G4Media.ro

Cum a reacționat presa de limbă maghiară din România și din Ungaria…

Cum a reacționat presa de limbă maghiară din România și din Ungaria după derapajul președintelui Iohannis / Cele mai dure replici: Bună ziua, mlaștină română! / Iohannis vrea să fie mai român decât românii

Presa de limbă maghiară din România l-a criticat dur pe șeful statului, iar presa guvernamentală din Ungaria taxează ”discursul antimaghiar” al președintelui Klaus Iohannis, dar crede că Budapesta trebuie să arate ”putere și calm” în fața declarațiilor Bucureștiului. Presa de opoziție din Ungaria a redat pe un ton moderat declarațiile președintelui României.

”Bună ziua, mlaștină română”, ”Klaus Iohannis vrea să fie neîncetat, mai român ca românii” și ”formă de incitare împotriva maghiarilor, care nu a mai fost auzită decât de la cei mai sălbatici politicieni care au urât maghiarii” – iată câteva citate relevante din presa maghiară.

Șeful statului a acuzat, miercuri, PSD că că ”se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”. Președintele a făcut aceste declarații după ce Camera Deputaților a adoptat tacit inițiativa legislativă a UDMR privind acodarea de autonomie Ținutului Secuiesc.

G4Media.ro a realizat un inventar al celor mai relevante titluri, editoriale și luări de poziție din presa online de limba maghiară din România, presa de opoziție (independentă) din Ungaria și a celei pro-guvernamentale.

Presa de limbă maghiară din România

Transindex.ro: “JO NAPOT KIVANOK, PESZEDE”

Într-un articol de opinie de pe portalul de limbă maghiară www.transindex.ro , filozoful Tamás Gáspár Miklós afirmă că președintele statului a apelat la un instrument uzual și răspândit în întreaga lume când și-a prezentat adversarul ca trădător de țară. Klaus Iohannis a pronunțat denumirea „PSD„ cu un accent maghiar stricat, de parcă „a saluta sau vorbi în limba maghiară ar fi o anomalie, lipsit de normalitate, ridicol, suspect și dezgustător, care aruncă o lumină proastă asupra oricui care vorbește așa, sau cu care se vorbește așa.”

Klaus Iohannis se exprimă despre cea mai mare minoritate etnică din România ca despre dușmanul statului, ceea ce este nepermis. „A prezenta ca un act împotriva statului faptul că un partid român are un acord cu UDMR (indiferent dacă este adevărat sau nu, în acest caz este o minciună), este identic cu a spune că maghiarii din România sunt dușmani și a colabora cu o organizație a acestora este o infracțiune împotriva națiunii și a statului.”

Autorul arată că Iohannis, în interesul său de a compromite opoziția din Camera Deputaților, „prezintă maghiarii din România ca fiind dușmanii universali ai statului român.”

Nu e de râs, ”scopul – de a prezenta utilizarea limbii materne ca echivalentul trădării de țară este semnalat de citarea ei sarcastică – și: a pune la îndoială drepturile egale ale minorității naționale maghiare, dreptul la egalitate în demnitate a acesteia, respectiv statutul de minoritate constitutivă a statului român.”

Kronikaonline.ro: La revedere, Klaus Iohannis

În editorialul său, jurnalistul Páva Adorján de la cotidianul online www.kronika.ro , arată că gestul lui Iohannis este subversiv, înșelător și disprețuitor pentru că prezintă faptele ca și cum opoziția ar fi votat legea autonomiei Transilvaniei, a Ținutului Secuiesc.

Președintele abuzează în mod necinstit de necunoașterea omului de rând, care nu știe că adoptarea tacită înseamnă doar că neadoptarea unui proiect de lege într-un anumit termen de timp și asta are efectul transmiterii proiectului de lege celeilalte camere, care este decizională, unde dezbaterea și votul sunt obligatorii.

„Dar această manipulare este felia mai mică a micimii lui Iohannis.” Mișcarea sa cea mare a fost forma de incitare împotriva maghiarilor, care nu a mai fost auzită decât de la cei mai sălbatici politicieni care au urât maghiarii.

„Deoarece, „maghiarii vor să ia Ardealul” a fost expresia și incitarea preferată a lui Corneliu Vadim Tudor și Gheorghe Funar”.

Jurnalistul consideră că ieșirea lui Klaus Iohannis poate fi interpretată și ca o tentativă de a recupera popularitatea, după pierderea suferită ca urmare a poziției sale privind protocolul MAI-BOR.

„Klaus Iohannis a dovedit de mult că pentru el nu contează dreptul minorităților, identitatea etnică, el vrea să fie, neîncetat, mai român ca românii.”

„Și atunci să îl salutăm pe el, ca să înțeleagă: La revedere, Klaus Iohannis! Da, cu numele său scris cu I (nu cu J ca în germană și maghiară -not. Trad.). Și da, în română, deși ar înțelege și Auf Wiedersehen!, nu-l merită!”

Maszol.ro: Bună Jiua lui Iohannis

În editorialul său din cotidianul online www.maszol.ro, Farkas István consideră că ieșirea isterică a președintelui Klaus Iohannis dorește să distragă atenția asupra faptului că Guvernul nu poate să gestioneze criza economică și socială ca efect al epidemiei, fiind o formă abia mascată de incitare la ură, care în democrațiile din Vest se plătește scump.

„Este un fapt expresiv că dintr-o poziție oficială, dintr-o funcție în stat, din fața unui microfon al unei instituții de stat, din partea unui președinte de stat, nu din partea reprezentanților partidelor de serviciu, îmbibate de ura împotriva maghiarilor, se enunță propoziția periculoasă, ce ne pune pe mulți pe gânduri în secolul XXI: „se dă Ardealul ungurilor”.

Doar faptul că un președinte a făcut această declarație nu dăunează doar comunității maghiare și relației româno-maghiare și face clar faptul că: aceste propoziții au fost enunțate cu acordul serviciilor secrete. Ce mai urmează?”

Editorialistul îl critică dur și pe inițiatorul proiectului, deputatul Kulcsár-Terza József, care a reacționat mândru la declarațiile lui Iohannis, spunând că, în sfârșit, problema autonomiei a ajuns pe agenda publică, astfel, putem avea dezbateri. Declarația deputatului este o minciună, scrie Maszol.ro

Foter.ro: Așa să-l raportăm la Facebook pe Klaus Ionopotchivanoc pe Iohannis pentru postare de incitare la ură

Poate că președintele statului, aflat în carantină la Palatul Cotroceni, a fost afectat de izolare. Miercuri, Klaus Ionopotchivanoc Iohannis a trecut la stilul de ură și a susținut un mic discurs de ură.

Discursul a fost desigur postat pe pagina de Facebook a președintelui statului, iar noi avem oportunitatea excelentă să raportăm această postare la FB.  Arătăm cum poate fi raportată postare.

