G4Media.ro

Cum motivează Tribunalul Giurgiu eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea: Și-a format…

Cum motivează Tribunalul Giurgiu eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea: Și-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială

Liviu Dragnea și-a format o atitudine corectă față de valorile sociale, față de ordinea de drept și față de regulile de conviețurie socială, scopul preventiv și educativ al pedepsei fiind atins, se arată în motivarea deciziei de eliberare condiționată pronunțată de Tribunalul Giurgiu în cazul fostului lider PSD. Liviu Dragnea a fost eliberat  joia trecută din penitenciarul Rahova, după ce a executat 2 ani și 2 luni pededeapsa de 3 ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

De notat că Dragnea a declarat, imediat după eliberarea din penitenciar că România este ”o dictatură feroce” și că a fost condamnat politic. Dragnea nu și-a recunoscut vinovăția nici pe durata executării pedepsei, în interivul acordat din penitenciar Ancăi Alexandrescu. Tribunalul Giurgiu arată în motivare că reconoașterea vinovăției nu este o condiție legală pentru eliberarea condiționată iar în ce privește interviul acordat, judecătorii susțin că fostul lider PSD beneficiază de libertatea de exprimare.

Instanța mai arată că Dragnea a îndeplinit condițiile legale ”de a fi stăruitor în muncă, disciplinat (sancțiunea disciplinară fiind ridicată) și să dea dovezi temeinice de îndreptare” pentru a beneficia de eliberarea condiționată.

Redă mai jos un fragment relevant din motivare:

”Instanţa, raportând întreaga perioadă executată, și în acord cu comisia de liberări  condiționate din cadrul Penitenciarului București-Rahova care a propus în unanimitate  liberarea petentului condamnat, apreciază că există premisele că timpul executat a fost  suficient pentru reeducarea condamnatului şi că acesta, prin participarea la programele  desfăşurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare, şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială, scopul  preventiv şi educativ al pedepsei fiind atins, iar funcţiile de exemplaritate şi eliminare  temporară ale pedepsei fiind îndeplinite, astfel încât în viitor să se încadreze într-o viaţă  normală, părăsind câmpul infracţional.

Totodată, reține Tribunalul că perioada de timp până la împlinirea integrală a duratei  pedepsei nu este foarte mare, intervalul din pedeapsa executată de către condamnat fiind  suficient pentru reeducarea sa, scopul pedepsei fiind atins.

Nu în ultimul rând, Tribunalul va avea în vedere, în acord cu considerentele R.I.L. nr.  67/2007 pronunţat de I.C.C.J. și timpul petrecut de petent în penitenciar de la momentul la  care a introdus cererea de liberare conditionată, până la momentul soluționării prezentei, fiind  astfel deja împlinit termenul de reiterare stabilit de judecătorul fondului.

Cu privire la afirmațiile făcute de petentul condamnat în spațiul public, după liberarea  condiționată, Tribunalul reține că nu prezintă relevanță ieșirile publice ale acestuia ci are în  vedere strict conduita procesuală din timpul executării pedepsei și atitudinea manifestată în  fata instantei, cu ocazia ultimului cuvânt, când acesta a solicitat a se observa că „a dus  pedeapsa cu decență și demnitate, a ieșit la muncă când i s-a permis, a participat la cursuri, a  primit recompense în fiecare lună, inclusiv în luna iulie”.

Faptul ca petentul nu și-a recunoscut infracțiunea pentru care a fost condamnat, nu  poate fi reținut ca un aspect negativ de natura a împiedica admiterea prezentei contestatii,  legea instituind alte condiții care trebuie îndeplinite pentru acordarea acestui beneficiu, iar în  lipsa oricăror antecedente penale este exclusă perseverența infracțională, cu atât mai mult cu cât petentul contestator urmează a beneficia pentru prima data de institutia liberarii  condiționate.

Relevant trebuie să fie doar comportamentul persoanei pe durata executării pedepsei, care, în cazul petentului, acesta a fost exemplar, fiind îndeplinite condițiile de a fi stăruitor în muncă, disciplinat (sancțiunea disciplinară fiind ridicată) și să dea dovezi temeinice de îndreptare.

