G4Media.ro

Dacian Cioloș: Grupul Renew cere o dezbatere în Parlamentul European pe tema…

Dacian Cioloș: Grupul Renew cere o dezbatere în Parlamentul European pe tema certificatelor de vaccinare. Nu trebuie să fie restrânse drepturi, dar cei care se vaccinează să aibă un avantaj

Dacian Cioloș a anunțat joi că grupul Renew din Parlamentul European, pe care îl conduce, va introduce o rezoluție pe subiectul certificatelor de vaccinare, precizând că este importantă clarificarea acestui subiect până în vară și subliniind că trebuie văzut sub ce formă aceste certificate să nu restrângă drepturi, dar să vină în sprijinul celor care se vaccinează.

”Evităm să vorbim de pașaport de vaccinare, pentru că noțiunea de pașaport ar însemna anumite constrângeri la frontieră. Mai degrabă să vorbim de certificate care să ateste că vaccinul a fost făcut (…) Vrem să vedem sub ce formă acest certificat nu constrânge anumite drepturi, dar vine în sprijinul celor care au făcut vaccinul”, a declarat Dacian Cioloș într-o intervenție la Digi 24.

El a spus că țările din sudul Europei, în special, își doresc o dezbatere pe această temă în perspectiva viitorului sezon turistic.

”Pe noi ne interesează, dincolo de turism, cele trei milioane de români lucrează în afara granițelor, pentru a le asigura libera circulație. Este important să le dăm acest atu”, a subliniat liderul Renew Europe.

”Ideea pe care o propunem noi este să armonizăm certificatele de vaccinare pe care le au statele membre, acolo unde ele nu există să vedem cum pot fi create și care să ateste vaccinarea cu un vaccin certificat în Uniunea Europeană. Unele state vaccinează cu vaccinuri care nu sunt certificate în UE”, a mai adăugat Cioloș.

El a precizat că certificatul de vaccinare ar putea fi folosit în locul testului PCR, solicitat în prezent de mai multe state UE la intrarea pe teritoriul lor.

Citește și: Consiliul European discută dacă vor fi introduse certificate de vaccinare în Uniunea Europeană

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”
  Caragiale – O scrisoare pierdută

  • Pledez pentru toleranta cu respectarea ideii de familie traditionala

  • Cei ce au comentat aici ce prost este ciolos si ce discriminare face europa…ingradire de drepturi …si ce sa mak zis pe aici…teoretic vorbind
   X lucreaza in germania,nu i-si poate vizita familia des in romania momentan din cauza carantinei 2+2 saptamani(teoretic ii sunt ingradite niste drepturi,libertatea de miscare).
   X doreste redobandirea acestor drepturi si face vaccin(doreste doar redobandirea nu ceva in plus)
   Y nu doreste sa faca vaccin(microcip,5g,stim povestea) pt faptul ca y nu doreste efectuarea vaccinului nu se poate reveni la normalitate(libera circulatie pt toata lumea)
   Acum intrebarea este x care face totusi ceva in plus,un efort (vaccin) nu este moral sa aiba mai multe drepturi decat y,insa este moral ca actiunea lui y (nu face vaccin) sa ingradeasca drepturile lui y?
   Cumva tot cel comod sa fie recompensat?
   Este moral ca o inactiune a mea sa-ti provoace tie o lezare si totusi sa nu patesc nimic si sa am aceleasi drepturi ca si tine?

 2. Carnet de vaccinare are Grivei, el săracul nu știe să spună când trebuie vaccinat ! Cioloș și mințile (i)luminate ale politicienilor europeni ne spun că nu se vor restrânge drepturile celor nevaccinați dar vor acord drepturi suplimentare celor vaccinați, adică discriminare pozitivă !

 3. Miza este desfiintarea dreptului la libera circulatie.

 4. Toată lumea se vaccinează în brand ăsta vrea în fund, se simte discriminat, doar nu face gaură n cer numai în fund

  • Nu conduc pe nimeni, dar sunt un lider
   Si imi place sa cred ca sunt un om liber

 5. Așa…să înceapă bâlci -ul….pff…am inteles ca la cașchete..jandarmi ..politie..armata ..e ordin de *sus..sa se vaccineze..sa vezi apoi cu câtă ura o sa dea slugile cu pulanele in antivaccinisti😀

 6. Europa cu doua viteze și acum avantaje pentru cei vaccinati. Unii mai egali decât altii