G4Media.ro

Cozi imense la granița ceho-germană, din pricina înăspririi condițiilor de intrare în…

Cozi imense la granița ceho-germană, din pricina înăspririi condițiilor de intrare în Germania

Înăsprirea condiţiilor de intrare în Germania din cauza coronavirusului a dus, luni, la formarea de cozi lungi la graniţa ceho-germană, unde lucrătorii transfrontalieri şi-au văzut răbdarea pusă la încercare, relatează  Agerpres, conform AFP.

La postul de frontieră Folmava-Fuerth im Wald, care înainte de pandemie se putea traversa liber, ca majoritatea frontierelor interne din Uniunea Europeană, angajaţii care lucrează dincolo de graniţă au fost nevoiţi să aştepte acum şi două ore.

„E frig, ninge şi nici măcar nu sunt toalete”, a declarat pentru AFP Yveta Haladova, infirmieră din Republica Cehă care lucrează în Germania.

În schimb, la punctul de control a fost instalat un centru de testare cu teste antigen.

„M-am testat şi acum aştept rezultatul, trebuie să vină prin SMS sau e-mail”, a spus Lukas Kottnauer, care lucrează în industria automobilelor.

„E greu pentru toată lumea, inclusiv pentru angajatorul meu, pentru că nu ştim cât o să dureze”, a adăugat Yveta Haladova.
În condiţiile în care Cehia este considerată în acest moment de Germania „ţară de risc sporit”, toţi cei care vor să treacă graniţa trebuie să prezinte un test de COVID-19 negativ, iar în cazul celor care intră în landul Bavaria, cum este cazul la Folmava, testul trebuie făcut în ultimele 48 de ore, cu alte cuvinte lucrătorii transfrontalieri trebuie să-şi facă testul din două în două zile.

Zeci de mii de cehi fac naveta cu regularitate în Germania, mulţi dintre ei lucrând în sectorul sănătăţii.

Sursa Foto: www.schengenvisainfo.com/arhiva

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Chiar sunteți nesimțiții, pentru mizeriile pe care le scrieți cerșiți donații.
    Duceți-vă dracu la muncă și faceți voi donații, sau cereți bani de la cei pe care-i pupați în cur, pentru a manipula pe cei vulnerabili.
    Ți-ai dracu de ordinari.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.