Conduita procesuală a petentului condamnat a fost una corectă, acesta prezentându-se  în fata instanței prin intermediul sistemului de video conferință, apărările fiind tehnice, neducând la tergiversarea cauzei. Este adevărat, petentul nu și-a recunoscut faptele, dar acest aspect nu poate fi valorificat în defavoarea condamnatului, fiind propria apreciere a exercitării dreptului la apărare.

Potrivit art. 30 alin. 1 și 6 din Constitutia Romaniei, libertatea de exprimare a  gândurilor, a opiniilor sau a credintelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt  inviolabile.

De asemenea articolul 10 paragraful 1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului  consacra libertatea de exprimare, arătând că orice persoană are dreptul la libertatea de  exprimare, iar acest drept cuprinde libertatea de opinie și libertatea de a primi sau de a comunica informații ori idei fără amestecul autorităților publice și fără a se ține seama de frontiere.

Faţă de toate aceste aspecte, Tribunalul și-a format convingerea că petentul s-a îndreptat și că se poate reintegra în societate.

Context

Decizia de eliberare a fostului lider PSD Liviu Dragnea a fost luată de judecătorii Tribunalului Giurgiu, Adriana Pencea (fostă Filip) și Oiţa Ghiţă.

Citește și

Cine sunt magistraţii din fiefurile Liei Savonea şi lui Lucian Netejoru care au pus umărul la eliberarea din penitenciar a fostului lider PSD Liviu Dragnea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

45 comentarii

 1. Ete p…isici si-a format. Si-a ras mustata ca sa nu gadile si acum nu vrea s-o lase sa creasca. Asta e singura deprindere dobandita cat a stat la bulau !

  • Si-a format o atitudine corecta fata de ordinea de drept? Astia sunt pe pastile? Pai nu a declarat dom mecanic ca el a fost detinut politic, ca justitia e plina de corupti (in afara de pupinturistii care l-au eliberat, evident)?

  • @Su,
   Ești sigur că nu vrea s-o lase să crească? Că mie, la tv, mi s-a părut că ar avea, totuși, o urmă de blană de dihor peste strungăreață ! Sau poate de vină a fost lumina slabă…
   PS. Irinuca trebuie intrebată, ea știe sigur dacă a simțit ceva gâdilând-o in acea seară, că ea știe, mititica, să deosebească o barbă deasă, ca a lui moș Țiriac, de o blăniță de hamster proaspăt scăpat din brațele lui nea Alifie…

  • Minciunile si aberatiile scrise in motivare sunt dovezi suficiente pentru procurori ca sa-i trimita in judecata pe judecatorii care au decis eliberarea infractorului, pentru ca au aderat la un grup infractional organizat, au comis un abuz in serviciu, si-au depasit atributiunile si l-au favorizat pe infractor.
   Pe baza trimiterii in judecata a judecatorilor, trebuie anulata decizia de eliberare conditionata si reincarcerarea infractorului.
   Judecatorii care au decis eliberarea infractorului trebuie sa fie exclusi din magistratura si arestati. Altfel, coruptia din justitie nu va fi niciodata eradicata.

  • @Scara:
   Cred ca sunt incercari disperate din partea lui Daddy de a lua contact cu ! Problema e insa daca va reusi sa se intoarca pe deplin la realitate, pt ca uite o sa-l ajunga din urma dosare gtele care-l vor trimite din nou intr-un timp de la Rahova iar acolo Alifie, Vasilina si nea Unguent au pedepse care le permit ca sa se constituie in viitor iarasi intr-un comitet de primire special pt fostul Mare Sef !

  • Haznaua de kacati autointitulata Justitia Romana vorbeste de valori.

