G4Media.ro

Crăciun auster în Berlin: Bradul din faţa Cancelariei Federale va fi iluminat…

Sursa foto: captura video

Crăciun auster în Berlin: Bradul din faţa Cancelariei Federale va fi iluminat doar patru ore pe zi, de la ora 16 până la 20 / Anul trecut, a fost iluminat 24 de ore din 24

Pentru a face economie de energie, bradul de Crăciun care va fi expus în faţa Cancelariei Federale a Germaniei, recepţionat joi de Olaf Scholz, va fi iluminat mai puţin timp în comparaţie cu cel de anul trecut, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului acestei ţări, informează AFP.

Aşezat în curtea de onoare a clădirii din centrul Berlinului, în faţa Reichstagului, bradul de Crăciun din 2022, un molid adus din landul Brandenburg, va fi iluminat doar patru ore pe zi, între orele locale 16:00 şi 20:00, spre deosebire de anul trecut, când era iluminat 24 de ore din 24, a precizat acelaşi purtător de cuvânt.

Consumul de electricitate pentru acest brad, decorat cu 4.920 de becuri LED, care sunt mai puţin consumatoare de energie, se ridică la 287 de waţi-oră.

Un cor de copii a sărbătorit sosirea bradului cântând colindul „O Tannenbaum” în prezenţa cancelarului german.

Anul trecut, bradul de Crăciun a fost recepţionat de lidera coaliţiei conservatoare Angela Merkel, care i-a predat apoi funcţia de cancelar, pe 8 decembrie, social-democratului Olaf Scholz. 

Invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie 2022 a bulversat aprovizionarea cu energie în Europa, făcând să crească preţurile pe această piaţă şi obligând Germania, la fel ca alte multe ţări, să devină mai atentă în privinţa consumului energetic.

La doar câteva sute de metri de Cancelaria Federală a Germaniei, economiile de electricitate vor afecta un alt „rege al pădurilor”, un brad Nordmann, adus din landul Turingia şi instalat în faţa Porţii Brandenburg: el va fi iluminat doar pentru şase ore pe zi (de la 16:00 până la 22:00), spre deosebire de anul trecut, când bradul de Crăciun a fost iluminat 24 de ore pe zi. 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Și este o problema 287W?
  Acum au oportunitatea sa lichideze Craciunul, anul viitor nu vor mai avea niciun brad.

 2. Lasa CA la migrantii beneficii nu e O probléma, 2-3mii euro pe familii. Dar la pom craciun e probléma energia electrica.

 3. De ce urăsc comuniștii Craciunul atât de mult? Literalmente inventează anual un motiv că sa îl anuleze.

 4. Ar putea sa-l lumineze cu energie generata de moristi de vânt sau panouri solare, de ce nu? Greta ar fi fericita.

  • Tu nu intelegi ca nu trebuie sa fie Craciun anul asta? Daca s-ar instala panouri solare si/sau turbine eoliene in brad sau pe langa, nemtii ar zice ca e mai bine sa foloseasca curentul la altceva.

  • Si care-i problema vostra copii, de aia nu puteti voi sa mergeti la scoala? 😆

 5. In Romania nu sunt probleme de felul asta , ce economie , ce austeritate , Olguta a dat drumul la lumini din „iunie”. Vai de ia tara ! Vai de ei conducatori !

 6. In Targu Mures anul asta nu va fi brad. Dupa modelul Budapestei, locul de unde rasare soarele pentru edilii mureseni.