
Coreea de Sud intră în programului Horizon al UE dedicat cercetătorilor
Coreea de Sud a devenit joi prima țară asiatică care s-a asociat la programul Horizon Europa, programul de cercetare și inovare al UE în valoare de mai multe miliarde de euro, potrivit unui comunicat al executivului european.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Cercetătorii și organizațiile coreene pot participa acum în mai multe domenii ale programului în condiții de egalitate cu cele ale statelor membre ale UE.
Aceștia vor putea să se alăture și să conducă consorții internaționale de cercetare, să acceseze finanțare și să colaboreze cu instituții de cercetare de vârf din întreaga Europă și din afara acesteia pentru a aborda provocările globale. Coreea va contribui, de asemenea, financiar la bugetul programului.
Acest acord de asociere consolidează alianța geopolitică a UE cu țări care împărtășesc aceeași viziune. Asocierea va duce la oportunități mai mari de aprofundare a cercetării comune pe toate continentele în multe domenii, cum ar fi sectorul digital, sănătatea și inovarea tehnologică care vizează neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon.
Începând cu 1 ianuarie 2025, organizațiile coreene (universități, centre de cercetare etc.) au putut să aplice și să fie evaluate ca potențiali beneficiari în cadrul propunerilor programului Orizont Europa pentru toate cererile de propuneri care pun în aplicare pilonul II deja în bugetul 2025.
Contextul
Orizont Europa, cu un buget de 93,5 miliarde EUR pentru perioada 2021-2027, este principalul program de finanțare al UE pentru cercetare și inovare. Acesta abordează schimbările climatice, sprijină obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU și stimulează competitivitatea și creșterea economică a UE.
Pilonul II, cea mai mare parte colaborativă cu un buget de 52,4 miliarde EUR, la care cercetătorii coreeni au acces în condiții de egalitate în prezent, se axează pe provocări globale comune, cum ar fi clima, energia, economia digitală și sănătatea.
Alți piloni, inclusiv excelența științifică și Europa inovatoare, împreună cu acțiunile Marie Skłodowska-Curie pentru educația doctorală, formarea postdoctorală și cercetarea colaborativă, rămân deschiși organizațiilor și cercetătorilor coreeni.
Comisia și Guvernul Republicii Coreea au încheiat cu succes negocierile pentru asocierea Republicii Coreea la pilonul II al programului Orizont Europa în septembrie 2024.
În prezent, 19 țări sunt asociate, fie pe baza apartenenței lor la Spațiul Economic European (SEE); sau în calitate de țări în curs de aderare, țări candidate și potențial candidate; în calitate de țări din cadrul politicii europene de vecinătate (PEV); sau ca alte țări terțe și teritorii care îndeplinesc un set de criterii legate de sistemele lor economice, politice și de cercetare și inovare.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.