G4Media.ro

Coreea de Sud a ridicat de la sol avioane de vânătoare, după…

Coreea de Sud a ridicat de la sol avioane de vânătoare, după ce două aeronave de luptă ale Chinei și șapte ale Rusiei au intrat în spațiul sud-coreean de identificare aeriană

Armata sud-coreeană a informat vineri că a ridicat de la sol avioane de vânătoare după ce două avioane de luptă ale Chinei şi şapte ale Rusiei au intrat în spaţiul sud-coreean de identificare aeriană în timpul unui antrenament de rutină, după cum a explicat Beijingul, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Avioanele chineze şi ruse au pătruns în partea nord-estică a Zonei de identificare aeriene sud-coreene (KADIZ) pentru o perioadă de timp nespecificată, după care l-au părăsit, a transmis Statul Major de la Seul, precizând că aparatele nu au încălcat spaţiul aerian sud-coreean.

Armata sud-coreeană a trimis avioane de luptă şi de realimentare, ca măsură uzuală împotriva unei potenţiale situaţii neprevăzute.

Potrivit Statului Major sud-coreean, armata chineză a răspuns unei interpelări precizând că avioanele sale efectuau exerciţii de rutină.

„Evaluăm situaţia drept exerciţii militare comune ale Chinei şi Rusiei, dar este necesară o analiză suplimentară”, a transmis Statul Major într-un comunicat.

În ultimii ani, avioane de luptă chineze şi ruse au intrat frecvent în zonă, în contextul revendicărilor concurente ale diferitelor zone de identificare aeriene (ADIZ).

Spre deosebire de spaţiul aerian, ADIZ este de obicei o zonă în care statele pot cere în mod unilateral avioanelor străine să ia măsuri speciale pentru a se identifica, însă aceste zone nu sunt guvernate de niciun tratat internaţional.

Moscova nu recunoaşte KADIZ, în timp ce Beijingul a declarat că zona respectivă nu constituie spaţiu aerian teritorial şi că toate statele ar trebui să beneficieze de libertate de acţiune.

În 2019, avioane militare sud-coreene au tras sute de focuri de avertisment în direcţia unor avioane ruseşti care intraseră în spaţiul aerian sud-coreean în timpul unei misiuni comune de patrulare cu China.

Coreea de Sud şi Japonia au ridicat atunci avioane de la sol pentru a intercepta patrula, acuzând Rusia şi China de încălcarea spaţiilor lor aeriene, însă Moscova şi Beijing au negat.

Sursa: pixabay.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. «Armata militara»… bravo, mai G4, atingeti noi culmi…

 2. Coreea de sud si Japonia vor ajunge in cadrul Chinei.

 3. Sa stea potoliți atât chinezii, cât și sovieticii pentru ca ii snopesc sud coreenii la fundul gol, pe rusnaci chiar și fără ajutorul Americii, au mai fost umiliți rusnacii de japonezi la sfârșitul secolului trecut, acum o sa ii umilească sud coreenii. Iar chinezii aia săracii cam tari în gura, când ei au fost toată istoria un popor supus, sa nu uite de ce le-a făcut marele imperiu japonez în ww2 și sa stea cuminți. Comuniștii ăștia retrograzi și cu tehnologie de anii 80 sunt prea obraznici de la un timp.

  • tehnologia anilor 80, tot ce misca e fabricat la ei, stii macar despre ce vorbesti… in fine oricine e liber sa spuna ce ii trece prin spatiul aerian situat intre urechi…

  • Din pacate, nu exista medicament pentru afectiunea ta. Sper ca locuiesti aproape de Deveselu, ca sa simti pe pielea ta tehnologia veche si obraznica care te va penetra intr-o zi cu soare.

  • Daca ar exista ,, fiinta supranaturala ,, ar trebui sa pedepseasca aceste doua popoare cu un ,, pietroi,, de 500m, drept in mijlocul kremlinului si pietei ,,tienanmen,,. Chiar daca ne-am praji si noi putin! Foarte tolerantă această ,,ființă,,.

  • Dute ma in treaba ta …ca bati campi …nu mai este Japonia ce o fost odata si Coreea la fel Ameria la fel …Acum China ii mult prea mare pentru ele…

  • Bati câmpii ! China a fost un mare imperiu pe când strămoșii europeni se luptau cu mamuții !

