G4Media.ro

Daea: Am văzut o serie întreagă de abordări apocaliptice, când începe pe…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Daea: Am văzut o serie întreagă de abordări apocaliptice, când începe pe ecranul televizoarelor că ia foc lanul, că auzi sirene, şi copiii în pântece se sperie / Nu e bine

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat că a văzut abordări „apocaliptice” în privinţa agriculturii, „când începe pe ecranul televizoarelor că ia foc lanul, că auzi sirene şi copiii în pântece se sperie”. „Nu e bine”, a adăugat el la finalul ședinței de guvern de miercuri.

„Am văzut abordările acestea apocaliptice uneori, iertaţi-mă, pentru că sunt ministrul Agriculturii şi trebuie să introduc liniştea şi încrederea. Am văzut o serie întreagă de abordări din astea apocaliptice, când începe pe ecranele de televizor că ia foc lanul, că auzi sirenele şi copiii în pântece se sperie. Nu e bine”, a declarat Petre Daea, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

Întrebat despre faptul că fermierii susţin că seceta ar putea înjumătăţi producţia de porumb şi de floarea soarelui, ministrul Agriculturii a răspuns: „Nu contrazic niciodată fermierii pentru că ei se referă la suprafeţele pe care le au în exploataţie. Nu-i contrazic şi sunt mereu aproape de ei. Nu-i contrazic pentru că aş face un deserviciu profesiei. Dar în teritoriul României situaţia este diferită de la o zonă la alta şi aţi văzut ce s-a întâmplat şi ce prognoze erau la cultura grâului. Avem trei judeţe, din toate celelalte, la cultura grâului care au probleme din acest punct de vedere, s-au înregistrat aceste situaţii deosebit de grele. E adevărat, pentru că aş ieşi din spaţiul realităţii dacă nu aş spune acest lucru, această secetă a pus mari probleme celor două culturi, mari probleme culturilor de prăşitoare de primăvară, înţelegând aici porumbul şi floarea soarelui. Le inventariem, comisiile inventariază această situaţie”.

El a explicat şi ce înseamnă această inventariere.

„Se duce comisia cu specialiştii respectivi la faţa locului, vede suprafaţa, fac evaluările la la faţa locului. M-aţi văzut pe mine în porumb cu ştiuletele. Păi acela este rodul porumbului şi din ştiuletele respectiv, cu numărul de boabe de pe rând şi cu numărul de rânduri pe ciocălău, a se vedea şi explicaţia următoare, ştiindu-se masa o mie de boabe la fiecare hibrid în parte ca fiind o caracteristică a hibridului, care este explozia lui e genetică în condiţiile date, ştii densitatea în lanul respectiv, ai făcut imediat evaluare şi ştii ce producţie e la faţa locului”, a explicat Petre Daea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

 1. Asa sunt toti la pesede… 🤣🤣🤣

  • TOVARASUL CU DIVERSIUNILE PENTRU POP ULIME…
   OCUPATIA LUI E ALTA: SA UMFLE AVEREA FAMILIEI SALE SI A TOVARASILOR DE PARTID.

  • Alo,aloooo .. statzi blânzi la locurile voastre 🧛 Beeee 🤡😂😂😂😂

  • Menestrelu Agriculturii! Mare rapsod al realizărilor record din agricultură că pe vremea cincinalelor. Potrivește cuvintele să sune frumos, atât se pricepe. Un gurist de partid !

 2. Comunistul asta traieste in lumea lui, se crede acum 70 de ani. Bai filosof de carton, lasa aburelile pe care le tot spui de cand te-au pus astia ministru prima data – n-ai facut nimic pentru agricultura din Romania! De povesti (minciuni) pe care ni le spuneti in fiecare zi suntem satui, vrem sa vedem rezultate, nu numai mariri pentru buzunarele voastre lacome. Lumea s-a schimbat, atat fizic, cat si social, tehnologiile au evoluat, daca poti sa tii pasul si sa faci ceva, fa, daca nu, du-te dracu’ de incompetent si scuteste-ne de filosofia ta de CAP-ist expirat!

  • Adevar graiesti dar pentru multi romani imaginea descurcaretului sugubat bate logica simpla care i-ar pune pe ganduri: omul asta a mai fost de doua ori ministru al agriculturii, cu rezultate zero, de ce ar fi mai bun acum?!

  • E BUN PENTRU CEI DIN PARTID SI PENTRU FAMILIA SA.

 3. Partidul ar trebui sa aprobe toate articolele din media !
  Ca să nu mai existe știri apocaliptice care să sperie cetățenii, tovarăși !

  • Nu mai plătiți televiziunile și ziarele sa difuzeze aceste previziuni apocaliptice.
   Ori tu nu ai fost informat că sunt plătiți de toate partidele sa inducă panică în rândul cetățenilor, panica aduce bani în conturile șmecherilor care dețin supermarketuri.

 4. Crapa capul de desteptaciune lui tovarasu’ Daea !

 5. Dezastrul provocat de secetă este egalat doar de incompetența acestui fals specialist plin de vorbe cu aplicabilitate nulă in teren. Inventariere, analiză, discutii cu fermierii, garantia disponibilitatii de fonduri generoase pentru investitii, toate sunt doar paravan al lipsei totale de pragmatism si actiune concreta.

 6. ….științifică : țara e plină de figuranți care vor și ei să se bage în seamă ! Și atunci inventează tot felul de pericole pe care le dau pe goarnă către prostime ( pe motiv de libertate de exprimare). Și în felul ăsta se umple țara cu aiureli și baliverne ca și cum ar fi sfârșitul lumii . Dom’ ministru spune că nu e bine, dar asta nu ne ajuta cu nimic , trebuie cineva care are putere de decizie și îi place să gândească .
  Ăăă, gânditul e meserie grea, întrebați și voi la Victor Orban !

 7. Nu e nimeni în partidul ăstuia sa l tragă de mânecă,sa i spună ca bate câmpii, ca a luat o pe aratura ? Ce i care ați terminat Agronomia sunteți de acord cu el? Asa e , numărați boabele, e un algoritm de calcul sau asta își bate joc de toată lumea ?

 8. Omul e bolnav mintal. Mie nici amuzant nu mi se mai pare. E o jenă pentru un minister. Mai ales în vremuri atât de grele, când chiar contează cum merge agricultura . Dar, de 32 de ani, ne autosabotăm într-o veselie. Ne hrănim cu incompetență și ratare.

 9. Nu-l înțeleg. Cred că nici el nu înțelege ce spune. Și dacă îl pui să repete nu cred că e in stare.
  In amalgam de cuvinte, ieșite șuvoi.

 10. Invazia de zombii FSN-USL pe toate functiile publice. 😀😀😀😀😀😀😀😀

 11. „Cormoranul care ne Vegheaza Pasunile”.

 12. Ce bine e cand are balta peste pe banii Statului …

 13. Mai frate daca era un calaret apocaliptic a prostiei asta era mai.😏

 14. Sursa acestui fake? +!!