G4Media.ro

Curtea Constituţională a Germaniei a decis că persoanele cu dizabilități trebuie protejate…

Sursa foto: Unsplash / Josh Appel

Curtea Constituţională a Germaniei a decis că persoanele cu dizabilități trebuie protejate în scenariile de triaj epidemiologic

Curtea Constituţională a Germaniei a decis marţi că parlamentarii trebuie să stabilească criterii obligatorii din punct de vedere juridic pentru a proteja persoanele cu dizabilităţi şi cu afecţiuni preexistente în situaţiile de triaj în caz de pandemie, informează Reuters, citată de Agerpres.

Nouă persoane cu handicap şi cu afecţiuni preexistente au intentat procese la tribunalul din Karlsruhe, în contextul în care pandemia de coronavirus împinge spitalele la limită.

Liniile directoare ale organizaţiilor medicale germane, inclusiv ale asociaţiei DIVI pentru medicina de urgenţă, au menţionat până în prezent probabilitatea de supravieţuire – luând în considerare fragilitatea pacientului, precum şi bolile existente – ca principal criteriu de triaj.

Reclamanţii se tem că vor avea întotdeauna cea mai mică prioritate în alocarea unui pat de terapie intensivă, din cauza şanselor lor de supravieţuire mai mici din punct de vedere statistic.

Sursa foto: Unsplash / Josh Appel

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter