G4Media.ro

Coreea de Nord susține că a testat un „sistem de arme nucleare…

Sursa foto: Captură video - YouTube / KOREA NOW

Coreea de Nord susține că a testat un „sistem de arme nucleare subacvatice”

Coreea de Nord afirmă că a testat un „sistem de arme nucleare subacvatice” ca răspuns la exerciţiile militare comune ale SUA, Coreei de Sud şi Japoniei, potrivit informaşiilor difuzate de presa de stat, relatează BBC, transmite News.ro.

Testarea „Haeil-5-23”, un nume pe care Coreea de Nord l-a dat dronelor sale de atac subacvatice cu capacitate nucleară, a avut loc în apele din largul coastei sale de est.

Nordul a efectuat anterior teste similare, dar cel mai recent vine pe fondul unei escaladări a retoricii nordului.

Coreea de Nord a transmis în repetate rânduri că îşi consolidează arsenalul militar în pregătirea unui război care ar putea „oricând să izbucnească” în peninsulă.

Liderul său, Kim Jong Un, a declarat săptămâna aceasta că obiectivul reunificării s-a încheiat şi a desemnat Sudul drept „principalul duşman”.

Declaraţiile sale au urmat, de asemenea, câtorva progrese susţinute în ceea ce priveşte capacităţile militare şi nucleare ale ţării – inclusiv în operaţiunile subacvatice ale acesteia.

În septembrie anul trecut, Nordul a dezvăluit ceea ce pretindea că este primul său submarin capabil să lanseze arme nucleare.

Din martie 2023, a revendicat, de asemenea, teste ale sistemului său Haeil – drone subacvatice cu arme nucleare.

Se ştiu puţine lucruri despre aceste arme sau despre pretinsa lor performanţă, dar analiştii spun că acestea sunt o armă mai puţin semnificativă decât rachetele balistice nucleare din Nord.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...