G4Media.ro

Cumpănașu, suspendat din funcția de vicepreședinte al Fundației Colegiului Național de Apărare

sursa foto: Facebook/ Alexandru Cumpanasu

Cumpănașu, suspendat din funcția de vicepreședinte al Fundației Colegiului Național de Apărare

Fundația Colegiului Național de Apărare anunță, într-o postare pe Facebook, că se delimitează de ultimele afirmații publice ale lui Alexandru Cumpănașu, ”considerându-le nepotrivite și în neconcordanță cu valorile și principiile morale promovate de organizație”

”Afirmațiile domnului Alexandru Cumpănașu au fost făcute în nume personal, fără mandatul sau consultarea prealabilă a board-ului Fundației Colegiului Național de Apărare.

Până la lămurirea situației, Consiliul director al Fundației Colegiului Național de Apărare a decis suspendarea domnului Alexandru Cumpănașu din funcția de vicepreședinte”, se arată într-un comunicat postat pe Facebook de consiliul director al Fundației Colegiului Național de Apărare.

Precizările Fundației vin după ce a ieșit la iveală informația că Alexandru Cumpănașu nu are studii superioare iar acesta a amenințat că-i va acționa în judecată pe toți cei care mai formulează o singură acuzație împotriva lui ”fără să aibă probe”.

Potrivit Timpolis, în declaraţii publice şi în CV, Alexandru Cumpănaşu, intrat în cursa pentru prezidenţiale, îşi leagă numele de Colegiul Naţional de Apărare al Universităţii Naţionale de Apărare, menţionând că a predat acolo şi că, la acelaşi colegiu, este absolventul unui curs de securitate naţională. Universitatea infirmă aceste informaţii.

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” transmite, prin intermediul ofițerului de informare și relații publice, căpitanul Cristina Barna, că Alexandru Cumpănaşu nu a absolvit niciun curs la Colegiul Național de Apărare.

Alexandru Cumpănașu a câștigat în ultimii ani, împreună cu soția sa, sute de mii de lei de la universități de prestigiu din România, deși el nu a absolvit nici o facultate. Declarațiile de avere și de interese arată că Alexandru Cumpănașu a încasat venituri de la universitățile conduse de rectorii care îi erau subordonați în Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR).

66.000 de lei de la SNSPA, 58.000 de lei de la UEFISCDI, 580.000 de lei de la Asociația pentru Implementarea Democrației, plus alte sute de mii de lei de la alte asociații, plus chirii de peste 100.000 de lei. Atât a câștigat Alexandru Cumpănașu în 2018, potrivit declarației de avere depuse în calitate de candidat la prezidențiale. Sume similare, de ordinul sutelor de mii de lei, a câștigat și soția sa, Simona – Gabriela Cumpănașu, din aceleași surse.

Alexandru Cumpănașu este absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat obținută în iunie 2000 la Liceul Ioniță Asan din Caracal. Tot acolo a obținut și atestat profesional de Programator – analist – ajutor. El a declarat pentru G4Media.ro că nu și-a terminat studiile de drept începute la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Nu se poate așa ceva.

 2. asta nici nu stie pe unde e angajat, cate functii are, stie doar ca-i intra nenumarate mii de ieuro in conturi.

  sunt mii de astfel de personaje in romnika. nici nu mai pot tine socoteala surselor de unde le vin sacii de bani.

 3. cumpanashu are dreptate. toate inistutiile astea pe care le-a calarit sunt de doi lei.

 4. Nepotrivit este si faptul ca respira .

  Institutiile statului roman sint pline de lepadaturi si scursuri sociale .

 5. Ce mai de fundatii, colegii , cu denumiri care mai de care mai pompoase. Toate(!) din bani publici. Deturnare de fonduri ar zice unii mai carcotasi.

 6. E jalnic acest personaj sinistru!
  Vrea Presedinte!

 7. Pare evident ca baiatu are ochii albastrii, acum unii din colegii lui se fac cum ca nu ar stii.

  Sa ne amintim de COLECTIV si sa ne intrebam daca nu cumva sunt asemanari cu ceea ce se petrece in ultma vreme in tara.

 8. Așa și?Ce o să patească vreau să știu?Da banii înapoi și ceva pârnaie????
  Faza nasoala este că asta-i singurul prost care ia zeci de mii de euro de la stat mocă și despre care s-au aflat pt că s-a visat președinte!Voi vă dați seama câți sunt așa?!!??
  Vreau și eu taxele plătite înapoi, cum fac?

 9. O mizerie de om, unul dintre „baietii destepti” din Caracal care a stiut sa se „descurce”palmand bani nemeritati, cu ghiotura!!! Eh, uite ca sarind ca musca-n c… l calului ca vroia sa fie si presedinte de tara, pe spatele bietei sale nepoate, mizeriile cumpanasului au fost scoase la suprafata precum e gunoiul care le-a produs…Daca tacea putea sa fure in continuare banii pe care nu-i merita oricum, ma intreb daca cineva s-o gasi sa-i ia banii inapoi, ca in fond a fost un impostor care a incasat bani pe impostura, nu?!?! Vorba romanului cum ca nesatulului i se ia darul, o fi valabila in cazul asta, ma indoiesc!!! Auzi mai, sa-si cumpere 4 case in 6 ani, care om cinstit poate face asa ceva?!?!

 10. Era vicepresedintele Colegiului National de Aparare doar cu bacalaureatul?! Asta da oltean descurcaret! CNA nu e forma aia de invatamant de unde si-au luat diplomele toti politicienii din Parlament si din Guvern?! Unii dintre ei au absolvit si Agentia Nationala de Informatii.