G4Media.ro

Cozi la Vama Giurgiu: Șoferii de camioane așteaptă până la 3 ore…

Sursa foto: Pexels

Cozi la Vama Giurgiu: Șoferii de camioane așteaptă până la 3 ore să iasă din țară/ Principalele cauze ale aglomerației

Şoferii de camioane care aleg să iasă din ţară prin PTF Giurgiu au de aşteptat trei ore controlul de frontieră din cauza numărului mare de autovehicule care ies din ţară prin această vamă.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Giurgiu, lucrările de reabilitare a părţii bulgare a Podului Prieteniei au fost întrerupte în acest final de săptămână, şi se circulă normal pe ambele sensuri ale podului.

Aproximativ 1.300 camioane, 1.900 autoturisme şi 8.000 de persoane au trecut frontiera prin Vama Giurgiu pe sensul de intrare în ţară, iar pe sensul de ieşire din ţară au fost înregistrate aproximativ 1.200 camioane, 1.800 autoturisme şi 7.900 de persoane, în ultimele 24 de ore, precizează ITPF Giurgiu.

În cazul autoturismelor, pentru controlul documentelor la frontieră, timpul de aşteptare este de 20 de minute. Pentru autocamioane – 20 de minute, pe sensul de intrare în ţară şi 180 de minute, pe sensul de ieşire.

Potrivit ITPF Giurgiu, una din cauzele care determină înregistrarea acestor timpi de aşteptare, pe sensul de ieşire din ţară la autocamioane, o reprezintă numărul mare de astfel de mijloace de transport, prezente pentru tranzit, într-un timp foarte scurt.

O altă cauză care îngreunează traficul şi determină înregistrarea unor valori de trafic crescute o reprezintă plata taxei de pod şi cântărirea autocamioanelor, înainte de a se prezenta pentru efectuarea formalităţilor de control de către poliţiştii de frontieră.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mare timp pentru plata taxei de pod! E vreun motiv de coada? Sunt deschise toate gheretele pentru autocamioane?
    Functioneaza scanerele de la intrarea în Bulgaria (ale noastre au „murit” de mult)?