G4Media.ro

Cristian Adomniţei, după condamnarea în primă instanță: Sunt un om demn, m-am…

Sursa Foto: Facebook/ Cristian Adomnitei

Cristian Adomniţei, după condamnarea în primă instanță: Sunt un om demn, m-am născut liber şi voi muri liber, indiferent de lagărele pe care mi le prescrieţi

Cristian Adomniţei, fost președinte al Consiliului Județean Iași, condamnat la trei ani şi două luni de închisoare cu executare în prima instanță, afirmă, în prima sa reacție față de acest proces, că se consideră în continuare nevinovat și acuză faptul că i-a fost respinsă solicitarea de a fi testat poligraf și că au fost acceptate „doar interceptările SRI trunchiate și scoase din context pe care le folosea DNA”.

„Într-un stat de drept, hotărârile judecătorești, bune sau proaste, trebuie respectate. Iar eu am să le respect, indiferent de situație: sunt un om demn, m-am născut liber și voi muri liber, indiferent de lagărele pe care mi le prescrieți. Înțeleg că e mai bună mâncarea deținuților acum, decât era la Sighet”, mai scrie Adomniței într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Tribunalul Iași l-a condamnat vineri pe Cristian Adomniței, fost ministru liberal al Educației și fost președinte al Consiliului Județean Iași, la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare într-un dosar de corupție legat de decizii luate ca șef al CJ. Sentința nu e definitivă și poate fi atacată cu apel.

Postarea lui Cristian Adomniței:

Cronica unei morți așteptate: după o lungă și grea suferință, justiția a murit.

5 ani v-am respectat independența. Am refuzat orice interviu. Nu am dat nici o declarație, nu am făcut nici un comentariu, nici public, nici privat. Nu am vrut niciodată să poată fi atinsă libertatea dumneavoastră de conștiință. Să vă simțiți presată, analizată, stresată. V-am oferit tot respectul pe care îl merită o autoritate, într-un stat de drept. Stat de drept pe care îl respect până la capăt și în fața căruia mă înclin, căci este proiectul meu de viață: un stat în care să fie respectate drepturile și libertățile cetățenilor.

5 ani am respectat tot ceea ce ați dispus. Nu am dat crezare tuturor celor care mi-au spus că, prin tot ceea ceea ce faceți, expuneți prea limpede un punct de vedere, nu am cerut strămutarea cauzei, nu v–am recuzat. Deși a fost evidentă lipsa dumneavoastră de curiozitate cu privire la vinovăția sau nevinovăția mea, încă de când ați respins cererea mea de a fi testat poligraf, deși a fost evidentă toleranța dumneavoastră față de implicarea SRI in dosarul meu, încă de la momentul în care ați precizat că vă veți pronunța odată cu fondul asupra cererii avocaților de a exclude interceptările SRI, fiind evident că, odată cu fondul, nu ați mai fi putut înlătura fizic interceptările de la dosar, așa cum cer Curtea Constituțională și Înalta Curte de Casație și Justiție, deși ați sfidat orice aparență de respectare a principiului egalității armelor, atunci când ați acceptat doar interceptările SRI trunchiate și scoase din context pe care le folosea DNA, nu și pe cele, tot ale SRI, din care reieșea că denunțătorul lor raporta opozanților mei politici, consultându-i cu privire la demersurile viitoare în ceea ce mă privește, v-am acordat prezumția de nevinovăție. Deși, pentru mine, nu era o datorie de serviciu.

Nu m-am temut niciodată de dumneavoastră. Nu aveam de ce să mă tem. Sunt nevinovat, m-am dus singur la poligraf, în absența oricăror probe de vinovăție, ca să vă aduc o probă de nevinovăție. Am crezut că ați citit ce scrie în cărțile de drept, că poligraful poate da rezultate fals pozitive, nu fals negative și că, în situațiile în care o persoană își susține nevinovăția de la început și trece testul poligraf, organele judiciare trebuie să acorde poligrafului valoarea unui mijoc de probă. Și că nu vă veți asuma să condamnați un om evident nevinovat.

