G4Media.ro

Curtea de Apel București decide luni dacă scoate din carantina comuna Gornet…

Curtea de Apel București decide luni dacă scoate din carantina comuna Gornet și le acordă autorităților locale daunele cerute, de 500.000 de euro

Curtea de Apel București dezbate luni acțiunea autorităților din comuna Gornet, care au contestat măsura carantinării și cer despăgubiri de 500.000 de euro, potrivit portalului instanțelor. Decizia, deși nu va fi una definitivă, va fi executorie, ceea ce înseamnă că se va pune în aplicare de îndată.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat pe 22 iulie introducerea în carantină a unui sat din județ, după ce în două săptămâni 15 dintre cei 2300 de localnici au fost confirmaţi cu COVID-19, fiind depăşită rata de 3 infectări la mia de locuitori.

Pe 24 iulie, Unitatea Administrativ Teritorială Gornet a atacat decizia în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti. Conform cererii de chemare în judecată, localitatea solicită anularea ordinului prin care satul este introdus în carantină şi cere instanţei să oblige DSU să plătească 500.000 de euro daune morale/daune interese, sumă care ar urma să fie împărţită celor care au fost „prejudiciaţi” prin dispunerea măsurii de carantină.

În documentul citat se motivează că actul administrativ emis de DSU este unul „netemeinic” întrucât în satul Gornet, introdus în carantină, ar exista doar şase persoane infectate cu SARS-Cov-2, nu 15, câte au declarat autorităţile locale atunci când au votat propunerea de carantinare a localităţii. Mai mult, avocatul localităţii susţine, în cererea de chemare în judecată, că DSP Prahova „nu a efectuat niciodată o anchetă epidemiologică aşa cum susţin reprezentanţii acestei instituţii care şi în prezent au cunoştinţă doar de şapte persoane infectate, cu excepţia şefului DSP care singur a raportat 15 persoane astfel încât măsura abuzivă a contaminării să fie credibilă la Bucureşti”.

În plus, documentul trimis instanţei arată faptul că nu a existat niciun fel de colaborare între prefect şi autorităţile locale, deşi prefectul ar fi fost obligat, conform avocatului care reprezintă interesele celor din Gornet, „să coopereze cu autorităţile publice din comună”.

Citește mai multe detalii aici

Sursa foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. În acest mod, toată lumea/orice localitate va dori să fie băgată în carantină și să primească.. dacă Gornetul cere 500 de mii – alte localități (mai mari, să zicem) pot cere (auzi, e cu titlu executoriu, se va aplica îndată, nu-i rău!) deci alții pot cere 2 milioane de euro.
  Gata! România a devenit bogată – conform „principiului Gornet”:
  1.carantină
  2.plângere penală blah-blah-blah
  3.potop de bani.
  Virusu’ ăsta, e bun, cu unii !…

 2. Cine a vazut plangerea,din domeniu,a zis ca este de ras.

 3. pai daca fratii micula ne-au spoliat de un miliard de euro de ce nu ne-ar spolia si falimentarii dintr-o comuna unde cheltuielile sunt mai mari decat veniturile!
  sa spuna premarele, autoritazili si rudili!

 4. curtea de apel bucuresti ? pha ! acolo tot infractorul isi gaseste rezolvare!

 5. Și sa plătească ciuhapiul de arafat. Nu din bani publici

  • asta e problema
   nu plateste cine ar trebui

 6. „Nedefinitiva dar executorie” inseamna ca daca obtin o suma de bani drept despagubiri gornatenii pot angaja un executor judecatoresc care teoretic poate executa sentinta pana la momentul judecatii recursului !

  Daca din cine stie ce motive recursul nu se poate judeca in termenele defipte de legea speciala s-ar putea ajunge la o blocare a conturilor MAE !

  PS. Sansele sunt de 0,1% dar ce hai ar fi ! :)))))))

 7. Ma mir ca au cerut Euro si nu Ruble!

 8. Justitia din Romania este plina de imbecili si slugi politice .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.