G4Media.ro

CSM: Acuzațiile ministrului justiției referitoare uzurparea atribuțiilor sunt ”intenționat eronate”

CSM: Acuzațiile ministrului justiției referitoare uzurparea atribuțiilor sunt ”intenționat eronate”

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a susţinut miercuri că sunt contrazise de lege şi ”intenţionat eronate” declaraţiile ministrului Ana Birchall prin care impută Consiliului ”uzurparea atribuţiilor Ministerului Justiţiei”, transmite Agerpres.

CSM a adus, miercuri, precizări în legătură afirmaţiile ministrului Justiţiei, Ana Birchall, faţă de iniţierea de către CSM a unor propuneri de modificare legislativă şi de întârzierea comunicării punctului de vedere cu privire la rapoartele GRECO.

„Prin lege, Consiliului Superior al Magistraturii îi este conferită prerogativa de a formula propuneri legislative, de care a uzat dintotdeauna în scopul îmbunătăţirii cadrului normativ necesar bunei desfăşurări a activităţii judecătorilor şi procurorilor”, se precizează într-un comunicat de presă al CSM.

Drept urmare, arată Consiliul, afirmaţiile ministrului Justiţiei, Ana Birchall, sunt contrazise de prevederi cuprinse în Legea 317/2004, alegaţia acesteia, astfel cum a fost expusă, fiind „intenţionat eronată cu scopul exclusiv al decredibilizării activităţii Consiliului Superior al Magistraturii”.

„În ceea ce priveşte întârzierea transmiterii poziţiei privind cele două rapoarte GRECO, reprezentanţii CSM reamintesc imposibilitatea dezbaterii acestei lucrări, care figurează pe ordinea de zi a Plenului CSM, aflat la a V-a şedinţă la care cvorumul nu a putut fi întrunit din cauza absenţei unor membri”, menţionează Consiliul.

Miercuri, ministrul Ana Birchall a afirmat că „CSM era preocupat să modifice legea Agenţiei Naţionale de Integritate, uzurpând de altfel atribuţiile Ministerului Justiţiei”.

„Privind analiza noastră pe GRECO şi MCV, vă pot spune că, aşa cum am comunicat de altfel, noi am aşteptat un punct de vedere de la CSM, dar se pare că CSM era preocupat să modifice Legea ANI uzurpând, de altfel, atribuţiile Ministerului Justiţiei, trimiţând direct la comisia din Senat”, a declarat Birchall la sediul Ministerului Justiţiei.

Luni, Ana Birchall a trimis o nouă adresă către CSM, primele două fiind din lunile iulie şi august, în care solicită Consiliului un punct de vedere cu privire la cele două rapoarte GRECO.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

 1. „Prin lege, Consiliului Superior al Magistraturii îi este conferită prerogativa de a formula propuneri legislative, de care a uzat dintotdeauna în scopul îmbunătăţirii cadrului normativ necesar bunei desfăşurări a activităţii judecătorilor şi procurorilor”.
  Oare asa o fi???
  Pentru ca Legea 317/2004 spune exact ce a spus si Ana Birchall – Art. 38 (5): Plenul Consiliului Superior al Magistraturii poate sesiza ministrul justiţiei cu privire la necesitatea iniţierii sau modificării unor acte normative în domeniul justiţiei.
  Din ce in ce mai penibile Savonea si acolitele ei de cea mai joasa speta umana.

 2. Ar fi bine daca ar fi doar penibile. Din pacate calca in picioare legea ca tancul sovietic. Tot in maniera asta de interpretare aberanta au pus si sefa Inatei Curti.

  • eu ma intreb cat de buna era ca studenta la drept. cred ca era printre ultimii, la ce logica stupida foloseste mereu. are si fata de tuta.

 3. Este pusa acolo ,sa-si ascunda averea .