Într-un stat de drept, hotărârile judecătorești, bune sau proaste, trebuie respectate. Iar eu am să le respect, indiferent de situație: sunt un om demn, m-am născut liber și voi muri liber, indiferent de lagărele pe care mi le prescrieți. Înțeleg că e mai bună mâncarea deținuților acum, decât era la Sighet.

Într-o justiție care tranziționează de la cea hidos și politic represivă, a fostului regim, către una a statului de drept, într-o justiție în care au început să pășească, elegant, discret, doamne cu pantofi albaștri, mă întreb dacă doar aleatoriul m-a adus în fața unei cizme de cauciuc rusești. Sau a unui bocanc securist.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Vâlcov avea bani ascunși in cavou si e tot nevinovat.
    Omul asta are familie, prieteni. Sa le zica lor ca e nevinovat si noua sa nu ne mai piarda timpul.

  2. Toti infractorii din politica se cred martiri…mars, ordinarilor, la ocna cu voi!

  3. Toti infractorii spun la fel ca individul acesta. E un analfabet al carui singur merit e ca tatal lui era/este sef la Inspectia in constructii Suceava, iar cand individul cristian adomnitei a terminat facultatea de constructii, infractorul penelist fenechiu, avea nevoie de un inginer cu relatii la Inspectoratul in constructii, ca sa poata face lucrari de capul lui si sa nu ii pese de inspectiile si documentele care trebuiau realizate

  4. Inca unul „sarac si cinstit”! Politician, evident!!! Fost, si mai evident….

  5. Te-ai nascut liber si ai sa mori liber. Ca n-ai sa mori de la 3 ani de puscarie.
    Intr-un fel te inteleg. Altii fura milioane, pe tine te-au prins cu mai putin de 100000 euro. Practic esti aproape nevinovat. Nu conteaza ca omul obisnuit castiga banii aia in mai bine de 10 ani, ca sa nu socotim cat ii ia sa-i economiseasca.
    V-ati obisnuit sa va faceti smenurile pe bani mari, fara sa va intrebe nimeni. Uite ca se mai intampla sa si platiti. Oricum, nu cred ca puscaria te oftica. Ci blazonul patat, posibilitatea reala sa fi considerat indesirabil in politica,demufat de la sursa de bani. Aia e?

  6. Curat liberal…. asta-i liberal, urmas ai lui Bratianu, cum ne mai aburesc cateodata L. Orban sau Alina Gorghiu??!!!!!!!!!!!
    La puscarie, escrocilor!!!

  7. Curat liberal…. asta-i liberal, urmas ai lui Bratianu, cum ne mai aburesc cateodata L. Orban sau Alina Gorghiu??!!!!!!!!!!!
    La puscarie, escrocilor, fiti „demni” acolo!!!

  8. La multi ani !

  9. Asa fac toți fură fără rușine iar când sunt condamnați încep să plângă se cred victime ale sistemului , iar până la urmă scapă cu suspendare rămân cu averea intactă și ne povestesc nouă pe la tv ce viața duc. Un caz mai concludent este al Elenei Udrea care in timpul guvernării PDL a rupt cu furatul iar acum se victimizeaza . Rușine să vă fie trebuie să încercăm și cu USR să vedem ce se întâmplă.

  10. La Iasi sunt numai plangaciosi! Pai, se uita omul la Chirica care are trecute case si conturi pe numele copilului de 1 an, a fost directorul tehnic al primarului Nechita condamnat pentru coruptie-el semna toate actele- si acum un prosper primar PENELE CU TOT APARATUL STUFOS DE NEAMURI SI CUMATRII AL PRIMARIEI IASI..etc.. Sa nu mori de ciuda ca te agata pentru cativa euro, iar petrov cu toata flota are un prejudiciu 0-nici macar contravaloarea de fier vechi???

  11. da’ pentru faptul ca a fost (un mizer) ministru al educatiei, nu il condamna nimeni?

  12. Pai, daca ar avea USR PLUS ceva de spus la conducerea tarii, e de asteptat sa fie mai putine furturi din banul public. Altfel, de ce i-am mai vota?