FIDESZ: Iohannis să ceară scuze de la maghiari!
În comunicatul său, FIDESZ arată că: în ultimele zile mai mulți oficiali ai statului român au avut o serie de ieșiri împotriva maghiarilor, iar miercuri, ”primul om în România iese în perioadă de stare de urgență, și incită împotriva maghiarilor, a UDMR, a Ungariei și a lui Orban Viktor” (transindex.ro)

CNCD analizează declarațiile lui Klaus Iohannis (transidex.ro)

Statutul pentru autonomie este nociv în primul rând pentru maghiari – Klaus Iohannis (transindex.ro)

Tăriceanu: dacă Iohannis nu-și probează declarațiile, trebuie să demisioneze (kronikaonline.ro)

Potrivit fostului premier, Klaus Iohannis a formulat cele mai grave acuzații de după decembrie 1989: a acuzat un partid parlamentar că a încheiat un acord secret cu o putere străină pentru a ceda o parte a teritoriului de stat. Acest lucru nu poate să rămână așa, arată Tăriceanu, care susține că președintele statului trebuie să meargă în Parlament să probeze acuzațiile grave.

„Acest caz poate avea doar două rezultate: ori sunt adevărate acuzațiile, și atunci trebuie interzis partidul în cauză, sau președintele statului român minte și manipulează, atunci acesta trebuie să demisioneze și să se supună rigorilor legii.”

Szijjarto Peter a calificat ca fiind necivilizată izbucnirea lui Iohannis (kronikaonline.ro)

Articolul prezintă pe larg poziția ministrului de externe ungar, al partidului de guvernământ FIDESZ și contextul în care au avut loc reacțiile.

Johannis: PSD a dat Ardealul în secret maghiarilor (maszol.ro)

După prezentarea declarațiilor președintelui Klaus Iohannis, este citată reacția lui Kelemen Hunor, care califică ca fiind „isterice și nervoase” declarațiile președintelui statului, nedemne de funcția publică și în ton cu spiritul naționalist al PRM.

Cum era de așteptat: MAE român reacționează provocator la poziția ungară cu privire la discursul de incitare al președintelui Iohannis (foter.ro)

În articol se arată că MAE român în reacția sa apelează la clișeele cunoscute: sugerează într-un comunicat împachetat într-o „bullshitologie” diplomatică faptul că Ungaria „deturnează sensul declarației lui Iohannis”, și se amestecă în afacerile interne ale României, când a reacționat în speța în care președintele român îl menționează în mod expres pe premierul ungar.

Presa guvernamentală din Ungaria

Bună ziua, mlaștina română!

În editorialul publicat în săptămânalul online www.mandiner.hu, RAJCSÁNYI GELLÉRT arată că „dacă există o problemă, sau dacă nu este alt subiect, subiectul maghiarilor, bun și chiar puțin, funcționează întotdeauna în București.

Potrivit autorului, în realitate, în aceste momente, politica română se deconspiră și își arată punctul slab. „Psihoza colectivă a Bucureștiului este veșnică și indestructibilă. După 100 de ani și după o serie de schimburi de regim, de când Ardealul și Partium a căzut în brațele lor, conducerea română încă nu crede, că toate acestea s-au întâmplat, și poartă în ființa ei teama că poate veni vremea când se va sfârși acest lucru.”

Potrivit jurnalistului, guvernul ungar se străduiește să construiască un parteneriat puternic cu statele din regiune, nu numai cu cei din V4, ci și cu vecinii de la sud și est, și a reacționat cu calm la provocările care au apărut de la partea română.

Până atunci, la 100 de ani de la Trianon, întreaga conducere maghiară, toată lumea, „trebuie să continuăm cu naturalețe și calm necesar, adâncirea relațiilor peste granițele trasate acum 100 de ani, construirea solidarității naționale.”

„Cu Bucureștiul este mai bine dacă ne ocupăm și discutăm în termenii realpolitik, vom putea avansa în orice subiect, doar dacă Budapesta va putea arăta putere și calm.”

Magyar Nemzet: S-a năpustit asupra maghiarilor

În editorialul publicat în ziarul online www.magyarnemzet.hu, jurnalistul Pataky István se întrebă dacă merită a fi calificată fapta lui Klaus Iohannis, „acest om sas românizat,” care își exercită cel de-al doilea mandat ca președinte al României?

Potrivit jurnalistului, Iohannis nu e la prima ocazie când se folosește de instrumentele curate ale șovinismului, antisemitismului cu scopul de a-și compromite rivalii politici (dă exemplul declarației legate de relația lui L. Dragnea cu Israelul).

Editorialistul arată că Iohannis este un adevărat european, are și hârtie despre acest statut, când i s-a acordat Premiul Europa Coudenhove – Kalergi.

În final, jurnalistul apreciază reacția ”ponderată și echilibrată” a ministrului de externe maghiar și, ca răspuns la Iohannis, face apel la maghiari să semneze inițiativa Consiliului Național Secuiesc privind regiunile din UE.

MAE român: Szijjarto interpretează eronat declarația lui Iohannis

Articolul prezintă comunicatul de presă al MAE România și contextul în care a fost emis.

Magyar Nemzet: Ieșire antimaghiară a lui Iohannis

Articolul prezintă declarațiile președintelui român și contextul de politică internă din România, cu citarea sondajelor de opinie cu privire la popularitatea partidelor politice.

Presa independentă din Ungaria – de opoziție

Index.hu: Szijjarto Peter răspunde la discursul antimaghiar al președintelui român

Articolul prezintă declarația lui Klaus Iohannis, citându-l pe filozoful de origine maghiară din Cluj Napoca, Tamás Gáspár Miklós, care a scris pe portalul www.transindex.ro  că, prin fapta sa, Iohannis a transmis mesajul că a saluta sau a vorbi în limba maghiară ar fi o anomalie.

În prezentarea reacției ministrului de externe din Ungaria, portalul ungar califică ca fiind ciudat argumentul folosit de Szijjarto, potrivit căruia maghiarii din România au dreptul la respect, pentru că l-au votat în procent covârșitor la alegerile prezidențiale din statul vecin pe Klaus Iohannis.

Index.hu: Senatul României a respins proiectul de lege privind statutul de autonomie a Ținutului Secuiesc

După prezentarea rezultatului votului din ședința convocată de urgență de Senatul României și a declarațiilor președintelui Klaus Iohannis, este citată reacția lui Kelemen Hunor, care califică ca fiind „isterice și nervoase” declarațiile președintelui statului, nedemne de funcția publică și în ton cu spiritul naționalist al PRM.

Hvg.hu: Senatul român a spus nu la autonomia teritorială a Ținutului Secuiesc

Portalul arată că ședința extraordinară a Senatului român a fost convocată ca urmare a scandalului politic intern provocat de adoptarea tacită în Camera Deputaților a proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc.
Proiectul de lege a fost respins cu votul unanim al partidelor românești, fiind susținut doar de cele 9 voturi ale senatorilor maghiari din UDMR.

