G4Media.ro

Cursurile online vor fi monitorizate de minister, iar profesorii vor avea ghiduri…

Cursurile online vor fi monitorizate de minister, iar profesorii vor avea ghiduri de predare pe net, după ce ministrul „a agreat” aceasta „necesitate” cu partenerii educaționali la o lună de la închiderea școlilor

Cursurile făcute în mediul online vor fi monitorizate de minister, iar profesorii vor avea ghiduri de predare pe internet, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

Documentul, de tip proces-verbal, enumeră o serie de propuneri ale sindicatelor, rectorilor, organizațiilor de elevi, studenți sau părinți, pe care în final ministerul susține că le va analiza.

De remarcat că la întâlnirea online nu a fost niciun reprezentant al Institutului de Științe ale Educației sau al vreunui centru specializat în crearea de politici publice în acest domeniu, potrivit comunicării citate.

Anunțul că ministerul va face ghiduri pentru activitățile didactice online și că va monitoriza cursurile vine la o lună de la suspendarea cursurilor în școli.

Nu a fost anunțat un termen până la care aceste ghiduri vor fi gata.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Până s-a bezmeticit și ea!

 2. Succes sa implementati modelul la tara, unde jumate din copii n-au nici internet, nici calculator.

 3. Niște diletanți.

 4. Cei mai mulți dintre profesori n-au lucrat NIMIC cu elevii de cand s-au inchis școlile. La unul dintre cele mai bune licee din Bacău, la clasa copilului meu, din 16 profesori doar 3-4 au lucrat ceva cu ei. Nicio ora nu s-a făcut online sau pe platforme dedicate. Sa le fie rusine și lor, și celor ce-i reprezintă, și inspectoratelor școlare și ministerului.

 5. Ministerul monitorizeaza cursurile in vreme ce recomanda sa nu se predea materie noua in loc sa procedeze invers, sa monitorizeze rezultatele din final si sa lase pe profesori sa lucreze cum stiu ei mai bine.
  Asta inseamna pierdere de timp cu metoda, birocratic.

 6. Chiar va rog ca merita sa le oferiti salariile intregi pe aceasta perioada cat chipurile lucreaza cu ei online.

 7. Buna seara!Stiti ce este frumos?Acesti profesori au contracte care nu au la baza că pentru noi ceilalți muritori,carne de tun,nici norma de muncă de 8 ore(Au maxim 16 ore norma didactică!!),Nu sunt obligați la 5 zile pe săptămână și,pe lângă sporurile de stres și risc,mai au si 72 de zile de concediu de odihna!!!!!care,pălesc în fața a 20-25 zile concediu odihna pe an!!!Pentru cei care nu sunt asa intelectuali!La acest moment când s-a făcut propunerea de somaj tehnic figurează în concediu de odihna pentru a nu fi afectați că și ceilalți bugetari sacrificați!!Dar,pe toate posturile comunica desfășurarea cursurilor online,pentru că…vine vacanta mare!!!Si,ce dor mi-a fost de ea!!!

 8. Le-a trebuit o lună că să facă un proces verbal. În ritmul asta o să facă pregătire online la pastele cailor. Bine că și-au încasat salariile. Aceasta ministra pnl este complet depășită de situatie, fara experiență și copilăroasă.
  Școlile private fac cursuri online de toată frumusețea, chiar sunt de admirat, pe când putorile astea nimic. Bine că încasează vouchere de vacanta și salarii întregi.
  Ne vedem la vot.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.