 2. Normal, daca-l intrebau de „Actiuni la Purtator” ar fi raspuns – fak UE. Traditional – nu e treaba tribunalului legislatia UE transpusa la noi

  *Am inteles ca ANAF nu are o problema cu ele pentru ca in lege nu scrie ca cineva chiar trebuie sa faca ceva in privinta lor

 3. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 4. Se vede ca si justitia are coordonatele ei geografice,una se judeca la Bucuresti,alta la Giurgiu.Acolo a fost raia turceasca asa ca legea e mai laxa mai pe pesches,pe sugiuc,pe sarailie pe ceva…

 5. Ce sa mai vorbim soro….
  Decât cetățean model liviu ăsta !!!
  De ce dracu mai dati sentințe de x ani daca oricum nu execută…. Va umpleti de ridicol mai judecătorilor!!!
  Silă!!!

 6. S-a vazut ce atitudine si -a schimbat Dragnea de la iesirea din sala de judecata, la ce de la poarta penitenciarului doar faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială cu care el s-a obisnuit de-a lungul timpului.

 7. Pt cã khiurvele comuniste si mafiotii acestei tari nu vor sa inteleaga nimic din ceea ce doreste poporul se anunta un nou protest in data de 10 august la care sunt rugati sa participe cat mai multi romani.Desigur protestul nu apare promovat de nimeni pt ca presa corupta e cumparata cu milioane de euro de la bugetul statului,nu o sa vedeti pe nicaieri despre protest,Omerta peste tot,gunoaiele si excrocii societatii

  • Si cine il organizeaza, ala care zice ca a participat desi nu l-a vazut nimeni?! Ala care, facand live si cand trage o basina nu are nici macar o poza de la protest?! Ala care spune ca Google minte !?!

 8. Scuipat in ochii oricarui om de bun simt.
  Acum hai la munca, pensiile speciale nu se platesc singure.

 9. Cum a iesit pe poarta inchisorii, Draknea a declarat ca a fost „detinut politic”. Cam asta e concluzia hotului asta dupa 2 ani de puscarie.
  In consecinta, judecatorii care l-au eliberat sunt ori spagari ordinari, ori natarai daca au ajuns la concluzia ca mafiotul de Teleorman „si-a format o atitudine corecta fata de valorile sociale, fata de ordinea de drept etc”.

 10. i-auzi, atitudine sociala corecta … infractorul declara public ca este un „condamnat politic” si judecatorul considera asta atitudine corecta ….. nu cumva judecatorul ala considera ca Maniu a fost condamnat penal?

 11. Talharii si derbedeii mafioti ai tarii trag cu dintii de putere sa ramana la putere prin rotatie,daca romanii nu-i mai voteaza romanii fac foamea pt ca nu în afara de a de a jefui,fura,lua spagi,a excroca, pãcãli si manipula fraierii care muncesc in tara asta nu stiu nimic sa faca,doar sa minta si sa spuna baliverne,tampenii si sa promita lucruri pe care nu vor sa le faca-nenorocitii neamului

 12. E Orweliană motivarea :
  „Faptul ca petentul nu și-a recunoscut infracțiunea pentru care a fost condamnat, nu poate fi reținut ca un aspect negativ de natura a împiedica admiterea prezentei contestatii…
  Potrivit art. 30 alin. 1 și 6 din Constitutia Romaniei, libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
  De asemenea articolul 10 paragraful 1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului consacra libertatea de exprimare, arătând că orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare, iar acest drept cuprinde libertatea de opinie și libertatea de a primi sau de a comunica informații ori idei fără amestecul autorităților publice și fără a se ține seama de frontiere. ”

  Putea Dragnea să nege holocaustul, să spună că o să violeze toți copiii de la orfelinatele din Teleorman de la care a furat, tot reabilitat era pentru „judecătorii” respectivi, că sunt doar „informații sau idei” !

 13. Din caracterizările făcute de restaurantul perla din Gr, se pare că e un tip cu un comportament exemplar, un model demn de urmat… Mă duc un pic la baie….

