G4Media.ro

Cum au reuşit spionii Mossad să sustragă arhiva nucleară a Iranului

Cum au reuşit spionii Mossad să sustragă arhiva nucleară a Iranului

Într-o operaţiune spectaculoasă, deprinsă parcă din romanele lui John le Carré, agenţii israelieni au reuşit să sustragă arhiva nucleară a Iranului, permiţându-i astfel premierului Benjamin Netanyahu să prezinte dovezi despre eforturile secrete ale Teheranului de a se dota cu bomba atomică. Detaliile operaţiunii Mossad – o agenţie de spionaj învăluită în mister – au fost dezvăluite luni seara, la sfârşitul conferinţei de presă în care premierul israelian a acuzat Iranul că „a minţit cu cinism” şi a înșelat opinia publică internațională în legătură cu intențiile sale în domeniul nuclear.  Potrivit unul oficial israelian, agenţii Mossad au sustras arhiva iraniană în urma unui raid într-o locaţie din Teheran, desfăşurat în timpul nopţii, în luna ianuarie 2018. Spionii au părăsit Iranul în aceeaşi noapte, luând cu ei arhiva secretă.

Oficialul israelian a afirmat pentru ziarul New York Times că agenţii Mossad au primit informaţia că arhiva nucleară secretă a Iranului se afla într-un depozit din cartierul Shorabad, într-o zonă industrială din sudul capitalei Teheran, o clădire ce părea abandonată şi fără nicio utilizare clară. „Din exterior, era un imobil ce apărea complet nevinovat. Arăta ca un depozit dărăpănat. Dar din interior, acesta conținea arhivele atomice secrete ale Iranului, închise în fișiere mari,” a afirmat Netanyahu. Înainte de a fi dusă în depozitul respectiv, arhiva mai fusese mutată de câteva ori de autorităţile iraniene, în încercarea de a-i deruta pe posibilii urmăritori şi de a menţine locul secret. Depozitul ar aparţine Organizaţiei de informaţii a Gărzii Revoluţionare din Iran, formată în 2009 de către liderul suprem Ali Khamenei şi condusă de clericul Hossein Taeb.

Spionii Mossad au început să monitorizeze clădirea începând din februarie 2016. După aproape doi ani de supraveghere şi pregătiri minuţioase, agenţii serviciului israelian de informaţii au intrat în clădire într-o noapte din luna ianuarie a acestui an şi au sustras arhiva ce cântărea jumătate de tonă. În cursul aceleiaşi nopţi, agenţii au părăsit Iranul.

Autorităţile israeliene nu au furnizat detalii privind executarea efectivă a operațiunii sub acoperire. Nici premierul Netanyahu nu a confirmat modul în care Mossad, agenţia cunoscută pentru misiunile sale temerare sub acoperire, a obținut materialele iraniene, spunând doar că „puțini iranieni știau unde se află – foarte puțini. Şi la fel de puţini israelieni.” Oficialii iranieni nu au realizat, inițial, că documentele au fost sustrase din arhiva ultrasecretă, aflând de dispariţia lor câteva luni mai târziu.

Potrivit paginii online Hadashot, misiunea israeliană a necesitat o infrastructură operaţională extinsă pe teritoriul iranian. Ziarul susţine varianta că autorităţile iraniene ar fi descoperit în aceeaşi noapte că depozitul a fost spart şi că spionii Mossad au reuşit să părăsească Iranul, deşi poliţia era pe urmele lor. Niciuna dintre relatări nu a fost însă confirmată oficial şi este greu de crezut că se va afla ceva foarte curând.
Președintele american, Donald Trump, a fost informat despre operațiune de șeful Mossad, Yossi Cohen, care se afla la Washington în ziua în care agenţii săi realizau una dintre cele mai importante şi îndrăzneţe operaţiuni de sustragere de documente secrete din istorie. Analistul David Makovsky, de la Institute of Near East Policy din Washington, a declarat, de altfel, că operațiunea a fost „o reuşită a serviciilor de informații, cel puţin la fel de importantă ca Stuxnet,” virusul informatic care a atacat în urmă cu câţiva ani centrifugele Iranului (despre Stuxnet se crede că a fost o operațiune comună israeliano-americană).

