G4Media.ro

Corupție în Ucraina: Serviciul de securitate de la Kiev a arestat alți…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Corupție în Ucraina: Serviciul de securitate de la Kiev a arestat alți patru oficiali militari pentru că ar fi ajutat persoanele eligibile pentru serviciul militar să evite recrutarea/ Mita ajungea la 10.000 de dolari de persoană

Serviciile de securitate ucrainene (SBU) continuă să ia măsuri drastice împotriva corupției din țară – unul dintre obiectivele cheie ale premierului Zelensky, transmite Sky News.

Ucraina a fost afectată de generații întregi de corupție în întreaga societate, iar SBU a arestat astăzi alte patru persoane.

„Serviciul de Securitate continuă să elimine corupția pe scară largă din comitetele militare și comisiile medicale militare din Ucraina”, se arată într-o declarație de pe site-ul SBU.

Patru oficiali medicali militari au fost reținuți în Kiev, Odesa și Harkov, care au ajutat persoanele eligibile pentru serviciul militar să evite recrutarea și să fugă în străinătate, se arată în comunicat.

„Pentru bani, oficialii au oferit recruților să se sustragă de la mobilizare pe baza unor documente fictive care atestau că nu sunt apți pentru serviciul militar din cauza stării lor de sănătate”.

„Costul unor astfel de servicii ajungea până la 10.000 de dolari de persoană”, a adăugat documentul.

Cei implicați riscă 10 ani de închisoare dacă vor fi găsiți vinovați.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...