Hvg.hu: ”Ce a promis în schimb Orban Viktor?” – tensiuni în România din cauza legii privind autonomia

Portalul prezintă declarațiile președintelui Klaus Iohannis ca urmare adoptării tacite în Camera Deputaților din România a proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc.
Este citat Kelemen Hunor, care condamnă declarația președintelui român.

24.hu: Iohannis: PSD ar da Ardealul maghiarilor

Portalul ungar preia știrea de pe pagina ziarului online din România – www.maszol.ro, prezintă contextul declarațiilor, conținutul acestora (și film video), respectiv reacția UDMR, care așteaptă scuze din partea președintelui român.

24.hu: Szijjarto transmite un mesaj președintelui României

Portalul redă fără niciun comentariu mesajul ministrului de externe al Ungariei legat de declarațiile președintelui român.

444.hu: Senatul român a respins autonomia Ținutului Secuiesc în ședința sa extraordinară

Portalul prezintă pe larg, dar fără comentarii, declarația președintelui Klaus Iohannis cu privire la adoptarea tacită în Camera Deputaților a proiectului de lege privind autonomia, Ținutului Secuiesc, reacția președintelui PSD, Marcel Ciolacu, și votul din Senatul României.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

85 comentarii

 1. Care derapaj, Digi24??? Asa credeti voi sau cum?

  • Ce porcarie face G4 acum.
   Ca sa il atace pe Klaus se foloseste de presa maghiara ,doar nu erau maghiarii sa scrie de bine.
   Ba voi sunteti cumparati de V.Orban sau ati luat-o razna definitiv?????

  • Presa maghiară este, in general, aservită lui Viktor Orban. Degeaba scrie bălării că oamenii cu un minim discernământ nu cred.

  • Ar trebui ca cei abonati la DIGI sa ne retragem si sa ne alaturam altor furnizori de servicii.
   Patronatul de la DIGI este majoritar maghiar

  • Cine stabilește ce anume este un derapaj? Ahhh… comuniștii de la g4media au inventat ministerul adevarului. Vreti sa decideți voi in locul poporului ce anume este „derapaj”.

   Singurul derapaj pe care il vad este al presei care in loc sa informeze, imi spune mie cum trebuie sa gandesc.

 2. Ciudat, eu nu-mi amintesc vreo reactie din partea presei din Romania dupa nenumaratele atacuri si actiuni nationaliste ale ungurilor din Romania. In fine,- Buna seara, hazna maghiara.

  • In fine, Bonjour, Buda&Pesta!!! Adica, closet&contagiune. Realitate cea mai evidenta se poate rastalmaci! Nu, nu zic de presa psd-istoida. Zic de farmazonii de opinie hungarioti care nu-si mai vad linistea si acordul cu natura. Or, pentru un popor mic si cu psihologie imperialista, cum sunt hungariotii, pentru un astfel de popor navalitor, resemnarea e un lucru greu. De aici si delirul de ura. Caci in subconstientul lor, tropotul cailor lui Arpad pe pustele fara sfarsit le provoaca mancarime. Oricat s-ar da mari si tari, hungariotii nu vor scapa in veci de trecutul lor mongoloid. De buda aia de stepa salbatica = cuibul lor etnic. Constienti ca provin dintr-o Hoarda nepereche, patrunsi de un orgoliu profund teatral si absurd, ei nu pot rata misiunea caragioasa, aceea de a reabilita sovinismul abject, jalnic, ridicol, paranoic. Ce canta hungariotii? Je suis malade! Je suis popor de pisoteca si cacoteca! In fine, bravo dl Presedinte iohannis!!!!

  • Ciudat e comportamentul G4 ,oare ce vrea sa dovedeasca cu asta.

  • Buna seara ,Ràd de noi Maghiari dar stau pe pàmàntul Nostru Stràmosesc sa le fie RUSINEEEEEEEEE .SA PLECE IN TARA LOR DACÀ NU LE PLACE LA NOI

  • Suntem stapani in tara noastra ,ungurii din ungaria sasi vada de treaba lor ,vor razboi?au uitat oare ce bataie au luat in 1918?opinca romaneasca a fost atarnata pe cladirea din budapesta ,asa ca maghiarii din romania au cale libera sa plece daca nu le convine viata din tara noastra ROMANIA nu yngaria

 3. mai vreti o data ciubotele pe parlament bajetzi? enervati ne!

  ”… Şi au intrat trupele noastre în Budapesta la începutul lunii august 1919. Palatul Parlamentului maghiar a fost pus sub paza unui pluton de vînători. Şeful gărzii de la intrarea principală era sergentul Iordan, un oltean de la Craiova, potrivit de stat, negru, uscat şi foarte vioi. Deasupra palatului a văzut Iordan cum fîlfîia în vînt flamura ungurească – roşu-alb-verde. Faptul acesta nu l-a supărat prea tare, dar nici nu i-a plăcut… Dîndu-şi capela pe ceafă şi scărpinîndu-se după ureche şi-a zis: “Să dau jos steagul unguresc şi să pun fanionul de la companie?… Asta ar şti şi madama de la popota domnilor ofiţeri s-o facă… Dar am să chibzuiesc în aşa fel ca să rămînă de pomină şi să fie şi talpa României răzbunată…”

 4. Nefericit cuvantul derapaj in titlul unui articol care se vrea impartial.Lasati ne pe noi dna sandor sa fim moromete,tugurlan sau nae a lui dumitru.Fiti doar poiana lui…

 5. G4Media, ce derapaj? Iohannis e echilibrat, a stiut ce butoane sa apese si mai ales ce mesaj. Poate renunt la voi cum am renuntat la hoitnews …

  • Aveti dreptate si cu una si cu alta. Si eu am renuntat la „hoitniuz” din aceleasi motive. Ciudata presa asta de la noi.

  • E ciudata? Doar pentru cine crede-n inorogi.
   Pe de alta parte, simt cum mi se rupe ceva de ce scrie presa maghiara.

 6. Dar chiar asa, care derapaj??!
  Se cam impune o reeditare a titlului.

  Si pierdeti din vedere originea problemei…trecerea prin camera deputatilor a initiativei cu pricina…restul e cancan!

  • Din pacate presa maghiara din Romania nu e o presa idenpendenta si deci nu are nicio credibilitate. Daca ar fi fost presa maghiarilor din Romania da, as fi fost interesat sa citesc ce scriu maghiarii din Romania, insa stim cu totii ca in proportie de 80% presa din Romania de limba maghiara e controlata de Viktor Orban. Deci pa si puszi.

  • O stire din decembrie 2019: Toate ziarele locale din Ungaria au publicat pe prima pagină în Ajunul Crăciunului același titlu, al unui interviu cu premierul Viktor Orban și fotografia acestuia, relatează 444.hu.
   Despre ce presa vorbim?