 14. Da, da, păi am văzut cum s-a reabilitat, luați numai declarațiile la ieșirea de la pârnaie… Sau… Stai mă, acuma m-am prins, poate și în accepțiunea acelor lepre de judecători care l-au eliberat tot ăstea or fi valorile sociale și normele de drept! Atunci nu e de mirare că l-au eliberat și nu e de mirare că fac parte din grupul select al borfașilor, că sunt magistrați, că sunt politicieni, că sunt jurnaliști etc., chiar nu contează. Gura păcătosului adevăr grăiește, ăstea sunt valorile și normele după care se ghidează acești tăinuitori ai mafiei și corupției din România. Nu de alta, dar să știm cu cine avem de a face… Poate noi suntem de vină, nu cunoaștem valorile sociale corecte și normele unui stat de drept!

 15. In sudul țării gulerele albe din miliție,Sri,magistrați sunt parteneri cu mafia roșie rusă PSD condusă de agenți ruși Dragnea,ponta,badalau.ei trebuie să fie desființați,Dar cine are curajul?

 16. …ca doar nu va plateste pe toti departamentul de stat!

  • Ți-ai asigurat provizia de carne pe viață. Păcat că e mai mult zgârci.

 17. Mda si cum a iesit pe poarta a spus ca e detinut politic…Unii ar cam trebui luati la intrebari dar la noi orice este posibil

 18. Scarba imi este de semetiile lor, judecatori, facu-ti din leaba. Si-a format draknea pe ma-sa opinii corecte, ca din proces in proces a tinut-o. Iar judecatoria sector 5 a sarbatorit cu sampanie eliberarea mustaciosului. Si cativa de la ku…va de apel bucalesti. Ati vrut sri scos din magistratura? Perfect a intrat mafia pisdeului in loc. Cati judecatori multumesc pisdeului pentru ca au fost recuperati din provincie prin delegatiile csmului? Si cati pentru varsta de pensionare? Klause klause sa nu spui ca nu ai stiut. Dupa scandalul facut de taricenskovici si rebranduireA sri mi se pare ca suntem undeva in africa in ce priveste magistratura.

 19. Baliverne pentru urechile magistraților, suspect de miloși când e vorba de infractori. Cum a ieșit a declarat că a fost deținut politic. Deci ce anume și-a însușit în închisoare ?

 20. Il apreciez pe Draknea pentru consecventa. Toti implicati in dosar si-au recunoscut vina si au acoperit prejudiciul, cu exceptia lui. Draknea stia ca ar fi o greseala majora sa isi recunoasca vina recunoscand practic ca este un escroc, insa a analizat si a ajuns la concluzia ca mai bine face puscaria (oricum o facea pentru ca avea o condamnare cu suspendare) si atunci de ce sa fie onest in fata instantei? Omul a stat 2 ani si 2 luni la puscarie, in regim de jupan, nederanjat de nimeni, cu camera zugravita si televizor, baie nu la comun si a iesit evident cu aceeasi poveste la care pun botul prostovanii sai aplaudaci. Nu a tremurat in fata puscariei ci a ales sa piarda 2 ani pentru ca sa vina iar cu flasneta ca este nevinovat. A pretinde ca a fost condamnat nevinovat in conditiile in care a pierdut caile de atac in toate dosarele, inclusiv CEDO, denota o grava abatere si o contestare a sistemului juridic. Motivarea este facuta la dictare si gretos de pupincurista. A venit la pachet si se stia care va fi mersul dupa stramutarea procesului la Curtea de Apel Bucuresti. Mafia din justitie a aparat pe artizanul tuturor nenorocirilor din justitie din timpul guvernarii PSD si dusmanul declarat la civilizatiei, al UE si al normalitatii.

 21. Nu i-au cerut scuze în genunchi? Despăgubirile când i se plătesc?

 22. a stiut iliescu ca orice curte din ro l-ar fi eliberat pe ceausescu.

 23. Motivarea sentintei arata clar ca judecatorii nu au analizat cauza ci au livrat o favoare ca radpuns faviatra facuta lor.Prin declarațiilebfacute dragnea a riduculizat acești judecatori aratand lipsa de temeinicie a sentintei si faptul ca ii are la butoniera.Daca aveam un csm fara influenta savonea aveam sperante ca acesti judecatori ar fi fost sanctionati, asa…….

