G4Media.ro

Creatorul ChatGPT se mută la Microsoft după ce a fost concediat de…

Photo 171270756 | Artificial Intelligence © BiancoBlue | Dreamstime.com

Creatorul ChatGPT se mută la Microsoft după ce a fost concediat de compania OpenAI / UPDATE: Peste 500 din cei 700 de angajați ai OpenAI au semnat o scrisoare în care cer revenirea lui Sam Altman și amenință cu demisia

Update: Majoritatea angajaților de la OpenAI au amenințat că vor demisiona din companie și se vor alătura Microsoft, care i-a angajat pe Sam Altman, directorul executiv al OpenAI și pe Greg Brockman, fost co-fondator al OpenAI, pentru a conduce o nouă „echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale”. Într-o scrisoare adresată consiliului de administrație al OpenAI, despre care au relatat în această dimineață Wired și jurnalista Kara Swisher, cei peste 500 de angajați actuali ai OpenAI spun că „Microsoft ne-a asigurat că există posturi pentru toți angajații OpenAI în această nouă filială, în cazul în care alegem să ne alăturăm”, scrie The Verge.

În scrisoare se spune că angajații OpenAI vor pleca dacă consiliul de administrație nu îi va repune în funcție pe Altman și Brockman și apoi vor demisiona.

Angajații OpenAI care semnează scrisoarea acuză consiliul de administrație al companiei că le-a pus în pericol munca și că „a subminat misiunea și compania noastră”. De asemenea, ei resping ideea că OpenAI a mers prea repede înainte fără să se preocupe de siguranță. „Munca noastră privind siguranța și guvernanța IA modelează normele globale”, scriu ei.

Swisher relatează că în prezent există 700 de angajați la OpenAI și că la scrisoare se adaugă în continuare și alte semnături.

Știrea inițială: Microsoft îi angajează pe fostul CEO al OpenAI, Sam Altman, și pe cofondatorul Greg Brockman, anunță The Verge. Altman, considerat creatorul ChatGPT, a fost concediat vineri de la OpenAI după ce consiliul de administrație a declarat că „nu mai are încredere în capacitatea sa de a continua să conducă OpenAI” și pentru că ar fi mințit.

După un weekend de negocieri pentru o eventuală revenire a lui Altman la OpenAI, Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, a anunțat că atât Sam Altman, cât și Greg Brockman se vor alătura noii echipe de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale a Microsoft.

„Suntem extrem de entuziasmați să împărtășim vestea că Sam Altman și Greg Brockman, împreună cu colegii lor, se vor alătura Microsoft pentru a conduce o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul IA”, a declarat Nadella. „Așteptăm cu nerăbdare să ne mișcăm rapid pentru a le oferi resursele necesare pentru succesul lor.”

Angajarea lui Altman la Microsoft vine la doar câteva ore după ce negocierile cu consiliul de administrație al OpenAI au eșuat pentru a-l readuce în funcția de CEO al OpenAI. În schimb, fostul CEO și cofondator al Twitch, Emmett Shear, a fost numit CEO interimar, potrivit unei surse care a vorbit cu The Verge.

Fostul director general al OpenAI, Sam Altman, ar fi prezentat recent investitorilor cipuri personalizate, care rivalizează cu Nvidia, de tip Tensor Processing Unit (TPU). Proiectul TPU a primit numele de cod „Tigris” și a atras atenția unor fonduri de investiții și chiar din partea Microsoft.

Microsoft a format acum o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale, care îi va include pe Altman și Brockman. Acest lucru vine la doar o săptămână după ce Microsoft a anunțat că și-a construit propriul cip de inteligență artificială personalizat care poate fi folosit pentru a antrena modele lingvistice mari și pentru a evita, potențial, o dependență costisitoare de Nvidia.

Microsoft a investit câteva miliarde de dolari în OpenAI.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...