 7. Derapaj este ceea ce face „doamna” autoare a acestui asa-zis articol, culegator de folclor maghiar.
  Who cares, wtf!

  • G4, se pare ca ati obtinut o reactie total adversa, dar foarte bine meritata, prin publicarea acestui ra… de articol. Mai bine va gandeati de 2 sau mai multe ori, inainte de a o face.

  • Indeed! Who fucking cares?!

 8. Noi aici murim global și la alți le arde de prosti patriotice. Nam nimic împotriva maghiarilor sau chiar moldovenilor dar când aud astfel de lucruri cred ca un Ceaușescu ne era de folos sa le taie prostia din cap și sa se ocupa de exemplu de salvare globala. Oameni fără minte

  • Pe mine ma amuzat replica d-lui Iohannis si consider in toata povestea asta Ciolacu este ff vinovat.Ceva a fost la mijloc de la enervat asa de tare pe Presedinte.O asemenea discutie a avut-o si Dragnea in urma cu 2-3 ani cu Orban al Ungariei.Sa fie clar,d-l Iohannis nu ameninta maghiari din Romania.El are probleme cu prostimea PSD-ista si atat.

 9. hungurii si-au luat nasul la putare rau de tot ,tupeu fara margini si toate astea pentru ca feseneul cu iliciu si cloacla lor de tradatori le au suflat dupa ceafa ,acum sculerul ,.URGENT UN REFERENDUM SI chelemen SA FIE SCOSI IN AFARA LEGI ,orban sa-si vada de cuibul lui ,in Romania nu a fost batjocorit nici un humaghiar cum au facut ei ,va mai amintiti de acei doi copii Elena si Cosmin care au fost dati afara din clasa ,scoala ca aveau sfantul nostru tricolor,apoi Cosmin a fost batut pe str in Sf Gheorghe de humaghiari ,s-au bombele artizanale de la 1dec de la TG Secuiesc si statuia Mihai Viteazu din Bretcu ,ia cele din urma personal hungul orban a cerut ca cei doi anchetati sa fie eliberati ,CE TREABA ARE SEFUL UNUI STAT SA SE IMPLICE IN TREBURILE ALTUI STAT ? Presedintele Romaniei a facut ce trebuia sa faca ,uitasem batjocora cand i-au cantat imnul secuiesc ,etc HUOOOOOOOOOO

  • Exista texte de lege care dovedesc faptul ca UDMR.ul, prin politica pe care o duce si prin proiectele de lege promovate in Parlament, poate fi dizolvat. Intrebarea este: cine are curaj sa redacteze actiunea si sa mearga in instanta?!
   Mie…va spun sincer ca mi-e frica, desi ma mananca destele sa ma apuc de scris! Mai bine as alege sa ma iau de clanul lui Spartacus din Rahova decat sa „deranjez” Miscarea de tineret 64 de Comitate Fidesz.ul!

 10. Auzi la ei,derapaj ! Adevărul e că sună mult mai urât”Bună ziua,psd”(în lb. maghiară) decât”Bună ziua,mlaștină română”.Și cât efort ca să adunați toate comentariile din presa maghiară care denigreaza președintele României.După cum reiese și din alte comentarii,ați reușit să scârbiți multă lume cu acest articol.

  • Observ de ceva timp ca G4 se comporta total aiurea ,brusc a schimbat armele .
   Am citit mai toate articolele din campanie electorala si era pro Klaus anti Barna clar de tot ,,deodata parca ar vrea ca dreapta sa piarda alegerile asa ca da in PNL si Klaus mai rau si scarbos decat o face antena 3.
   Tapalaga si Pantazi se comporta de parca ar vrea sa distruga situl si sa piarda cititori,singura treaba rationala ar fi ca a fost cumparat de careva altfel nu imi explic .

  • @metro2033, Asa se face. Cresti un ziar sau o televiziune pina cind ai multa audienta iar apoi te vinzi cui da mai mult. Si brusc se schimba orientarea. Oamenii la inceput banuiesc, apoi isi dau seama dar se uita din obisnuinta. Pina sa renunte la a mai frecventa ziarul sau televiziunea trece o vreme iar propaganda a ajuns la cei care trebuia sa ajunga.

 11. Cred ca este timpul sa folosim benzinariile potrivite.
  Eu unul am evitat un anumit supermaket.
  Poate mai ia un premiu d-l istoric.

  • Eu imi fac nevoile la acea benzinarie.
   Nu mănânc nici de la un restaurant specific din Sinaia si de niciunde.
   Când merg cu masina spre Viena plătesc doar vigneta.
   Păstrăm distanțarea socială!

 12. Dati dovada de o mare „impartialitate”, pana la cuvantul „derapaj” din titlu. Care derapaj?
  GUIE M4Media!

  • Cred ca vom avea o mare surpriza dupa alegeri,va iesi la iveala cine e in spatele G4 media de acum.
   Incep sa miros cam cine e ,prea seamana cu un grup elvetian.

 13. Sti-ma-ta duamna Evo Shandor, nu-i asa ca va zgariati pe ochi? Maghiarilor, nu v-a iesit mizeria nici de data asta! Ati vrut cu ajutorul sc..ursurilor pezdiste sa faceti aceasta „gaura” ca niste lasi, ca o natie de lasi! Pe sub maneca, pe ascuns, pe seama prostiei puliticienilor pe care ii avem azi! Bunul Dumnezeu a avut grija de noi si de data asta!
  Dar imediat, de urgenta, trebuie data lege ca toti cetatenii romani de etnie maghiara, care au luat si cetatenie huna, sa fie obligati sa renunte la una din ele ori roman, ori hun! S-atunci poate va mai potoliti sau vreti din nou Opinca protapita in varful parlamentului de la Buda?!

 14. Vad ca si presa marxista reactioneaza aruncand cu noroi in presedinte prin vocea G4, prea va manjiti de corectitudine politica unde nu-i cazul

 15. Eu imi fac nevoile la acea benzinarie.
  Nu mănânc nici de la un restaurant specific din Sinaia si de niciunde.
  Când merg cu masina spre Viena plătesc doar vigneta.
  Păstrăm distanțarea socială!

 16. E o manipulare.
  Nu e niciun derapaj.
  S-a dorit sa se împuște doi iepuri:
  – pzd cu politica sa lipsita de scupule chiar iresponsabila.
  – guvernul maghiar pentru umilirea ambasadorului roman.
  A fost cam asa: dai in unul tipa doi.

 17. In mlastina romana traiesti si tu. Daca nu iti place, stii tu ce trebuie sa faci.

  Ce sunt ifosele astea de sfant ?! Ti-a luat foc pana de la mustata?! Mai sa fie!

