G4Media.ro

Dacia suspendă producția la Mioveni timp de trei zile în luna februarie…

Dacia suspendă producția la Mioveni timp de trei zile în luna februarie din cauza crizei de semiconductori

Industria auto se aşteaptă la 3-4 luni de producţie afectată de criza microcipurilor, iar situația actuală a fost provocată de un cumul de factori: pandemia COVID-19, modificarea obiceiurilor de consum ale oamenilor în izolare, repercusiunilor crizei economice vehiculate, dar și cererii tot mai mari de semiconductori care a coincis cu perturbarea lanțurilor de furnizare, transmite Digi24.ro

În România, pentru Dacia urmează trei zile fără producţie în februarie, dar Ford menţine în funcţiune uzina de la Craiova, relatează ZF.

Dacia anunţă trei zile fără producţie la Mioveni din cauza lipsei microcipurilor, iar criza industriei auto europene s-ar putea prelungi şi în următoarele trei-patru luni, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). În cazul uzinei Ford, producţia nu este afectată, în condiţiile în care americanii redirecţionează către Craiova componentele necesare.

Criza microcipurilor a fost declanșată de un cumul de factori, inclusiv pandemia COVID-19, iar rezultatul a fost o perturbare severă a lanțurilor de furnizare pentru marii producători de componente electronice.

În prima jumătate a anului trecut, constructorii auto, confruntându-se cu vânzări slabe și sistări de producție, au evitat să acumuleze stocuri de componente. În același timp, din cauza carantinei și a restricțiilor, oamenii au cheltuit mai mulți bani pentru produse electronice, crescând cererea venită din partea producătorilor de acest tip și solicitând puternic capacitatea de producție a fabricilor.

În vara și toamna anului 2020, vânzările auto au reînceput să crească, la fel și cererea venită din partea constructorilor. Fabricile de semiconductori aveau deja comenzi din industria de electronice, iar cele sosite din industria auto s-au adăugat acestora, cererea depășind oferta.

Sursa: Digi24.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Kynejii fac concurenta neloiala. Le-am aratat io lor cine e bosul. Ce-i drept, majoritatea circuitelor integrate vin din Taiwan si sunt directionate conform ordinelor lui Pompeo, dar demokratya necesita sacrificii.

  2. „Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese.”

  3. E bun!Au ocazia sa faca masini acum!
    Sa le monteze carburatoare si sa le scoata toate porcariile electronice de pe ele! Inclusiv tablețica din bord!

  4. Scumpirea panourilor fotovoltaice si becurilor e iminenta.