G4Media.ro

Cristian Popescu Piedone, noul primar al Sectorului 5, este așteptat astăzi la…

sursa foto: Facebook/ Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone, noul primar al Sectorului 5, este așteptat astăzi la Curtea de Apel București, într-un nou termen al dosarului „Colectiv” / El a fost deja condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare cu executare în primă instanță

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, este aşteptat miercuri la Curtea de Apel Bucureşti pentru a participa la dezbaterile în dosarul ”Colectiv” în care a fost condamnat în primă instanţă la opt ani şi 6 luni închisoare, transmite Agerpres.

La primul termen din 18 septembrie, Cristian Popescu-Piedone nu s-a prezentat la proces, el aflându-se la acea dată în izolare.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Totodată, cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – au primit câte 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Daniela Niţă – patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists – a fost condamnată la 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au primit 9 ani şi 8 luni de închisoare şi, respectiv, 10 ani. De asemenea, Cristian Niţă, director al firmei de artificii, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi la câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.

Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, a primit 8 ani de închisoare, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior – 7 ani, Ramona Sandra Moţoc, referent superior – 3 ani de închisoare cu suspendare. În cazul Ramonei Moţoc, instanţa a dispus prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

De asemenea, persoanele condamnate au fost obligate să plătească, în solidar cu Primăria Sector 4 şi ISU Bucureşti-Ilfov, daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din octombrie 2015.

În general, suma medie stabilită de prima instanţă pe care trebuie să o primească fiecare parte civilă este de 250.000 de euro, dar sunt părţi civile care vor încasa 500.000 euro. Cele mai mari sume stabilite ca daune morale şi materiale se ridică la 1.250.000 euro şi 4,2 milioane lei.

De asemenea, inculpaţii, ISU şi Primăria Sectorului 4 trebuie să plătească mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară peste 8 milioane lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate şi rănite.

În motivarea deciziei de condamnare, publicată în martie 2020, judecătorul Mihai Bălănescu de la Tribunalul Bucureşti susţinea că tragedia de la clubul Colectiv este rezultatul unei activităţi infracţionale în lanţ, iar atitudinea inculpaţilor nu rezidă în lipsa unei educaţii juridice, ci în lăcomie, iresponsabilitate şi ignoranţă a legii.

Judecătorul considera că atitudinea unor inculpaţi din acest dosar, de împiedicare a aflării adevărului despre ce s-a întâmplat la Colectiv, „denotă cinism, rea-credinţă şi lipsă de respect” faţă de cei care au murit sau au fost răniţi în incendiu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

 1. Facem pariu că îl scot basma curată? Pzdedeu de kk

 2. Ce minte sa ai ca sa votezi cu un infractor nenorocit, din cauza caruia au murit oameni. Nu mai exista speranta in poporul roman.

 3. Au masluit buletinele de vot similar sectorului 1. Sa-i uram o sentinta de condamnare cu executare.

 4. Cat a furat si asta la alegeri?

 5. faptul ca a fost lasat sa participe la alegeri cu toate ca are o condamnare de 8 ani cu executare, este o RUSINE nationala!

 6. Ce a zis baiatu mai sus. Rușine ca nație și rușine că specie

 7. Dupa ce hitler a luat puterea, una din primele actiuni a fost sa de foc Reichstagului. Dupa ce iohannis a preluat puterea a avut loc incendiu de la Colectiv. Cineva parca a s-a inspirat din anii ’33. Marea problema este viteza propagarea a incendiului, documentata, de altfel, la dosar. De ce nu s-a facut o simulare, o reconstituire? Daca cineva iti spune ca un apropiat de-al tau a facut accident cu 400 km/h, cand masina lui prinde maxim 150 km/h, la ce te duce mintea?

  • Mergi la psihiatru, amice … Iesi macar din casa, ia aer, priveste soarele. Fa o plimbare de-o ora minim zilinic …

 8. La multi ani, Piedone! Cu executare!

  Sa nu te frigi…

 9. Daca in Romania functiona sanatos Justitia, scursura era de mult unde-i-e locul. 🙂

  Insanatosire grabnica !