G4Media.ro

Cum a ajuns AUR să provoace protestul violent de la Parlament: fake-news…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cum a ajuns AUR să provoace protestul violent de la Parlament: fake-news legat de un proiect de lege care vrea să prevină separarea copilului de familie

Un protest violent AUR a început miercuri dimineață la Parlament după ce George Simion, președintele partidului extremist, și-a îndemnat susținătorii să protesteze față de o presupusă tentativă de răpire a copiilor români.

”Jos laba de pe copiii românilor”, a scris Simion într-o postare pe Facebook, în timp ce pe contul de Facebook al AUR apare textul ”Nu vă atingeți de copiii României! Sinistrul proiect PLx 145 prin care PSD și PNL vor să ne ia copiii de lângă noi va fi azi supus la vot în Camera Deputaților. Apărăm copiii României!”.

Totul a plecat de la un proiect de lege al guvernului Ciucă, trimis în Parlament și votat deja de Senat în 6 martie. Proiectul e aflat în dezbaterea Camerei Deputaților și reglementează organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie.

Proiectul urmărește stabilirea de norme clare pentru separarea copilului de familie. Guvernul, inițiatorul proiectului, susține că proiectul va împiedica eventualele abuzuri și urmărește ca separarea copiilor de familie să fie realizată cât mai greu.

Mai mult, proiectul reprezintă un jalon din PNRR (jalonul 378) și are ca scop tocmai prevenirea separării copiilor de familii, după cum arată nota de fundamentare. Guvernul a arătat în notă că există în acest moment o practică a unor autorități locale, mai ales din comunitățile slab dezvoltate, ”de a separa cu ușurință copilul de familie pe motiv că e săracă” și arată că proiectul alocă fonduri tocmai pentru a susține aceste familii și a preveni separarea.

O analiză realizată de platforma specializată Factual arată că Articolul 5 prevede obligația serviciului public de asistență socială să sprijine familiile cu copii care trăiesc în condiții precare sau se află în situații vulnerabile tocmai pentru a preveni separarea copiilor de familie.

Concluzia analizei Factual este că ”declarația deputatului este falsă. Proiectul de lege se concentrează pe modalitățile care pot preveni separarea copilului de familie și nu pe procesul de adopție”, cu regerire la declarația unui deputat ex-AUR care acuza că proiectul legislativ urmărește ca minorii să fie ”extrași din familii și adoptați străinilor”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Csf …. asta e electoratul Aur.
    Nota bene, ce rapid a reactionat!

  2. Hai să vorbim pe șleau : omul sau nu înțelege ce citește ( ar fi cazul mai simplu ) sau minte intenționat, dezinformând astfel o bună parte din oameni, cu scopul declanșării de demonstrații, agitând spiritele pentru capital politic. Dreptul constitutional al cetățenilor la proteste pașnice pentru probleme reale este degradat la un circ dizgrațios, fără obiect și neavenit. În plus, metoda folosirii dezinformării și deepfake în scopuri politice, nu contribuie la îmbunătățirea treburilor țării și la dezvoltarea discursului public informat, din contră, le subminează. Atunci, care-i scopul și cui aduce avantaje ?