G4Media.ro

Curtea de Apel Oradea l-a condamnat definitiv pe fostul șef PSD al…

Sursa foto: Pixabay

Curtea de Apel Oradea l-a condamnat definitiv pe fostul șef PSD al Casei de Pensii Bihor, Leontin Țîrle

Curtea de Apel Oradea a pronunţat verdictul final în procesul fostului şef PSD-ist al Casei de Pensii Bihor, Leontin Ţîrle, trimis în judecată de DNA Oradea pentru că lua bani şi foloase necuvenite de la Serviciul de Expertiză Medicală, care avizau doar contra cost dosarele pentru pensionarii de boală, transmite Ebihoreanul.ro.

Ţîrle a fost condamnat la 4 ani de detenţie după ce, iniţial, Tribunalul Bihor a dictat pe numele lui o pedeapsă de 5 ani şi 4 luni de închisoare, menţinând însă toate celelalte dispoziţii ale instanţei de fond.

Astfel, fostul şef PSD-ist al Casei de Pensii Bihor are interdicţie, vreme de 5 ani după executarea pedepsei principale, de a ocupa funcţii de conducere într-o instituţie publică, dar şi de a exercita profesia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Totodată, judecătorii au dispus confiscarea sumei de 8.400 euro, mita încasată de Ţîrle, acesta fiind obligat totodată să plătească 6.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului. Decizia Curţii de Apel Oradea este definitivă.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. S-a mai stins un astru din constelatia pesedista ” Fures aeternam „.

  2. PSD e banca de resurse penale.

  3. Un individ condamnat la inchisoare pentru ca tranzactioneaza pensiile nefericitilor pensionari (reali sau imaginari ) pe caz de boala ar trebui sa nu mai poata ocupa nicidata o functie publica si , exact ca politistii americani prinsi ca iau mita, sa -si piarda pensia ! Ar trebui, dar….

  4. Doar 8400€?! Poate 84000€. Nu vreți sa le luați banii!! Regula – așa se înțelege- “ fura milioane, faci pușcărie câțiva ani,dar apoi ai bani sa trăiești in Dubai sau America”. Cum se termina corupția?!🤔

  5. Bun, un cetățean este condamnat pentru o faptă … de ce se subliniază repetat și ostentativ calitatea sa de membru al PSD ? Cu ce schimba asta fapta și repercusiunile generate de faptele sale ? Chiar credeți că asta ar aduce un plus de imagine partidului din care face parte ? …. că ar legitima cu ceva doctrină social-democrată? … Ei, chiar că nu are nimic de-a face cu asta ba chiar că aduce o pată asupra întregii organizații … prea multe pete …
    Social-democrația, precum nici una dintre conceptele politice acceptabile nu pot fi confiscate și pângărite de elemente umane dezonorante pentru partidele din care fac parte … Nu pot exista demnități in stat girate de oameni ne demni pentru responsabilitățile pe care trebuie să și le asume.