  Romanii de etnie maghiara sunt de nota zece. Auzi, bai, jurnalistule moghior, care te crezi mai maghior de cat maghiarii?! De multe ori ei au spus: politicienii – UDMR – nu ne reprezinta!

  Da, Klaus Werner Iohannis este Presedintele Romaniei! Daca tie nu iti place, e strict problema ta! Nu a romanilor de etnie maghiara! ‘ inteles?!

 18. ce vă mai place să-l pupați în fund pe Atila…
  g4media presă independentă

 19. G4 ti-ai cam talibanizat comentacii de meserie si vezi tu ai folosit un cuvânt corect „derapaj” şi au și sarit in capul tau, dar Mega-soft in contextul celor improscate de prezident in neant si simtite crunt de oamenii rationali atat romani cat si maghiari. Când un simplu cuvant,derapaj, pică greu cuiva citez din Lucian Mîndruță care recomanda asta mai mereu „Luați cu muștar „.
  Președintele a comis-o flagrant și urat de tot!

 20. E CEL PUTIN CIUDAT CA PRESA MAGHIARA DIN ROMANIA SI UNGARIA ,PARTIDELE SI ONG MAGHIARE PREITNR SCUZE D ELA ROMANI SI PRESEDINTE PENTRU POPORUL MAGHIAR.DAR CAND TOATE ACESTE ENTITATI AU JIGNIT ROMANII, ROMANIA SI IN GERENERAL SENTIMENTELE ROMANILOR SI-A CERIUT VREUNA SCUZE?PRETIND RESPECT DAR FARA A RESPECTA .

 21. Nu am avut răbdarea să citesc toate tălmăcirile şi răstălmăcirile din inflecțiunea vocii lui Iohannis, tonalitatea cuvintelor, cuvintele alese sau venite din subconştient, starea subconştientului lui din izolare, cum ținea capul când vorbea, dar mâinile, dar unde îi erau ochii îndreptați când vorbea în maghiară…

  În opinia mea, e un articol cu prea mult exces de zel şi lungit inutil.

  Nu am văzut încă o documentare similară a dăților când Iohannis a fost comparat cu Hitler sau când era făcut „neamț” cu sensul de străin care ne conduce țara ş.a.m.d. S-a scris, dar nu aşa cum ați despicat acest episod.

  Prin înşiruirea asta de articole decupate din presa maghiară, nu faceți decât să naşteți antipatii sau să creşteți unele şi mai mari. Consider că Ungaria şi presa maghiară incită la ură. Consider că Iohannis trebuia să vorbească, chiar şi aşa cum a făcut-o. Dacă tot subliniați atitudinea lui Iohannis, vă rog mult, ca cititor, nu minimalizați (din teama de a vă poziționa asupra lor) gesturile maghiare de la un capăt la celălalt (observ că reținere nu există asupra atitudinii lui Iohannis).

  Nu cred că aşa arată adevărul, doar pentru că e un subiect fierbinte „naționalismul lui Iohannis”. Atitudinea din presa maghiară a escaladat. Atitudinea Ungariei față de noi a escaladat. Şi în direcții degradante.

  Ați reuşit să mă enervați cu un astfel de articol. Dacă asta v-ați dorit, felicitări. Şi păcat.

  • bine zis, asta a fost efectul si la mine. „derapaj” – bullshit.

  • Exact. Un mare Bullshit. Şi când zicem bullshit suntem de treabă… nu ca presa maghiară care ne face direct „mlăştinoşi”.

 22. G4media, scapati de atitudinea asta de oameni mici ! Ce a zis ala sau crede ala despre noi….nu ne intereseaza! Suntem in tara noastra si ne-am exprimat parerea fata de astfel de initiative extrem de clar prin Iohannis! Acum a devenit foarte clar si pentru maghiari ca astfel de proiecte/soparle nu isi mai au rostul pe termen lung / preferabil pentru totdeuna! Discutia e incheiata!

  Nu mai fiti voi mai cataloci ca Papa! Political correctness nu se aplica nici in tari mai evoluate sau liberale in gandire ca Romania in astfel de chestiuni (vezi Spania sau Grecia)! Marile natii isi urmaresc mereu interesul national care e pus inainte de orice!

  • Adevarat. Sau cum ar spune un presedinte american daca ar fi roman: „Romania first”.

  • Derapajul il reprezentati voi cu acest articol. Suntem romani in primul rand, asa ca presa maghiara nu ne impresioneaza. Cum ar spune un presedinte american daca ar fi roman: „Romania first”.

 23. Parcă am auzit că se închideau site-urile ce propagă fake-news!

 24. Ghe4M, dupa super proasta inspiratie de a publica bullshit-ul asta, il mai tineti si front page de mai bine de 2 ori! Pe bune, chiar nu ati avut azi altul mai reprezentativ?!?

  @LaurN: cu mushtar sa iei tu, de la toti „comentacii talibanizati”.

 25. Felicitari domnului presedinte! Iata, presa de lb. maghiara s-a oripilat, dar bine ca are ce scrie.Presa de lb romana si-o fi zis ca are si ea ce scrie. Cineva trebuia sa spuna ceva care sa-i mai trezeasca putin, putin din excitatia feudala pe vecinii inadaptati. ” Sas romanizat”, nu o sa ne apucam acum sa vorbim despre maghiarizare… mai bine invers! Dar nu, sa-i lasam in plata Domnului.

 26. Ba, voi astia de la G4, chiar in Saptamana Luminata v-ati apucat sa scrieti asa ceva !? Cred ca v-au „vizitat” mortii sute de romani ! Ai vostri decedati poate asteptau ceva pomana de la voi si cand colo s-au trezit cu masa plina de „carne”, vie ! Cat despre Eva Sandor …, cred ca asta e ca in bancul ala cu curvele care fusesera condamnate la moarte de o comunitate ultramoralista dar totusi li s-a acordat favorul unei ultime dorinte. Una dintre prostituate a avut ca ultima dorinta sa faca un copil, un baiat, iar acesta cand va creste mare sa se faca fotbalist si la un meci important pentru echipa sa, baiatul sa rateze un penalti si atunci un stadion intreg de 100.000 de oameni sa strige la el: „bagami-as pwla in ma-ta !” Tu, Eva ai depasit-o cu mult pe „biata” prostituata !

 27. TOT RESPECTUL DOMNULE PRESEDINTE KLAUS IOHANNIS !!!

 28. TOT RESPECTUL DOMNULE PRESEDINTE KLAUS IOHANNIS !!!…de un presedinte ca dumneavroastra are nevoie Romania !!!

 29. Acum vad si eu cine sunteti, G4 . De la o vreme, parca nu imi venea sa cred. Nu renunt la pagina, pentru a avea oportuntatea de a va da peste nas. Nu as numi „derapaj” interventia lui Iohannis, pentru simplul motiv ca suntem foarte multi care ne-am iesit din sarite. Cand se enerveaza omul, foloseste cuvinte tari. UDMR si PSD ne-au enervat. Din nou. Si voi, slujitorii „impartiali” ai „adevarului” cu concluziile impuse din titlu, ne enervati.

