G4Media.ro

Corpul Voluntarilor Ruși, care a revendicat atacul din Belgorod, spune că vor…

Photo by SERGEY BOBOK / AFP

Corpul Voluntarilor Ruși, care a revendicat atacul din Belgorod, spune că vor fi mai multe incursiuni în Rusia: „Ar trebui să aveți puțină răbdare și să mai așteptați câteva zile”

Un grup care susține că se află în spatele unui atac recent în regiunea de frontieră rusă Belgorod a declarat că va lansa mai multe incursiuni în viitor, transmite Sky News.

Denis Kapustin (cunoscut și sub numele de Denis Nikitin), comandantul Corpului Voluntarilor Ruși, a vorbit pe partea ucraineană a frontierei cu Rusia la o zi după ce grupul său a afirmat că a fost în spatele unui raid armat în zona Belgorod.

El a spus: „Cred că ne veți vedea din nou pe partea aceea. Nu pot dezvălui aceste lucruri viitoare, nu pot dezvălui nici măcar direcția. Granița… este destul de lungă, totuși, din nou, va exista un punct în care lucrurile se vor încinge.”

El a declarat că luptătorii săi anti-Putin au deținut „aproximativ 42 de kilometri pătrați” de teritoriu rusesc „pentru o perioadă destul de lungă”, adăugând: „Luptăm pentru libertate, luptăm împotriva nedreptății, așa că luptăm împotriva torturii, luptăm împotriva actelor teribile de brutalitate polițienească”.

Liderul Corpului Voluntarilor Ruși spune că planurile grupului includ mai multe incursiuni în Rusia, adăugând: „Ar trebui să aveți puțină răbdare și să mai așteptați câteva zile”.

Incursiunea unităţilor de sabotori în regiunea rusă Belgorod, acţiune revendicată de două grupări armate ruseşti anti-Kremlin, a adus în prim-plan rolul voluntarilor ruşi care luptă de partea ucraineană.

Agenţia de presă EFE prezintă, într-un material, principalele grupări armate de voluntari ruşi şi de alte etnii din spaţiul post-sovietic care luptă de partea Kievului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Oare Ucraina nu are nici un amestec? Doar vrea implicarea directă a NATO cu orice preț!

  • Ce fabulezi acolo rusnace? Ăștia sunt cetățeni ruși ce și-au cumpărat arme din patriotism și luptă împotriva lui Putin!

  • Usor cu pianul pe scari ,postac putinist cu foamea-n gat.
   Contrar a ceea ce incearca propaganda putinista sa impuna ca adevar,Nato nu participa la acest razboi. Doar a donat niste arme ceva mai vechi unei tari care se apara de o agresiune militara,exact asa cum le-au dat si americanii mujicilor in WW2 sa se apere de agresiunea nazista. Asa ca sugewo si marsh la inrolare,ai vazut ca e nevoie de 100 de mii de noi mujici la fiecare 6 luni.

 2. 😀
  Viața continuă să mă uimească!
  Rușii și-au trimis toți soldații in Ucraina și nu mai pot proteja Rusia! S-au gândit că doar ei atacă! 😀