G4Media.ro

Coreea de Nord avertizează cu „cea mai dură reacţie” la acţiunile militare…

Sursa foto: Unsplash/ Micha Brändli

Coreea de Nord avertizează cu „cea mai dură reacţie” la acţiunile militare ale SUA în regiune

Ministerul de Externe nord-coreean a avertizat joi că Phenianul va răspunde la orice acţiune militară a SUA în regiune cu „cea mai dură reacţie”, după o recentă vizită la Seul a secretarului american al apărării, Lloyd Austin, relatează dpa, citată de Agerpres.

Coreea de Nord „va avea cea mai dură reacţie la orice încercare militară a SUA pe principiul ‘armă nucleară pentru armă nucleară şi confruntare totală pentru confruntare totală'”, conform unui comunicat publicat de media de stat.

În comunicat, purtătorul de cuvânt acuză Washingtonul că se face responsabil de escaladarea tensiunilor în Peninsula Coreeană, afirmând că „manevrele militare agresive şi gesturile ostile ale SUA şi forţelor lor vasale” împing regiunea spre o „linie roşie extremă”.

„Statele Unite vor antrena o confruntare totală cu RPDC prin continuarea exerciţiilor militare mixte la scară extinsă. (…) Este o expresie vie a scenariului periculos al SUA ce va avea ca rezultat transformarea Peninsulei Coreene într-un uriaş arsenal de război şi o zonă de război şi mai critică”, se adaugă în comunicat.

MAE nord-coreean asigură că Phenianul are o „strategie de contracarare clară, capabilă să se adapteze oricărui scenariu pe termen scurt şi lung încercat de SUA şi forţele lor vasale şi va controla ferm provocările prezente şi viitoare cu cea mai copleşitoare forţă nucleară”.

Ministerul mai precizează că Phenianul nu este interesat de un dialog cu Washingtonul „cât timp acesta continuă politica sa ostilă şi linia de confruntare”.

Aceste comentarii vin în urma vizitei efectuate mai devreme săptămâna aceasta în Coreea de Sud de secretarul american al apărării Lloyd Austin, care a reiterat poziţia fermă a Washingtonului în ce priveşte angajamentul SUA de „descurajare extinsă”, ce include toată gama capacităţilor de apărare ale SUA, „inclusiv capacităţile noastre convenţionale, nucleare şi de apărare antirachetă”.

Aflat joi la Manila şi întrebat într-o conferinţă de presă despre tensiunile cu Phenianul, şeful Pentagonului a subliniat că SUA urmăresc întotdeauna creşterea securităţii şi stabilităţii în regiune.

Statele Unite rămân angajate faţă de descurajarea extinsă „şi suntem foarte serioşi în această privinţă”, a declarat Lloyd Austin.

Tensiunile în Peninsula Coreeană sunt din nou în creştere, după noua serie de teste de rachetă desfăşurate de Phenian. Observatorii se tem că primul test nuclear al Coreei de Nord după mai mulţi ani ar putea fi iminent.

Pe fondul intensificării tensiunilor, SUA şi Coreea de Sud au reluat anul acesta exerciţiile militare comune, anunţând inclusiv exerciţii de simulare concentrate pe ameninţările nucleare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Coreea de Nord: miau, miau, miau!

  2. coafatul ala de la phenian e ca un cihuahua care latra de la balcon la un rottweiler care trece pe langa bloc.

  3. Flămânzii ăștia mai lipseau.

  4. Un pisoi miaună și nimic mai mult. Comunist tot comunist rănâne. El vorbește , eu aude.

  5. P ăștia dacă ii bombardează cu crenvurști vreo 2 săptămâni îl dau jos pe piticul atomic :))

  6. Isi dau singuri cu racheta nucleara in cap?

  7. Coreenii – acesti ucraineni ai Asiei.

  8. Hm…era o vorbă, cică:nu te pune cu prostul că are mintea odihnită