G4Media.ro

Dancă, PNL: Oricâte eforturi ar face Guvernul, dacă împreună nu oprim răspândirea…

Dancă, PNL: Oricâte eforturi ar face Guvernul, dacă împreună nu oprim răspândirea virusului Covid-19, va fi tot mai greu să revenim la normalitate şi să relansăm economia

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, afirmă, într-o postare făcută duminică pe pagina sa de socializare, că „trebuie să înţelegem cu toţii un lucru foarte simplu, indiferent de opţiunea noastră politică, oricâte eforturi ar face Guvernul, dacă împreună nu oprim răspândirea virusului Covid-19, va fi tot mai greu să revenim la normalitate şi să relansăm economia”, transmite Agerpres.

„Încep această postare prin a spune foarte clar că relansarea economică este prioritatea noastră şi că în niciun caz nu vrem alte restricţii care pot afecta economia.

Din păcate, suntem într-o nouă zi cu peste 1000 de infectari. Vidul de legislaţie pentru combaterea răspândirii infecţiilor cu noul Coronavirus, provocat de atacuri politico-juridice iresponsabile în plină pandemie, combinat cu o propagandă obscură de decredibilizare a pericolului Covid, ne-au adus din nou într-o situaţie limită. Momentul nu este uşor din punct de vedere sanitar şi tot planul nostru de a relansa economia depinde acum de un efort comun, colectiv, naţional, de a respecta regulile pentru limitarea răspândirii epidemiei cu noul Coronavirus”, subliniază reprezentantul PNL.

El arată că de la începutul pandemiei, Guvernul Orban a adoptat rapid toate măsurile necesare de sprijin pentru a salva locurile de muncă şi companiile de la faliment, iar în continuare, în fiecare şedinţă de Guvern, „într-un ritm fără precedent”, au fost adoptate noi programe guvernamentale pentru relansarea economică.

 • „Programul IMM Invest a ajuns aproape la epuizarea plafonului de 15 miliarde lei pentru credite pentru investiţii şi capital de lucru, am plătit indemnizaţia de şomaj tehnic de 75% din salariul mediu brut în valoare de 4,6 miliarde lei pentru 1,4 milioane de români, decontăm în continuare 41,5% din salariu mediu brut pentru angajaţii care se întorc la muncă, am amânat ratele bancare pentru 300.000 de beneficiari pentru o perioadă de 9 luni, alături de multe alte măsuri de sprijin care sunt în vigoare şi produc efecte pentru companiile şi angajaţii afectaţi de criză. Noi programe economice din Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică au fost adoptate în ultimele şedinţe de Guvern: schema de garantare pentru companiile mari cu un plafon de 8 miliarde Lei, programul de garanţii IMM Leasing pentru achiziţia de echipamente şi utilaje în valoare de 1,5 miliarde Lei, programul de asigurare a lichidităţii în economie IMM Factor prin garantarea plăţilor comerciale între companii, majorarea plafonului de garantare la Noua Casă pentru achiziţia de locuinţe noi de până la 140.000 Euro, supracontractarea proiectelor de investiţii pentru microîntreprinderi şi IMM-uri din Programul Operaţional Regional cu peste 1 miliard de Euro, lansarea programelor de start-up pentru studenţi în valoare de 150 milioane Euro şi a celor de antreprenoriat rural pentru procesarea produselor agricole în valoare de 200 milioane Euro”, evidenţiază purtătorul de cuvânt al PNL.

El menţionează că şi „alte programe importante din Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică sunt finalizate şi în curs de avizare şi aprobare: programul de granturi pentru repornire de 1 miliard de Euro pentru companiile afectate de criză, apelul de proiecte pentru digitalizarea companiilor în valoare de 150 milioane Euro, sprijinirea programului flexibil de muncă, decontarea a 41,5% din salariu pentru sezonieri şi a 35% din plata zilierilor”.

Dancă subliniază că „toate aceste măsuri de sprijin şi programe guvernamentale de investiţii în economie depind de limitarea răspândirii epidemiei Covid-19” „Acesta este adevărul, iar noi nu vrem în niciun caz să ne întoarcem la măsuri de restricţii care să afecteze economia. De aceea, este esenţial să nu irosim efortul tuturor de până acum şi să facem un nou efort comun pentru a limita răspândirea infecţiilor cu Coronavirus”, concluzionează reprezentantul liberalilor.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Ce eforturi a facut acest guvern, mai exact?

  • Cum, nu ai vazut eforturile Guvernului din biroul lui Orban? Trabuc, whiskey, vin, pipi de rechin. Nu ai vazut eforturile lui Alexe de a face sedinta cu 100 de persoane, sau efortul lui Rares Bogdan de a sarbatori ziua copilului cu doar 100 de invitati? Eforturile sedintei de la vila Florica, unde s-au retras PNL-istii, din cauza ploii? Crezi ca este usor?