 24. Îmi repugnă pur și simplu infractorul acesta si magistrații care l-au eliberat.

 25. Ma apuca rasul cand vad motivarea. Mai cusuta cu ata alba nu putea sa existe. Sunt curios cine a fost completul de judecata si nu stiu de ce, dar in 2-3 luni o sa se pensioneze cu totii. Mai ales ca si-au facut cu varf si indesat datoria fata de tara, fata de neam, fata de inaintasi, fata de urmasi si mai ales fata de partid.

 26. dogmatic. ideologic. pentru avere, putere şi ..femei. acesta este Dragnea. Liviu Nicu. un individ din afara regulilor morale, care cu tupeu a reusit sa se impuna la noi in țară în lipsa, de pe scena politică, a patrioților fără interese.idioterne. un individ acum bun de figurant intr-un film de Von Trier. the new idiots. remake.

 27. Tribunalul sa retina ca trebuie sa motiveze decizia luata PANA la momentul punerii in libertate nu ce a facut si a zis fostul PUȘCARIAȘ, INFRACTOR RECIDIVIST dupa parasirea fostei unitati de cazare.

 28. motivarea ar trebui sa fie asa :
  noi PENSII SPECIALE , ne … pe cei care neplatesc ca sa fim corecti(aici ei se strica de ras) , si eliberam cei care au furat de la voi , pentru ca pur si simplu ne … pe voi, si rolul cetatzeanului e sa fie … de smecheri

  motivarea copy paste de pe internet de la alte motivari de genul

 29. Ce s-or agita unii atat? Intr-o tara in care anomaliile se intampla zilnic, cand mizeriile sunt aplaudate, de ce nu s-ar intampla si eliberarea lui Dragnea, insotita de o astfel de motivare? Asta e normalul romanesc, nu e nicio bizarerie.

 30. Sunt curios câți bani su luat judecătorii care l-au eliberat…. flausatul o să si-o ia in cur cu Teldrum-ul.
  Mai puțin…

 31. Asta e republica bananiera Oltenia , patria lui Ceausescu,domeniul lui Olguta, a tractoristului Stanescu, o lume eminamente agrara , traditionala si rurala., o mocirla morala, o limitare intelectuala si o frica de straini. Intrun cuvant Ev Mediu cu WC in spatele salciei

 32. Cum sa te cheme frate ca judecator cOita Ghita?

 33. chiar crdeti ca justificarea e justa ? e o formalitate ca sa-si justifice justitia aceasta magarie Puteau nici sa nu o pomeneasca Asa cred ca inca ne considera prosti Praf in ochi Daca erau corecti ar fi spus cum au concluzionat ei ca asta sa lecuit A dat vre-un test sau examen ? declaratiile lui din contra ii contrazic

 34. Faptul ca sustine ca ar fi fost condamnat politic dovedeste ca nu a inteles nimic din condamnare si nu e reabilitat. Deci trebuia sa ramana acolo pana la termenul stabilit de instanta care l-a condamnat.

 35. Iata ce inseamna politizarea JUSTITIEI , iata cu cata lipsa de bun simt iau hotarairi in favoarea megainfractorilor precum Tov.ul Dragnea L. si alti asemenea infractori din CIUMA ROSIE care au initiat si promovat legi imorale si nedrepte cu dedicatie …,,…de care au beneficiat cu precadere magistratii de rang inalt …,,…salarii imense, pensii speciale,pensionari anticipate cu cumul pensii si salarii foarte mari,sporuri nesimtite la salarii…,,…Cred ca parlamentul este singurul care ar putea stavili aceste uriase nedreptati sociale….!!!!

 36. din motivare: „… iar în lipsa oricăror antecedente penale este exclusă perseverența infracțională, …”
  infractorul dragnea liviu nicolae are o condamnare anterioara intr-un alt dosar (cel cu voturile), de aceea pt aceasta a doua infractiune a primit cu executare.
  oare nu se incadreaza tot la infractiune (fals in acte publice) ceea ce au facut cei doi magistrati? doar intreb, nu-s jurist, da’ mie-mi pare suspect.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.