G4Media.ro

Cum își recapătă femeile cu cancer feminitatea și încrederea în ele cu…

Sursa: Asociatia Imuni

Cum își recapătă femeile cu cancer feminitatea și încrederea în ele cu ajutorul unui program de 3 luni

,Feminitate după cancer”, singurul programul unde femeile care au trecut prin cancer își recapătă încrederea în ele își anunță cea de a patra ediție. Într-un interviu acordat G4, Cosmina Grigore, președinta Asociației Imunis a vorbit despre cum a luat naștere acest proiect, despre activitățile interesante pe care le fac femeile timp de trei luni, despre cum își recapătă feminitatea și pozitivismul dar și despre cum proiectul de va dezvolta la nivel european și internațional.

De asemenea, participante își spun povestea traumatizantă prin care au trecut și cum cu ajutorul programului „Feminitate după cancer” au reușit să revină la viața lor normală de dinainte de diagnostic.

Rep: Cum a luat naștere acest proiect?

Cosmina Grigore: Feminitate după cancer a luat naștere în 2015, la 2 ani după ce eu, Cosmina Grigore (Președinta Imunis) am fost diagnosticata cu cancer de sân. Am simțit ideea cu întreagă mea ființă, am avut viziunea a cee ace vreau construiesc și cu multa răbdare, disciplina și devoțiune, am început documentez, testez și construiesc un program. Prima campanie feminitate după cancer a fost lansata în 2017 și prima ediție a programului în martie 2021. Anul acesta suntem la a -4-a ediție. 2.

Rep: Cum convingeți femeile vină către acest proiect?

Cosmina Grigore: Nu căutam convingem pe nimeni. Pur și simplu arătam o alta cale posibilă, iar această cale creează în paciente o energie atât de buna încât programul devine magnetic. Femeile vor fie în program, sunt curioase, sunt atrase, este acel “ceva” care nu poate fi explicat, dar care poate fi simțit care le cheamă facă acest program. Este întrebarea care se naște în ele: ”oare și eu voi putea simți atât de mișto după cancer?”

Rep: Cât timp durează?

Cosmina Grigore: În acest moment programul durează 3 luni de zile – se extinde pe țoață perioada trimestrului 2 de la Imunis, dar vor mai fi ceva activități și în trimestrul 3. Dat fiind faptul acest program este unul dintre programele cele mai importante de la Imunis, cel mai probabil ediția din 2023 fi sim ai interesanta.

Rep: Cât de atrase sunt femeile de activitățile din proiect?

Cosmina Grigore: Foarte atrase, testimonialele lor, pe care le-ați primit, sunt incredibile.

Rep: Cum e starea lor după activitățile din proiect? 

Cosmina Grigore: Se simt încrezătoare, echilibrate și cu o pofta de viață și de vindecare foarte mare.

Rep: Ce activitate le place cel mai mult ?

Cosmina Grigore: Fiecare femeie este complexa în felul ei și regăsește la Imunis activități care o motiveze. Aceasta diversitate pe care o oferim la Imunis le arata faptul înțelegem natura lor, a femeilor, și vrem le susținem crească.

Rep: Care sunt viitoarele direcții ale proiectului?

Cosmina Grigore: În acest moment dezvoltăm proiectul pentru nivel European și international. Acestea vor fi etapele următoare.

Rep: V-ați gândit pe viitor ajutați și alte categorii de oameni?

Cosmina Grigore: Imunis este un cuib de vindecare unde oricine își dorește se vindece și a primit un diagnostic de cancer este binevenit.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Daca sunt rezultate pozitive si ajuta , felicitari. Dar banii din subventii nu ajung si pentru ,,Masculinitate dupa cancer “ daca spuneti ca e vorba de fonduri europene ? Banii respectivi , daca sunt din taxele contribuabililor, ar trebui sa finanteze asociatii care sustin nediscriminatoriu pacienti care s-au vindecat de cancer , nicidecum pe criterii de gen.