Potrivit sursei guvernamentale israeliene, anunţul privind capturarea arhivei ultrasecrete – făcut de premierul Netanyahu în urmă cu două zile – a fost amânat câteva luni, pentru a permite experţilor Mossad să traducă din „farsi” miile de documente şi să le analizeze. În plus, serviciile secrete israeliene au depus eforturi considerabile pentru a verifica autenticitatea documentelor sustrase.

La puţin timp după discursul lui Netanyahu, secretarul american de stat, Mike Pompeo, a confirmat autenticitatea materialelor furnizate de Israel ca dovadă a existenţei programului iranian de realizare a unor arme nucleare. „Pot să vă confirm că aceste documente sunt reale, sunt autentice,” a afirmat şeful diplomaţiei americane.

Pe ce au pus mâna israelienii?

În discursul pe care l-a ţinut luni seara de la cartierul general al Forţelor Armate israeliene (IDF) din Tel Aviv, premierul Netanyahu a prezentat „fișierele nucleare secrete ale Iranului,” obţinute în urma operaţiunii ultrasecrete. Şeful Executivului israelian a lăudat „realizarea uriaşă” a serviciului de informaţii al Israelului, precizând că agenții au obținut zeci de mii de pagini și fișiere digitale de pe 100 de CD-uri care conțin „documente incriminatoare, diagrame incriminatoare, prezentări incriminatoare, planuri incriminatoare, fotografii incriminatoare, videoclipuri incriminatoare și multe altele” despre Programul AMAD al Iranului. Acest proiect, condus de omul de ştiinţă Mohsen Fakhrizadeh şi destinat centralei nucleare de la Fordow, prevede amplasarea unui focos nuclear de 10 kilotone pe o rachetă balistică Shahab-3. Proiectul a fost oprit în 2003, însă israelienii afirmă că este ţinut la îndemână de Teheran, gata să fie pus în acţiune în momentul în care know-how-ul va fi perfecţionat.

Arhiva confiscată include jumătate de tonă de documente secrete: 110.000 de fișiere – 55.000 de pagini și 55.000 de fișiere digitale (inclusiv fişiere video şi fotografii) pe 183 de CD-ROM-uri. Materialele erau păstrate în mai multe seifuri aflate într-un container în depozitul din Teheran. Dosarele şi CD-urile aflate lângă premierul Netanyahu luni seara nu au fost însă cele originale, aşa cum a menţionat şi liderul Guvernului din Israel: „Tot ceea ce urmează să vedeți este o copie exactă a materialului original iranian. Probabil că aţi vrea să știți unde sunt originalele? Pot să spun doar că ele sunt acum într-un loc foarte sigur.”

Experţii cred că puţinele detalii oferite despre raid sunt normale în cazul unei operaţiuni de acest tip. În plus, anunțul Israelului privind capturarea arhivei în urma unui raid efectuat în capitala iraniană este, foarte probabil, parte a războiului său psihologic împotriva Iranului, un mijloc de umilire a regimului de la Teheran şi o nouă dovadă a capacităţilor, aparent nelimitate, ale serviciului de spionaj israelian. De altfel, presa iraniană a neglijat aproape la unison informaţiile despre raidul Mossad, stânjenită probabil de faptul că agenția de spionaj israeliană a sustras un număr incredibil de mare de documente sub acoperirea nopții, chiar din inima Teheranului. Din acest motiv, experţii cred că ancheta regimului iranian pentru a descoperi modul în care Mossad le-a sustras arhiva şi a identifica eventualele „cârtiţe” va fi la fel de complexă şi dificilă ca misiunea israelienilor.

Este aproape cert însă că Israelul are informatori plasaţi la niveluri înalte ale administraţiei de la Teheran. „Contrainformaţiile din Iran vor lucra foarte mult pentru a închide această gaură,” a spus Amos Yadlin, fost şef al serviciilor de informaţii militare din Israel. Postul de televiziune israelian Channel 10 a relatat marţi că discursul lui Netanyahu a dus deja la un val de arestări în Iran, iar cei ce vor fi găsiţi vinovaţi riscă să fie executaţi.