  • Sustin!!
   G4 media jubileaza rasfoind Presa maghiara!
   Cam asa a reactionat si G4media, doar cuvintele au fost mai temperate, de asfalt, nu de „mlastina”!
   Ai fi zis ca asa reactioneaza presa Pro-PSD, dar nici acolo nu am citit atata exaltare la rasfoirea Presei maghiare!!

 30. Analiza și articol de Eva Șandor, ha!!!!
  Pe probleme maghiare, ha?!!!!!!!!
  Ati băut ceva greșit, G4Media?!
  Împuțiților!

 31. Presa din Ungaria a declarat Concurs de minciuni si manipulari grosolane, va fi greu de declarat un invingator, sunt toti de TOP in Minciuni si manipulari!
  Lasati-ma cu presa din Ungaria, aservita guvernului Viktor Orban: minte si manipuleaza jalnic, precum stapanul!
  Presedintele Romaniei Klaus Johannis NU a spus un cuvintel despre comunitatea maghiara din Romania, intreb: unde „prezintă maghiarii din România ca fiind dușmanii universali ai statului român.” Presedintele Johannis?!
  Johannis NU a stigmatizat comunitatea maghiara, Presedintele Johannis a vorbit EXCLUSIV despre liderii PSD care in cardasie cu liderii UDMR au permis ca Proiectul de Autonomie teritoriala initiat de UDMR sa treaca tacit, ca Voda prin loboda, de Camera Deputatilor, invocand ieri minciuni si manipulari ordinare ca sa se scuze!
  Johannis NU a pronuntat cuvintele „comunitatea maghiara”!
  Niciodata, referirile lui sunt la escrocii din PSD care in cardasie cu liderii UDMR in loc se se preocupe de ceea ce se intampla la Camera Deputatilor, UNDE e de Nepermis ca acest Proiect a trecut ca Voda prin loboda, Ciolacu si PSDeii acuza tot timpul guvernul sau propun cu voturile UDMR toate aberatiile fara sa indice Sursele de finantare, acum cand Criza COVID inghite sume uriase iar Criza economica a secatuit Bugetul oricum vai de mama lui, lasat mostenire de guvernele dezastruoase ale PSDragnea!
  Uite cardasia dintodeauna dintre PSD si UDMR:
  https://www.vice.com/ro/article/qv7kzm/5-momente-care-iti-arata-ca-udmr-e-fix-ca-psd
  Iar vocabularul de „mlastina” e caracteristic presei aservite Guvernului din Ungaria, care tine in toate isonul guvernului de la Budapesta si care ataca pe model Viktor Orban tot ce NU e Ungaria: strainii, UE, presa ANTI-Guvernul Viktor Orban, pe George Soros…greata!!!

 32. G4 media, am dat o postare inaintea celei de la ora 5:24 pm, va rog sa o dati!
  De ce cenzuratI??!!!
  Nu contine nici 1 link, de ce cenzurati?!

  • G4 nu prea mai e libera. Cenzureaza opinii si lasa trolajul rus. Au ajuns si ei cu fundul in doua luntrii ca Digi24. Daca continua asa, nu o sa mai putem comenta nimic si va trebui sa ne reorientam spre alta platforma.

 33. ”…este identic cu a spune că maghiarii din România sunt dușmani și a colabora cu o organizație a acestora este o infracțiune împotriva națiunii și a statului.”

  Exact! Numai ca nu ”e identic cu a spune” ci e chiar ce spune miscarea romanofoba Udmr cand propune o lege care ataca cu subiect, predicat si semnatura suveranitatea si unitatea Statului Roman.
  A 5-a oara vine cu aceasta ofensa si jignire mizerabila in Parlamentul Romaniei.

  Cum s-a mai spus aici pe forum , 95% din romani stau in spatele Presedintelui si speram sa existe cat mai curand o initiativa legislativa care sa permita suspendarea indefinita a votului oricarui partid (sau parlamentari independenti) care propune legi care prejudiciaza grav unitatea si suveranitatea Statului Roman.
  Cat ai spune ”Nato” sau ”Noapte buna fascism unguresc.”

 34. Voi G4 media sa va fie RUSINE ,sunteti niste nemernici,despre ce derapaje vorbiti,Presedintele a spus corec,iar intervenția lui era normala,In timpul pandemiei tradatori din Parlament au gasit o mare urgenta sa adopte autonomie,daca presa maghiara din Romania arată din todeauna Șovinismul fata de Romani,mai au o scuza,aceasta ura e in singele lor.Dar voi nu aveti nici o scuza,sunteti mai nemernici DECIT cei care au aprobat aceasta idioțenie.Autonomie in mijlocul tari.Indiferent cum a-l calificati pe presedinte,este un bun Roman,Iar porcul care face Romania o mlaștina ,el vrea Sal critice pe presedinte,pentruca sia aparat TARA.UDMR nu are ce sa mai caute in Parlamentul zRomaniei.Romani din Ungaria respecta legile tari,si nu o denigrează ,nu ca nu ar avea motive,dar buna lor educați si bunul simt,nu le permite.Devina sunt guvernele ca v-au permis mult prea mult.Acum veniți cu tot FELU de minciuni.Rusine sa va fie ca mincati in aceasta TARA si tot din aceasta TARA primiti si salaru.sa nu credeti ca cetateni maghiar o duc mai bine decit ,Romani.Voi cei de la G4 media ar trebui sa va cereti scuze ,daca aveti bunul simt si educatie.

 35. g4 media, nu pot sa nu remarc ca, in anul in care noi, romanii, sarbatorim o suta de ani de la incheierea Tratatului de la Trianon (iunie 1920, prin care, practic, s-a consfintit Romania Mare) iar ungurii il blestema si aloca resurse uriase pt denigrarea lui si victimizarea lor, voi preluati si difuzati mizeriile sovine si rahatul revizionist din asa zisa presa maghiara (in fapt, niste fituici aservite lui victor orban si fidesz).
  O faceti inconstient, din prostie (fapt regretabil, dar scuzabil) sau va iese si voua ceva (o donatie, o maslina, un biscuite)?

 36. Eu unul astept niste scuze publice de la G4 pentru articolul asta. Sa spuna ca a fost o scapare, ca au avut un „acoperit” in redactie – o cirtita, un hacker ce le-a bagat articolul pe sait, ceva, nu stiu, dar sa o dreaga cumva.
  Pentru ca daca nu a fost o scapare atunci e grav.

 37. Azi a fost rândul G4Media s-o ia peste bot!
  Bravo, dragi comentatori!

 38. De unde știe G4media că e derapaj sau nu? Jurnaliștii săi sunt și diplomați ori doar ar trebui să prezinte cazul fără să învețe cititorii și cum să interpreteze? Asta daca nu vrea să ajungă ca Antena 3.

