G4Media.ro

Cum motivează Tribunalul Cluj sentința de închisoare pe viață pentru un taximetrist…

Cum motivează Tribunalul Cluj sentința de închisoare pe viață pentru un taximetrist din Cluj, după ce și-a ucis copilul și a umblat cu cadavrul două zile în mașină

Tribunalul din Cluj-Napoca l-a condamnat la închisoare pe viață pe Takacs Gyorgy, un taximetrist care anul trecut și-a ucis copilul în vârstă de 8 ani. În luna iulie, anul trecut, bărbatul și-a luat copilul de la mamă și l-a înjunghiat, după care a umblat două zile cu cadavrul în mașină. A fost arestat pe 29 iulie 2020, iar în momentul în care a văzut poliția, a încercat să se sinucidă. De atunci se află în arest preventiv, iar instanța a dat verdictul, închisoare pe viață. Motivarea condamnării la închisoare pe viață arată că judecătorii au considerat faptele ca fiind de o ”gravitate deosebită”.

”Ascultat în instanţă, inculpatul a declarat că înţelege învinuirea ce i se aduce, recunoaşte comiterea faptei, cu unele aspecte pe care a solicitat să i se permită să le explice şi anume că el nu şi-a forţat fosta soţie la nimic, a luat minorul pentru că acesta i-a cerut, nedorind să mai stea cu mama sa, minorul fiind afectat emoţional şi psihic de divorţul lor, copilul dorind să rămână cu inculpatul”, arată motivarea instanței.

Mama copilului nu a dorit să se prezinte în instanţă, ”fiind în tratament de specialitate, psihiatric, fiind încă în şoc posttraumatic sever, iar prin avocatul ales arătând că nu se constituie parte civilă în cauză”, mai precizează documentul.

Sursa: Facebook

”Faţă de natura infracţiunii reţinute în sarcina inculpatului, nu există posibilitatea judecării în procedura simplificată a recunoaşterii vinovăţiei, însă având în vedere că inculpatul nu a contestat probele administrate în faza de urmărire penală, nu au fost cerute pentru readministrare de către nici un participant la judecată, instanţa a reţinut probatoriul deja administrat, ca fiind legal, temeinic şi starea de fapt reţinută în rechizitoriu va fi detaliată mai jos, fiind întrutotul împărtăşită de către instanţă, în baza celor arătate anterior”.

Instanța a arătat că rechizitoriul ”descrie cu lux de amănunte şi explică cele întâmplate”, astfel că va fi păstrat şi interpretat ca atare de către instanţă, conducând în final la soluţia de condamnare a acestui inculpat. ”Procedând la individualizarea pedepsei, instanţa va aplica criteriile generale indicate în art.74 C.penal, fiind imperios necesar a sublinia gravitatea deosebită a faptei, având în vedere vârsta victimei, gradul de rudenie cu inculpatul, modalitatea de comitere ( art.189 lit.a C.penal), precum şi multiplele acte de agresiune săvârşite asupra victimei”.

Amintim, taximetristul clujean care a șocat o țară întreagă anul trecut după ce și-a înjunghiat mortal propriul copil, după care l-a plimbat zile întregi în mașină, a fost condamnat la închisoare pe viață, ieri, de instanța Tribunalului Cluj. Aceasta nu e definitivă și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Obiectul dosarului – infracțiunea de violență în familie în modalitatea omorului calificat asupra fiului minor. ”În sarcina inculpatului s-a reţinut că în noaptea de 25 iulie – cu puțin timp anterior orei 22.13, după o prealabilă activitate de premeditare, a exercitat acte de agresiune fizică împotriva propriului fiu – victima T.G. (jr.) în vârstă de 8 ani, respectiv l-a înjunghiat cu un cuțit cauzându-i decesul”, au arătat procurorii în rechizitoriul de trimitere în judecată.

Bărbatul a fost depistat după câteva zile, în seara de 28 iulie, în zona localității Filea de Jos, comuna Ciurila şi în cursul aceleaşi zile a fost reţinut de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Acesta e arestat preventiv din 29 iulie și și-a recunoscut faptele. ”În cursul urmăririi penale s-a stabilit că după comiterea crimei faţă de fiul său T.G.(jr.), inculpatul a încercat să îşi suprime viaţa”, au mai arătat anchetatorii. În cuprinsul rechizitoriului, procurorii au propus pedeapsa închisorii pe viaţă. Takacs se află în arest preventiv de la momentul reținerii sale la sfârșitul lunii iulie a anului trecut.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...