„Spionii fură documente tot timpul. Dar aceasta a fost o captură masivă. Şi, de obicei, agențiile de spionaj păstează tăcerea după ce informaţiile sunt luate. Nu se întâmplă la fel cu israelienii. Ei au publicat aceste lucruri – făcând din ea, la fel de bine, o operațiune psihologică, precum şi o operaţiune de dezvăluire a falsităţii nucleare a Iranului,” a afirmat Jonathan Schanzer de la Foundation for Defense of Democracies. Hadashot a scris că decizia de a publica conţinutul documentelor a fost luată în urma unei întâlniri la care au participat Netanyahu, ministrul Apărării Avigdor Liberman, şeful Mossad Yossi Cohen, şeful Statului-Major al IDF, Gadi Eizenkot şi şeful Directoratului de Informaţii Militare, Tamir Hayman. Toţi aceştia au afirmat că documentele trebuie publicate „cu cât mai mult zgomot posibil.”

De ce sunt importante documentele

Prin prezentarea pe care a făcut-o, premierul israelian a încercat să arate că documentele capturate de la regimul din Teheran dovedesc că Iranul a mințit în legătură cu ambițiile sale nucleare și a înşelat statele implicate în acordul din 2015, cunoscut sub numele de Joint Comprehensive Plan of Action – JCPOA.

Potrivit oficialilor din Israel, Iranul ar fi putut folosi documentele în viitor, după expirarea acordului nuclear internaţional (2025), pentru a dezvolta o armă atomică. În plus, un oficial israelian a afirmat că preşedintele american Donald Trump luase deja o hotărâre în legătură cu acordul nuclear JCPOA, iar anunțul premierului israelian Netanyahu a fost orchestrat pentru a susține poziția liderului american şi nu pentru a-l presa să ia o anumită decizie. Faptul că discursul premierului israelian a fost ţinut în engleză este un alt indiciu clar că el s-a adresat cu precădere factorilor de decizie americani şi din Occident.

Anunţul lui Netanyahu a fost făcut cu mai puțin de două săptămâni înainte de termenul-limită fixat de președintele Trump (12 mai) pentru a se ajunge la un acord de îmbunătățire a JCPOA. Dacă nu se vor face modificări acordului nuclear până la această dată, președintele Trump a avertizat că nu va ezita să anuleze decizia de ridicare a sancțiunilor împotriva Iranului, punând astfel capăt acordului. Casa Albă a spus de altfel că prezentarea făcută de premierul Netanyahu a oferit „detalii noi și convingătoare” despre acţiunile trecute ale Iranului. „Aceste fapte sunt în concordanță cu ceea ce Statele Unite ştiau de mult: Iranul a avut un program robust, clandestin de arme nucleare pe care a încercat și nu a reuşit să-l ascundă de lume și de propriul său popor,” se afirmă în declaraţia de la Casa Albă.”Regimul iranian a arătat că va folosi arme distrugătoare împotriva vecinilor săi și a altora. Iranul nu trebuie să aibă niciodată arme nucleare.”

Unii experţi cred însă că dovezile aduse de isrealieni nu reprezintă ceva nou. „Tot ceea ce a spus (Netanyahu) a fost deja cunoscut de către IAEA (Agenția Internațională pentru Energie Atomică – instituția de supraveghere a Națiunilor Unite) și a fost publicat”, a spus Jeffrey Lewis, expert în politica nucleară la Institute of International Studies. „Nu există nimic nou aici și nimic care să schimbe judecata JCPOA.” Opinia acestuia este împărtăşită şi de alţi specialişti care afirmă că majoritatea informațiilor dezvăluite în timpul prezentării lui Netanyahu au fost deja cunoscute public și au fost esențiale în modelarea regimului de inspecții prevăzute de acordul nuclear.

Până una, alta, nici nu este clar dacă intenția primului ministru israelian a fost aceea de a dezvălui documente secrete inedite sau dacă prezentarea sa dramatică a fost mai mult un efort de imagine şi de a reaminti comunităţii internaţionale duplicitatea Iranului. Cel mai probabil, este vorba de ambele situaţii. Aşa cum a spus Netanyahu, „acordul nuclear se bazează pe minciuni. Se bazează pe minciunile iraniene și pe înșelăciunea pusă la cale de Iran.” Interesant însă de menţionat este că, în timp ce IAEA a prezentat în 2011 o mare parte din aceleași informații pe care le-a dezvăluit luni premierul israelian, raportul agenţiei internaţionale s-a bazat pe o documentație mult mai restrânsă. Agenția a raportat atunci că a strâns „peste o mie de pagini,” comparativ cu cele peste 100.000 de fişiere colectate recent de Mossad.

