G4Media.ro

Dan Barna: Încheierea MCV este unul dintre obiectivele majore ale acestui guvern

Dan Barna: Încheierea MCV este unul dintre obiectivele majore ale acestui guvern

Vicepremierul Dan Barna a declarat, miercuri, după o discuție cu Věra Jourová, vicepreședintă a Comisiei Europene, că încheierea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) este unul dintre „obiectivele majore” ale acestui guvern și că atingerea acestei ținte depinde doar România.

„Eforturile prioritare țin de corectarea legilor justiției, desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție și punerea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală în acord cu deciziile Curții Constituționale. I-am spus lucrurile acestea doamnei Věra Jourová, vicepreședintă a Comisiei Europene și am primit asigurări că încheierea MCV este și pe agenda executivului european”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Barna susține că, după 13 ani în care România a fost subiect al „unei monitorizări excepționale” din partea Comisiei Europene, „cu regrese majore în 2018 și 2019”, are încredere că deciziile viitoare ale Guvernului vor duce la „o funcționare normală și predictibilă” a statului de drept în România.

„Mesajul doamnei Jourová și al Comisiei a fost foarte clar: din partea României se așteaptă fermitate și rezultate. Angajamentul nostru este că le vom livra”, a precizat Dan Barna.

Citește și:

EXCLUSIV Věra Jourová, vicepreședinte al Comisiei Europene: Sunt urgente refacerea legilor justiției și consolidarea cadrului pentru combaterea corupției

Sursa foto: Dan Barna / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. M-am intalnit in piață cu statul de drept și nici nu l-am recunoscut.

  • Statul de drept e-n pixul Brussels-ului, dupa mintea lui Dan Barna!
   Vai de statul vostru de drept….

 2. Ce naiba „funcționare normală și predictibilă” a statului de drept în România, Dane, cand zilele trecute ne-a scandalizat Dosarul 10 August… la fel, Dosarul Colectiv… Dosarele Revolutiei si Mineriadelor, toate zac in sertarele Justitiei, desi AU MURIT Oameni, NU Raspunde NIMENI…Justitia AMANA de ANI de zile aceste Dosare si tu spui ca Romania e Stat de drept?!
  Dna Jurova, asa functioneaza un Stat de drept, doamna, cu MORTI pentru care NU raspunde NIMENI??!!!
  Dane, intreaba-l pe dl Eugen Iancu, tatal lui Alex mort la Colectiv, daca Romania e Stat de Drept… pe el si pe parintii celor 65 de TINERI MORTI Nevinovati la Colectiv… sau pe parintii tinerilor morti la Revolutie…
  Ce naiba Stat de drept e Romania cu asa Justitie?!
  Dane, Statul de drept NU e cand zice UE, ca veti aranja voi, politrucii intre voi, Statul de drept e cand se FACE DREPTATE pentru cei MORTI sau NEDREPTATITI!

 3. Vrabia malai viteazul… E din alt film chiorul, omul asta nu are capacitatea de a-si identifica propria tastatura prin urmare cum naiba poate sa identifice problemele care au generat MCV?
  Si cum sa le solutioneze? El nu a fost in stare sa solutioneze o dilema simpla, mi-au cazut ochelarii, ma ridic sa ii iau?
  Evident, dilema l-a incremenit in proiect, vorba lui Noica si a fost nevoie de o sluga bugetara pentru rezolvarea ei, careia nici nu i-a multumit.
  Chiorule…

 4. BLA, BLA, BLA, BLA, BLA, BLA !

  LEGILE LUI dragnetti NECLINTITE. VA PLAC TUTUROR. BENEFICIATI DE ELE !
  „SA SCAPAM TOTI SI SA RAMANEM CU TOT CE AM LUAT, SA FACEM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI” ESTE SINGURUL VOSTRU PROIECT PENTRU romania.

 5. Ba uite ca eu as vrea monitorizare permanenta, ca politicienii români o iau prin balarii una-douā. Si CSMu’ si Parcherul General – hopa dupa ei instant! 🙁