 4. Numai apreciați ciurucuri chinezilor facem rău economiei nu trebuie sa apreciem non valoarea .Chinezii fura inventile altora imitând ca niște animale ce creează alții.

  • Voi, cei ce aveți atâta încredere în puterea militară a ‘vestului’ puneți mâna pe cartea de istorie, istoria reală nu prostia ce se studiază astăzi, și aflați câte războaie ,nu bătălii, au pierdut cele două puteri și mai ales de câte ori am fost abandonați, noi românii ,de dragul unor alianțe conjuncturale. Sunt convins, că la primul strănut al ursului din est ‘marele aliat strategic’ își va pune coada pe spinare și, pentru ‘a nu destabiliza zona’ se va retrage în ‘promitoarea ‘ Europa occidentala. Iar noi și alte câteva state din vechiul bloc estic vom rămâne tot în sfera d influența a Rusiei.Asta drept răzbunare că nu au reușit să-și agațe ‘la butonieră, cu sprijin nul bețivului Elțîn, această imensă sursa de materii prime care este Rusia. Așa că trotinetiști cu caș la gura ,mâna pe carte căci facebookul in exces tâmpeste!

  • Da’ americhenii invențiile cui le-au furat , fraiere? Ai auzit de von Braun în legătură cu rachetele, , ai auzit de submarinele germane de la care s-au furat multe lucruri , ai auzit de torpile acustice și magnetice germaneși multe altele furate de americhenii pt a ajunge unde sunt acum, și să nu mai vb de problema morală în legătură cu naziștii luați și spălați de americhenii și folosiți de ei .Ar trebui sa gindesti mai bine…

  • Barney, amice te ai educat din carti vechi scrise anterior aliantelor create dupa marile razboaie.
   Traiesti in trecutul sovietic si balesti in coltul guritei dupa refacerea blocului neo sovietic.
   Ia-ți mai bine bagajelul si du te la ursul estic si cere cetatenie, asta daca te primeste, pentru ca vedem ca in tara cu cea mai mare suprafață nu exista loc ,doar doresc cucerirea continua a altor teritorii.

 5. Daca ar exista ,, fiinta supranaturala ,, ar trebui sa pedepseasca aceste doua popoare cu un ,, pietroi,, de 500m si 7 km/ s, drept in mijlocul kremlinului si pietei ,,tienanmen,,. Chiar daca ne-am praji si noi putin! Foarte tolerantă această ,,ființă,,. Cam iubeste comunistii!

  • Acele fiinte supranaturale pe care le venereaza unii de mii de ani sunt acei extraterestii care ne au creat si acum ne supravegheaza evolutia complet gresita care risca sa duca la distrugere.
   Sper totusi sa anihileze acele focoase nucleare pe care le detin aceste „super puteri” la momentul potrivit asa cum au mai facut o, fapt relatat de martori,oficiali militari.

  • Cel mai întins imperiu a fost cel britanic! Londra nu ?

 6. Da’ americhenii invențiile cui le-au furat , fraiere? Ai auzit de von Braun în legătură cu rachetele, , ai auzit de submarinele germane de la care s-au furat multe lucruri , ai auzit de torpile acustice și magnetice germaneși multe altele furate de americhenii pt a ajunge unde sunt acum, și să nu mai vb de problema morală în legătură cu naziștii luați și spălați de americhenii și folosiți de ei .Ar trebui sa gindesti mai bine…

 7. Atât timp cât Rusia și China se ajuta reciproc nimeni nu le va putea tine piept.Sunt tari care nu pot fi învinse împreună.Cine nu înțelege înseamnă că nu are cu ce.

  • Nu trebuie sa le invinga nimeni, trebuie doar sa le faca praf economia si vor ramane blocate la stadiul de tari bananiere / exportatoare de materii prime si mana de lucru extrem de ieftina. Adica fix ce e Rusia si China astazi. Doar ca China s-a mai ridicat putin si s-a nesimtit. Nici macar comunistii chinezi nu mai dau 2 yuani pe ideologia asta de rahat turcesc, e vorba doar despre bani si la ei.

 8. Ne bat chinezii doar cu bucatarii!!!

 9. Sunt ți niște rusofili di tentative de chinezi expirați. Războiul se duce economic și după aia tehnologic și nici una din ele nu le au daca nu ies la furat de tehnologie.