Lâsând la o parte discuţiile dacă Iranul a minţit sau nu în legătură cu intenţiile sale nucleare (foarte probabil, regimul de la Teheran a păcălit şi continuă să păcălească comunitatea internaţională în acest caz), operaţiunea secretă a Mossad merită o menţiune specială. Spionii au reuşit să infiltreze clădirea unde se afla unul dintre cele mai bine păzite secrete ale Teheranului şi să sustragă arhiva de sub nasul iranienilor. Deocamdată nu se ştie cum au fost sparte seifurile şi cum s-a reuşit transportarea arhivei în toiul nopţii, fără ca serviciile de securitate iraniene să observe ceva. Până când israelienii vor lărmuri aceste lucruri (sau, mai bine zis, dacă o vor face vreodată), arhiva de jumătate de tonă are un potențial uriaş pentru serviciile secrete, istorici și oamenii de știință din domeniul nuclear.

Surse: Yahoo, Townhall, Jersualem Online, Israel National News, The New York Times, Business Insider, Times of Israel, Hadashot, Haaretz, FoxNews

Foto: Agenţi Mossad în misiune (Sursa: Captură Youtube)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

 1. Asa si Gadea vine cu o foaie de hartie scoasa de el la imprimanta si zice ca statul necoplanar interfereaza cu bla bla bla.

  Cine stie care-i adevarul.

 2. Apreciez genul de articole mai detaliate furnizate de g4media.
  Observ o frecventa crescuta a articolelor legate de Israel – sa fie coincidenta ?

 3. Nici copiii nu cred un asemenea basm. Asta e din categoria dovezilor clare ca Irakul are nu stiu ce arme de distrugere in masa…

  • mai nicule, copil hidrocefal, odata ce au toate documentele originale in mana, ce declari tu este rahat cu perje….adica, n-au venit mosadienii la tine, sa-ti spuna personal..bai se cunoaste ca esti neam de gadea….

  • Mai nicule cum poti sa confunzi iranul cu irakul…si daca altii spun ca bucarest si budapest e acelasi lucru te superi,nu-i asa ???…si iti permiti sa tragi concluzii ca un mare expert in domeniul armelor…nu faci altceva decat sa rada lumea de tine…

 4. Este super tare ca Israelul confirma public ca agenții lui au efectuat operațiuni de spionaj pe teritoriul Iranului. Israelul e prima țara din lume care recunoaște oficial operațiuni de spionaj intr-o țar anume, iar asta arată ca sunt bine înfipți cu picioarele pe pământ. Toată lumea știe ca țările se spionează intre ele, insa nicio țara din lume nu recunoaște asta oficial. Israelul a făcut-o si trebuie apreciat pentru asta, pentru ca asta dovedește ca știe precis ce vrea si știe exact pe ce se bazează.
  Pentru mine asta e o dovada ca Rusia are o mare problema cu controlul strategic al Orientului Mijlociu, iar acest aspect rezulta si din faptul ca, dupa bombardamentul anglo-franco-american din Siria, nu s-a mai auzit zumzetul lui Putin.
  Mai mult, China a început sa se dea pe brazda si nu mai e asa de incisiva sa facă insule artificiale si sa-si arate avioanele, iar Coreea de Nord nu mai vrea nici război, nici arme nucleare ba chiar da senzația ca o sa se transforme in democrație.
  Trump e chiar serios in ce spune si in ce face, iar lucrul asta i-a trezit pe mulți la realitate. Pentru asta Trump are tot dreptul la starlete, pentru ca nimeni nu-imperfect pe lumea asta.

 5. Israel îşi permite aceste extravaganţe pentru că tocmai a eşafodat (încă) un plan de consolidare a poziţiei sale în regiune, în condiţiile în care politica sa interioară este printre cele mai detestabile, dacă ţinem seama de drepturile omului, naţionale sau internaţionale.
  Prin mărturisirea activităţilor lor de spionaj Israel nu dovedeşte nici un fel de curaj (aşa cum, entuziast, afirmă un comentator). Şi aceasta din trei motive : 1. pentru că este vorba de Iran aflat în vizorul SUA şi a extravagantului impostor Trump şi 2. pentru că îşi dovedeşte sfidător „capacitătile” într-un moment de intense tranzacţii internaţionale pentru (printre altele) monopolizarea Ierusalimului drept capitală a „evreilor” (este expresia lor) si 3. penru ca astfel „performanţe” trebuie relativizate când vorbim de o ţară nedemocratică şi coruptă ca Iranul.

