G4Media.ro

Corina Crețu, despre spitalele regionale: ”Dacă Guvernul ne cere să mutăm bani…

Corina Crețu, despre spitalele regionale: ”Dacă Guvernul ne cere să mutăm bani în POR pentru spitale, o fac mâine. Dacă exista voință politică, acum ar fi fost gata cel puțin un spital”

Corina Crețu, comisarul european pentru politica regională, a reiterat joi faptul că există finanțările necesare pentru construirea celor trei spitale regionale și că banii pot ajunge în investiții cu singura condiție ca Executivul condus de Viorica Dăncilă să facă o solicitare către Comisia Europeană, anunță Agerpres.ro. Totodată, Crețu a declarat că, la nivelul Comisiei Europene, nu este agreată ideea ca banii europeni să fie cheltuiți doar pentru documentații. Corina Crețu a mai spus că dacă Guvernul Dăncilă i-ar cere să mute finanțările în cadrul POR pentru construirea celor trei spitale atunci ar face acest lucru ”mâine”:

„Am aflat din presă, de la doamna prim-ministru, că se doreşte folosirea acestor bani doar pentru documentaţie, urmând ca construcţia efectivă să fie făcută în perioada următoare. Precizez că noi, oficial, la Comisia Europeană, nu am fost notificaţi în legătură cu această decizie şi nu suntem confortabili cu faptul ca banii alocaţi să fie distribuiţi doar pentru documentaţie. Am fi vrut să vedem şi o implementare efectivă. Am spus-o public şi o spun şi azi autorităţilor române: nu a fost şi nu este o problemă de bani, atunci când este vorba de construirea celor trei spitale regionale. (…) Dacă avem o solicitare din partea Guvernului României de a muta nişte bani în cadrul POR, din altă parte, pentru construirea de spitale regionale, o fac mâine. Aşteptăm această solicitare de mai bine de un an şi nu a venit”, a declarat Corina Crețu în cadrul celei de-a opta Conferinţe privind evaluarea politicii de coeziune a UE, citată de Agerpres.

Comisarul pentru politica regională a dat asigurări că și suma de finanțare poate fi mărită dacă va fi nevoie dar că, pentru acest lucru, tot Guvernul trebuie să facă primul pas și să ceară acest lucru printr-o solicitare adresată Comisiei Europene. Totodată, Crețu a subliniat că, în opinia sa, cel puțin unul dintre cele trei spitale regionale ar fi putut să fie finalizat până în prezent „dacă guvernele din ultimii ani ar fi avut voinţa politică să facă acest lucru”:

„Din păcate, constat că o luăm mereu de la zero cu o discuţie absurdă, din punctul meu de vedere, pentru că am avut această discuţie, după care în martie i-am trimis doamnei prim-ministru o scrisoare în care am întrebat-o – având în vedere variantele luate în calcul în cadrul discuţiei – care este decizia Guvernului României. Nu am primit răspuns la acea scrisoare (…). Ce este cert este că spitalele regionale nu există, deşi în opinia noastră ar fi putut fi făcut măcar unul dintre ele, dacă guvernele din ultimii ani ar fi avut voinţa politică să facă acest lucru”, a mai declarat Corina Crețu, citată de Agerpres.

foto: Corina Crețu și Viorica Dăncilă/ sursa foto: gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Degeaba construiti spitale internationale daca tot pe spaga lucreaza…