G4Media.ro

Criptomoneda Libra a Facebook este în curs de pregătire pentru a fi…

Criptomoneda Libra a Facebook este în curs de pregătire pentru a fi lansată cel mai devreme în ianuarie

Criptomoneda Libra a Facebook este în curs de pregătire pentru a fi lansată cel mai devreme în ianuarie, a relatat vineri publicaţia Financial Times, citând trei surse implicate în proiect, transmite Reuters.

Libra Association, care va emite şi va gestiona Libra, intenţionează să lanseze o monedă digitală care va fi corelată cu dolarul, a spus una dintre persoane.

Această lansare va fi un eveniment de o anvergură mult mai mică faţă de o propunere din aprilie, care a fost făcută în urma reacţiei negative faţă de proiect a autorităţilor de reglementare şi a mediului politic.

Libra, prezentată de Facebook anul trecut, a fost relansată într-o formă restrânsă după ce autorităţile de reglementare şi băncile centrale la nivel mondial şi-au exprimat îngrijorarea că criptomoneda ar putea perturba stabilitatea financiară şi eroda controlul asupra banilor.

The Libra Association, la care Facebook este unul dintre cei 27 de membri, vrea să obţină aprobarea autorităţii de supraveghere a pieţii financiare din Elveţia pentru a emite o serie de monede stabile (stablecooin), corelate cu monede tradiţionale, precum şi a unei monede compuse, care să fie corelată cu monede stablecoin.

Potrivit noului plan, alte monede corelate cu monede tradiţinale, precum şi una compusă, ar urma să fie introduse ulterior, a relatat FT.

Libra Association nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. FINMA, autoritatea de reglementare din Elveţia, nu a oferit alte informaţii, dincolo de o declaraţie din luna aprilie, în care a confirmat că a primit o cerere pentru o licenţă de plăţi din partea Libra.

Monedele de tipul stablecoin au rolul să evite volatilitatea tipică a criptomonedelor, precum bitcoin, acestea fiind, teoretic, mai potrivite pentru plăţi şi transferuri de bani.

sursa: News.ro, sursa foto: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Numai statele ar trebui sa aibe dreptul de a emite moneda si de a o pune in circulatie.

  • Oricine emite moneda fara acoperire 100% ar trebui obligat de lege sa o imparta in mod egal tuturor cetatenilor sau utilizatorilor. Cu asta s-ar rezolva problemele, cetatenii votand prin finantare si cumparaturi. Asa ar fi cel mai democratic.

  • iti dau o stire care poate ti-a scapat: „AEP a aprobat implementarea tehnologiei blockchain pentru monitorizarea prezenţei la vot şi centralizarea datelor din procesele-verbale”

   vreau buletin ca in Estonia cat un permis sa pot vota electronic de acasa.

   Asta e progress.

   sa faca fb ce crypto vrea, este un produs, o marfa de schimb. asta cu numai statul are voie nu duce la nimic bun, doar comunism…

 2. Saracii nationalisti izolationisti si conservatori care lupta impotriva globalizarii n-au nicio idee de ce li se pregateste. O moneda virtuala precum Libra cu stabilitate si recunoastere bancara cel putin de catre Elvetia inseamna spargerea multor monopoluri nationale. Daca statele pierd controlul pe politicile monetare atunci globalizarea se accelereaza semnificativ.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.