  Atenţie Românie !!! CCR-ul tocmai a decretat că corupţia n-ar pune în primejdie siguranţa statului! .

  Revenind la Israel, este uşor să o faci pe viteazul când ai sprijinul americanilor dar ce s-ar face dacă s-ar trezi singuri în faţa unor ţări ostile?
  Deocamdată , Netanyahu se simte (şi este) pe val. Cercetat pentru corupţie în propria-i ţară, aliat al extremei drepte israeliene, el are tot interesul să distragă atenţia de la adevărurile care deranjează. Însăsi faptul că s-a pretat la a se poza cu unul ca Dragnea dovedeşte „morala” personajului (la fel de compromisă ca şi cea a conaţionalului nostru) şi „morala” pragmatica a diplomaţiei israeliene în special şi a celei internaţionale, în general.

  În rest…să vorbeşti despre „acordul nuclear [ce] se bazează pe minciuni” este cel puţin o afirmaţie cinică, când se ştie că Israelul ARE bomba atomică, lucru pe care nu l-au recunoscut niciodată, în timp ce Iranul AR VREA să aibă această armă pe care însă i-o refuză şi SUA şi Europa.

  Din păcate istoria „adevărului” este scrisă de învingători. Cu toate trunchierele necesare falsului oficial. Nimic nou sub soare!.
  Cum se menţionează şi în articol, tot ce treabuia ştiut despre Iran se ştia deja. Iranul respectă deocamdata acordul semnat, ceea ce Netanyahu „a uitat” să confirme.
  Dar a respecta un acord nu reprezintă, bine-nţeles, o certitudine în faţa reacţiei dominatorului american care mai are încă 2 inamici (din 4 iniţial : Libia=kaput, Syria=kaput, Iranul si Corea de Nord înca pe baricade) înaite de a declara terminata campania împotriva „ţărilor huligane” (cum le numeau patrioţii Bush tatăl & fiul). Amintiti-vă cum erau numiţi si protestatarii post ’89 de către iubitul patriarh al PSD-ului actual – patriotul Iliescu…si poate veţi înţelege mai bine situaţia de bază şi „calitatea umană” a celor ce conduc destinele acestei lumi, deci, implicit, ale noastre…
  Şi despre Irak se ştia totul şi totuşi, pentru a justifica intervenţia militară, s-au inventat „dovezi” ce s-au dovedit ulterior „mincinoase”.
  A fost cineva sancţionat pentru aceasta ?
  Dumnezule! Suntem aşa uşor de manipulat…

  • Pfff….am consumat timpul ca sa-ti citesc articoul ( scuze ) imbecil ! Care arata clar, foarte clar ca esti antisemit ! In razboiul de 6 zile, nimeni dar nimeni nu a ajutat Israe-ul….si e.t.c..e.t.c… Astazi ?!?!? Chiar ca nu mai are nevoie de ajutorul nimanui ! S-au mai unit toate tarile arabe impotriva Israel-ulu…si ???? A ramas in istorie acel razboi, se invata si preda la universitatile de specific…in zi de astazi !

  • pt acest”colaborator”te vad din satelit ca esti un..sustinator al Rusiei sovietice..si un nemernic..fara..sa gandesti cel putin ..la ceea ce ai postat pe aici! Tu esti atat de retradtat incat ar trebui sa mai recitesti inca odata..articolul pt ca esti orb ..te-au orbit sovieticii! in articol scrie cat se poate de clar ca Israelienii au monitorizat inca din 2016 locatia din Teheran..pe atunci nu era la putere Trump dar la prostiile tale ..asternute..pe aici intr-un comentariu ..oribil si cat se poate de prost gust..nici nu stiu ce vrei sa comunici cu ..acest comebtariu zevzegule! care nici numele nu il scrii pe aici esti..un paduche fara de nume dar un paduche rosu!