  • Daca te uiti la numele autoarei si la un articol mai vechi semnat de ea ”Academia Maghiară de Ştiinţe a decis că secuii nu sunt o minoritate etnică, ci fac parte din naţiunea maghiară”vei intelege.
   Nationalismul e ok numai la Fidesz, Academia Maghiara si Magyar Nemzet, fituica de casa a unui politian ungur xenofob care se inchina umil in fata lui Putin dar îi pute rau democratia Europeana. Da ,ma refer la xenofobul autocrat Viktor Orban.

 39. știe cineva cu cât s-a dat G4? Că prețul prostituatelor din domeniu variază destul de mult în contextul geopolitic actual. Dacă vreți și niște opinii libere și (oroare!!!) pro-românești întrați pe https://www.podul.ro/

 40. Interesant e ca G4media face o sinteaza a titlurilor aparute in presa maghiara pe acest subiect, dar NU prezinta nici o sinteaza despre scandalul din PSD iscat in urma trecerii tacite de Camera deputatilor a Legii Autonomiei Tinutului secuiesc, scandal in care lui Marcel Ciolacu i se cere Demisia!
  Nici un cuvintel, ia uite:
  Prima care a încercat să profite de pe marginea atacului lansat de Iohannis a fost, deloc suprinzător, Viorica Dăncilă. În doar 2 zile, ea a transmis nu mai puțin de 3 mesaje pe tema adoptării tacite de către Camera Deputaților a proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc.
  După ce în prima fază i-a cerut demisia președintelui interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, „pentru modul rușinos în care a umilit românii”, ulterior a luat apărarea PSD în fața președintelui Klaus Iohannis, susținând câ „nu e deloc partidul care să fie pus la zid în chestiunea națională sau pe tema susținerii Constituției”.

  Nici Eugen Teodorovici nu s-a lăsat mai prejos și a lansat un atac devastator pe pagina sa de Facebook. „Nu vreau să aud și nu am cum să accept scuzele sau explicațiile niciunui lider politic din Camera Deputaților, fie el de la PSD, PNL, Pro România, PMP și, în niciun caz, de la șeful UDMR‼️ TOȚI trebuie să-și asume această situație, precum și faptul că eticheta pusă, începând de azi, de către poporul român asupra lor este pe deplin meritată – LAȘI, TRĂDĂTORI, VÂNZĂTORI de NEAM și ȚARĂ‼️”, a spus și fostul ministru pesedist.
  Codrin Ștefănescu, considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, a explodat, tot pe pagina de Facebook, solicitându-i lui Marcel Ciolacu sā-și cearā iertare public „pentru nemernicia cu autonomia Tinutului Secuiesc”.
  Deputatul Dorel Căprar, fost preşedinte al PSD Arad, îi acuză pe Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu de faptul că ar fi vândut „interesele naţionale ale României”. Mai mult, fostul preşedinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor a cerut demisiile celor doi lideri din fruntea partidului.
  „În acest moment PSD-ul condus de Ciolacu şi Stănescu, conduşi şi ei la randul lor de cine ştie cine, au vândut interesele naţionale ale României, au rupt ţara în favoarea intereselor de grup ale marelui strateg Ciolacu si complicilor lui, aşa cum a respectat democraţia şi la Arad, în cadrul PSD, tot aşa şi acum, fără să clipească aruncă ţara în mâinile unor grupuri de interese. De ce ne vinzi, Marcele? De ce vinzi ţara? Care sunt interesele tale? Dacă te uiţi în oglindă eşti mulţumit de ceea ce vezi? Iată, Marcel Ciolacu dovedeşte încă o dată că nu are cum să conteze pentru el statutul PSD dacă nu contează integritatea ţării! Colegilor din PSD le spun că partidul va muri pe mâna acestui vânzător de ţară şi de neam!, a scris pe pagina sa de Facebook Dorel Căprar.

  Pe de alta parte, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a transmis un mesaj intern către colegii din partid, în care îi atacă pe Dăncilă, Teodorescu, Codrin Ștefănescu dar și alții. „Fostul premier dar și alți grei din PSD vor sa destabilizeze partidul și să ne facă rău. Au ieșit public cu declarații sponsorizate pe Facebook exact în ziua în care a ieșit și Iohannis violent împotriva PSD. Nu mi se pare o întâmplare. Adversarul nostru este in exterior. Și trebuie sa rămână așa”, a comentat Stănescu într-un mesaj intern către colegii din partid.

  G4media e preocupat sa ne informeze ce scrie presa sovina din Ungaria lui Viktor Orban, i-as pune pe astia 2 corifei de la G4media asa traiasca si sa munceasca in judetul Harghita, la Odorheiul Secuiesc sau la Cristuru Secuiesc(sri-lankezii sunt tinuti in brate la Ditrau, fata de ce traiesc romanii minoritari in oraselele majoritar maghiare!), cu vreo 2,5% romani(cativa profesori de Romana plus Politisti si alti Sefi de Deconcentrate, altfel NU rezisti acolo!) intre ~95% maghiari(restul romi si alte etnii!)

 41. au ajuns hungurii să ne țină lecții de morală, la noi în casă, pentru că respingem așa cum trebuie o inițiativă de dezmembrare teritorială. Cum zice și președintele: INCREDIBIL!

 42. G4Media, pana aici ne-au fost comune drumurile.
  De ceva vreme am sesizat deraierea domnilor ziaristi Tapalaga si Pantazi de la obiectivitate si, pana in cele din urma, de la profesionalismul domniilor lor, pe care contam. Speram ca e doar o faza trecatoare. Dar, nu. Azi, peste trei sferturi din articole sunt semnate (asumat), ‘Redactia’. Adicam nu mai aveti curajul, stimati ziaristi, nici macar sa va semnati propriile productii intelectuale?
  Articolul de fata, mizeria asta semnata de ‘patrioata’ Evá Sándor, a pus capac. Si ca decizia sa-mi fie validata, vad ca si domnul Dan Tapalaga pocneste o alta petarda: ‘Președintele Iohannis și armele populismului. De ce are nevoie disperată de ele?’. Clar? De acum, va pun alaturi de RTV si A3 si va spun iremediabil, Adio!
  Ma pufneste rasul cand citesc la rubrica ‘Despre noi’, care va sunt obiectivele. Pe bune? Ia mai analizati-le odata si vedeti ce a ramas din astea.
  In final, cu ce se incheie pagina dumneavoastra? Exact, cu „Donează prin PayPal’! Da, sigur!