 2. Zadarnicirea transmiterii acestei forme de gripa nu poate fi facuta cu si de un popor needucat . Acelasi popor needucat care nu intelege mai nimic din ceea ce se numeste economie . Un popor care a inteles ca rolul si rostul celor care guverneaza este sa ,, deie ,, . Incetati odata sa va purtati ( ca guvernanti ) in acest fel ; poporul asta are nevioe de drepturi si libertati civice nu de drepturi sociale impartite pe criterii imbecile dintr-un buget care si asa este furrat de cei care il administreaza . Responsabilizati cetateanul roman si opriti manipularea asta abjecta oferindu-i pomeni din bani care nu va apartin .

 3. De acord cu partea cu responsabilizarea populatiei. Foarte greu de facut intr-un procent multumitor, dar foarte important. Pe de alta parte, poate nu ar strica sa faca ceva cu mastile pentru categoriile defavorizate. Foarte multi pensionari nu isi permit alimente si medicamente, nu mai au de unde si de masti.

 4. Tupeul acestor bestii nu are limite….Eforturi sustinute sa nu respecte distanta de siguranta si purtarea mastii precum tembelii Orban si Iohannis.

 5. Ca raspuns la aceasta excelenta postare a dlui Ionel Danca am postat prima oara pe feisul dsale urmatorul text pe care il rostogolesc si aici considerand ca asta este limbajul cu care sa ne adresam ticalosilor la care ma refer spre incurajarea dlui. Asadar:
  „Dle Ministru, programul PNL este ambitios si sa dea Dumnezeu sa reuseasca si sa esueze aceasta conspiratie ticaloasa si abjecta, nu cea legata de vreun virus ci cea produsa de dusmanii tarii si ai unui popor care inca nu intelege bine ce se imtampla pe aici si pe care cu finete ii desemnati a fi cei care au produs si au profitat de „vidul de legislație pentru combaterea răspândirii infecțiilor cu noul Coronavirus, provocat de atacuri politico-juridice iresponsabile în plină pandemie, combinat cu o propagandă obscură de decredibilizare a pericolului Covid, care ne-a adus din nou într-o situație limită” . Ma intreb daca la sfarsitul crizei medicale dupa ce toti acesti nemernici isi vor fi dat intreaga masura a ticalosiei ce-i conduce in actiune, ce pedeapsa ar trebui sa li se aplice. Oare cati morti le vor fi imputati in fata tribunalelor care ii vor judeca? Vor intrece miile tatucului lor Ion ILIESCU?”

  • (Se spune că)
   Iliescu a făcut ce a făcut – de a ieșit rezultatul:
   „români împușcați, cu gloanțe reale”.. Ceea ce înseamnă că – cel mai probabil – cineva a dat ordin(e), să se tragă. N-au tras ăia în confrații lor, de capul lor (deși, a reieșit că s-a acționat ȘI din panică).

   Această guvernare – dacă îi va judeca Dumnezeu (că gura lumii, ORICUM te judecă: și dacă ești „prea bun”, și dacă ești „prea rău”!) – cel puțin, nu a tras în populație. A muncit.

   Apoi, mai este și proverbul: „Cine nu muncește – nu greșește”.

   Nu în ultimul rând – de când este Pământul – nu s’a întâmplat, ca asupra unei lucrări (de orice ordin ar fi ea) toată Lumea să „cadă” la unison de acord, și să spună: „WOW! ACEST LUCRU, E CHIAR PERFECT!!”..
   Întotdeauna – de când e Pământul și Lumea – s’au găsit oameni care să dezaprobe; să denigreze, să nu fie de acord, să nu le placă și/sau să motiveze că lucrarea făcută, e de fapt, o nereușită.

   Până la urmă, dacă vreți, privind/analizând Lucrarea se salvare a omului, săvârștă la Cruce – are, iată – atâția împotrivitori, oameni care (o) dezaprobă, denigrează, luptă să distrugă – Lucrare, care de fapt n-a fost făcută în beneficiul Celui ce a săvârșit-o, ci în beneficiul ALTORA,
   (va spune cineva: „Ce legătură are?” – „Are, recitiți atent mai sus”)

   Cu atât mai mult, nu e de mirare că lucrările unui guvern sau altuia, vor fi dezaprobate, denigrate, sau chiar osândite; puse sub lupa acuzărilor)…

   Deci – de la „crimă” (cum spune antevorbitorul, dând ex pe Iliescu) – de la „crimă” la „muncă”, e diferență. Nu de altceva, dar un neuron mai slab, chiar ar fi putut răstălmăci…

   Toate cele bune!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.