G4Media.ro

Credibilitatea lui Marine Le Pen a crescut puternic, potrivit unui sondaj de…

Foto: Facebook Marine Le Pen

Credibilitatea lui Marine Le Pen a crescut puternic, potrivit unui sondaj de opinie

Credibilitatea politică a liderului Rassemblement National, Marine Le Pen, și capacitatea sa de a oferi „soluții utile” francezilor au crescut puternic din noiembrie 2021, potrivit unui barometru Viavoice pentru Libération publicat marți, transmite Le Figaro.

Potrivit acestui barometru „Portrait d’opinion” al lui Marine Le Pen, 44% dintre francezi consideră că liderul deputaților RN „poate oferi soluții utile pentru francezi” (+8 puncte), 41% că este apropiată de popor (+8 puncte) și 42% că are „statura unui șef de stat” (+14 puncte).

„Competentă”

Fosta candidată la prezidențiale, care s-a calificat de două ori în turul al doilea împotriva lui Emmanuel Macron, este considerată „îngrijorătoare” de 45% dintre respondenți, dar 41% exprimă opinia contrară. Iar pentru 43%, ea este „competentă” (41% sunt de părere contrară).

Potrivit acestui barometru, temele în care Marine Le Pen este credibilă sunt chestiuni suverane precum imigrația (50%), securitatea (46%) și justiția (43%). Pe de altă parte, ea nu este considerată credibilă de o majoritate în ceea ce privește chestiunile legate de puterea de cumpărare (45%), educație (45%), ocuparea forței de muncă (46%) și sănătate (45%). În ceea ce privește ecologia, ea este considerată cel mai puțin credibilă (55%).

Opinie pozitivă în creștere

Un total de 37% dintre francezi exprimă o opinie pozitivă despre ea, în creștere cu 10 puncte față de noiembrie 2021. În comparație cu La France insoumise, Rassemblement national este de asemenea judecat în acest barometru ca fiind „mai credibil” (36%, 31% sunt de părere contrară) și „mai competent” (35% față de 33%) și „mai puțin violent” (32% față de 22%). În ansamblu, LFI este considerat „mai periculos” decât RN de către 36% dintre francezi (18% cred contrariul).

Sondaj a fost realizat online în perioada 18-21 august în rândul a 1001 de persoane, prin metoda cotelor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Hai mai francezilor alegeti-o odata pe Mariuca cu Stiloul sa vedem de ce este in stare ca a ramas o speranta tanara care nu a ajuns sa confirme. De ce va este frica? Noi abia asteptam a il alegem pe Simion Gura de AUR ca sa cresteme competentele digitale ale noastre si sa devenim toti „” producatori de continut” ca si el, dar poate pe un ton mai jos…O sa fie si la voi si la noi lapte si miere…Cum ar fi o intalnire intre cei doi? Fabuloasa…