 43. Bozgorimeeee, mu mu mu la toți! Rasa mamii voastre de jigodii bozgoresti. Kelemene, pupător de cururi politice ce ești! Când fac ungurii voștri gafe si spun tot felul de rahaturi, le săriți imediat in ajutor, dar când noi sărim să ne apărăm vă apucă toți dracii. E dreptul nostru să ne apărăm țara si cetățenii si nu dăm nimic nimănui. Luați-vă pământ în Ungaria voastră plină de oameni violenți. Dacă nu vă convin legile noastre, e liber la granițe să plecați definitiv. Vă asteaptă Viktor al vostru cu brațele deschise! În rest ciocu mic că prea vi s-a urcat democrația la cap. Nu ne înfuriați pe toți că e de rău.

 44. G4media, daca tot ne-ati informat cu ce scrie Presa din Ungaria, sper sa informati Romanii si cu ce scrie Presa din Romania pe subiect:
  „EXPLODEAZĂ PSD – Viorica Dăncilă: S-a pornit un tăvălug care va crește. Marcele, înfruntă-mă direct, dacă ai ceva de replicat!
  Fostul premier și lider PSD Viorica Dăncilă cere iar, joi, demisia lui Marcel Ciolacu din fruntea partidului, spunând că s-a pornit în partid un „tăvălig care va crește” pentru că din cauza subiectului autonomiei Ținutului Secuiesc, Marcel Ciolacu „a pus PSD în situația umilitoare de a fi dăscălit de Klaus Iohannis” după care și-a pus „trepădușii” să lanseze zvonuri împotriva celor care i-au spus adevărul.
  „Înfruntă-mă direct, dacă ai ceva de replicat”, îi transmite Viorica Dăncilă lui Marcel Ciolacu. Fosta șefă PSD precizează că nu este intereasă să-i ia locul lui Ciolacu.

  Mesajul integral transmis de Viorica Dăncilă:
  „Adoptarea tacită în Camera Deputaților a autonomiei Ținutului Secuiesc va afecta pe termen mai lung PSD. Adică cel puțin atât timp cât emblema acestui scandal – Marcel Ciolacu – se va afla în fruntea partidului.
  Din neglijența ori cu complicitatea președintelui său interimar, PSD a înregistrat o pierdere gravă de credibilitate în privința discursului național, unul dintre atuurile cele mai importante ale partidului nostru. Marcel Ciolacu a pus PSD în situația umilitoare de a fi dăscălit de Klaus Iohannis, iar pe membrii noștri de partid în situația absurdă de a se justifica pentru ceva ce n-au știut.
  Spun aceste lucruri pentru că țin la PSD și mă interesează soarta partidului în care sunt de 24 de ani neîntrerupt. Am fost și rămân loială obiectivelor partidului, iar asta înseamnă inclusiv să vorbesc atunci când aceste obiective sunt sabotate – din incompetență sau cu bună știință – de la vârful partidului. Am ieșit deci în spațiul public ca să apăr partidul și nu pentru a-i lua locul lui Marcel Ciolacu. Miza nu e un fotoliu, ci situația PSD.
  Îl înțeleg pe Marcel Ciolacu că a fost supărat. Dar supărat trebuia să fie în primul rând pe el, nu pe cei care i-au spus adevărul. Iar contraatacul cu știri false e o tactică slabă. Nu-ți pune deci trepădușii să lanseze zvonuri și nu le lansa nici tu, Marcel. Astfel de atacuri mincinoase și piezișe nu-ți fac cinste. Înfruntă-mă direct, dacă ai ceva de replicat!
  Sunt sigură că mulți din PSD au gândit la fel ca mine pe acest subiect, chiar dacă acum n-au spus-o. Poate n-a fost momentul pentru ei. Dar pentru Marcel Ciolacu s-a pornit un tăvălug care va crește. În cele câteva luni de zile de când conduce interimar PSD, Marcel Ciolacu s-a dovedit un președinte comod pentru liberali și un lider supus Palatului Cotroceni, lucruri care au nemulțumit deja mulți colegi. Dar când peste toate se adaugă o problemă cât Ținutul Secuiesc de mare, lucrurile se agravează substanțial pentru partid. Mai ales într-un an electoral.
  P.S. Marcel, eu am avut decența de a-mi da demisia după o înfrângere (onorabilă) la prezidențiale. Tu, din păcate, nu ai nici măcar curajul de a recunoaște că ai băgat PSD într-o criză”

  Veorica a facut cursuri de alfabetizare, vad progrese la ea(cine i-o fi scris mesajul?!), care abia citea dupa biletele!!!
  Sper s-o auzim si vorbind in Engleza, a spus ca INVATA, dupa ce-a plecat din viata nostra!!!

 45. Va felicit pentru acest articol! Cu aceasta ocazie, m-am lamurit cum sta treaba cu site-ul vostru. Nu imi voi mai lua stirile de aici de acum incolo. Derapaje placute!

 46. Toate aceste ziceri din presa maghiară nu fac altceva decât să confirme faptul că președintele țării a avut dreptate când s-a exprimat în legătura cu proiectul UDMR. Ceea ce este mai nostim este faptul că aceste citate din ”presa liberă” maghiară vin să anuleze bazaconiile scrise azi de d. Tapalagă. Problema gravă este că politica editorială a cestui sait este clară de propagandă anti Iohannis și anti PNL. Lucru care-i descalifică pentru că se poziționează nu ca jurnaliști ci ca propagandiști.

 47. G4media, din păcate, se dorește a fi considerata singura autoritate morala , mai mult, singura capabila de raționamente obiective. Și de aici, narcisismul breslei. Păcat! Mai mult relativism, domnilor!

 48. EVA SANDOR…BLEAHHHH,TOCMAI AM TRAS APA LA WC!!!

 49. Ma simteam de multe ori vinovat ca va citesc fara sa donez macar 1 leu.
  Azi , ma felicit!
  Prea multe articole cu semnul intrebarii !
  Asta a întrecut orice masura! Acum e buna presa maghiara a la Viktor, dna Eva ? A devenit peste noapte curată?! De luata in seama…
  Alte publicatii independente, si mai ales, din alte tari care pot fi obiective nu sunt? Sau alt jurnalist care sa nu se simta, el in primul rand, lezat ca e etnic, nu exista la g4?

 50. Daca semneaza EVA SANDOR acest articol sigur ca e „derapaj”. In realitate, pentru Romania e o punere la punct de mult timp asteptata si binevenita.

  Rusine Sandor!

 51. Cititi scrierile politice ale lui Eminescu si o sa intelegeti ce e cu presa de la noi!
  Si cu tot!
  IN loc sa fie intelegere intre popoare, fiecare vrea burdinahul si … sa-si mareasca placerile pe spatele altora…

 52. Aici este România.
  Cui nu-i convine, sa plece!
  Cine rămâne, sa respecte sangele varsat de inaintasii nostri in timpul razboaielor de reintregire!
  Avem nevoie de 2 masuri simple:
  1. O singura cetatenie prin lege
  2. Daca nu ai cetatenia romana, nu poti lucra in institutii de stat pe teritoriul României

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.