  • mai tu estri contributor la putin, din ce se vede..mananci la rah.at si nu spui nimic…

  • Tot ce ai scris este perfect real. Un singur lucru este omis, Israelul probabil ca deține arme atomice dar este o țara democrata și nimeni nu sta cu degetul pe butonul roșu.
   In schimb Iranul este o țara fundamentalista și extremista. Își are extremități militare care sunt ca un cancer in Liban și Siria. Conducătorii ei sunt fanatici religioși. Crede-ma ca nu sunt adeptul dreptei de la putere nici aici, in Israel și nici in State. Dar nici tu și nici eu nu am fi mai liniștiti dacă Iranul ar deține câteva bombe atomice.

  • ai vreo propunere sau te arunci asupra israelului-singura democratie din orientul apropiat – ca lupul la oi cand caiinii sunt legati in lant ???!!!….ce anume te deranjeaza fiindca vad ca amesteci s… cu prefectura///si treci de la un subiect la altul ca un ziarist incepator…parca vad ca n-ai fost niciodata in tara sfanta fiindca cei care au fost si-au revizuit pozitia draga tovarase contributor….poti sa dai mana cu nicu de mai sus…hai sa dam mana cu mana cei cu inima romana…

 6. Citesc comentariile, unele sunt raționale, altele sunt certate cu logica – Israelul este singurul stat din Orientul Apropiat cu o democrație modernă, se apără în mod miraculos în fața presiunii unor vecini care doresc să acapareze acest mic teritoriu numit Israel. Desigur SUA susțin Israelul. Cui nu-i place chestia asta să dea mâna cu țarul Putin. După 2000 de ani evreii au un stat. Dumnezeu poate că așa vrea. Păcat că unii creștini nu înțeleg că evreii sunt mai apropiați de ei decât extremiștii islamici. Este ciudat și regretabil.

 7. Publicația Start-Up.Ro, 14 Martie 2017, articol semnat de Vlad Andriescu: ”Fifth Dimension – o companie din Tel Aviv care, nu doar că șochează prin descoperirile sale, dar schimbă profund ordinea socială a lumii; este una dintre puținele companii care poate face Deep Learning, adică poate descoperi informații despre orice, pornind de la date aparent întâmplătoare. […] Angajații Fifth Dimension au 8-10 ani de experiență în Forțele Israeliene de Apărare. Pe scurt, armata. Și nu orice armată, ci diviziile de IT ale acesteia, care dezvoltă tehnologii ultrasecrete și foarte dezvoltate în domeniul cybersecurity și nu numai. […] Fifth Dimension e o firmă care face deep learning, poate gândi ca un om, fără să-i fie introduse un set de date exacte. Urmărește pe internet profile de pe rețelele sociale, date de pe card, rapoarte ale serviciilor secrete, bilete de avion, și poate descoperi date relevante într-un morman care pare întâmplător. […] Tehnologia a ajuns într-un moment în care calculatoarele au o putere de procesare atât de mare, încât nu trebuie hrănite cu date, ci și le iau singure. Pentru a procesa astfel de date, calculatoarele nu folosesc neapărat memoria computațională, ci cea grafică. Practic, au implementat un algoritm de învățare artificială peste un motor grafic, folosit pentru a procesa imagini. Fifth Dimension promite că tehnologia sa poate face legăturile. Ai un suspect, începi să-l urmărești. De la folosirea de 3 ori la rând a VPN-ului, la un cont de Twitter suspect care lasă o urmă geografică, până la un colet primit prin poștă. Toate aceste date sunt culese automat de către Creierul Fifth Dimension, fără intervenție umană. Cum face asta? Numai dacă este conectat la toate datele posibile din lume. Din acest motiv, Fifth Dimension a fost cel mai înfricoșător startup întâlnit vreodată. Pentru că, brusc, am realizat că iluzia intimității noastre rămâne doar un vis frumos. Aceasta a dispărut pentru totdeauna. Poți să te ascunzi de oameni, de prieteni, de iubite, de părinți și apropiați. Dar peste toți vor plana mai multe asemenea Creiere care vor conecta datele așa cum un om nu poate. Și orice ai face, vei fi prins.”

  (Google: ”Atacurile teroriste pot fi prezise. Invenția care va schimba totul” sau ”Creierul vede tot: Am întâlnit cel mai înfiorător startup din lume – Fifth Dimension”)

 8. PACE SFANTA SI DOMNUL SA DEA INTELEPCIUNE LAS TOTI CITITORII

 9. james bond !

 10. aca la cinema !