G4Media.ro

Coreea de Nord aprobă întoarcerea cetățenilor săi din străinătate după lockdown-un impus…

Sursa foto: Jung Yeon-je / AFP

Coreea de Nord aprobă întoarcerea cetățenilor săi din străinătate după lockdown-un impus în pandemia Covid-19

Coreea de Nord a aprobat întoarcerea cetăţenilor săi care se aflau în străinătate după ani de restricţii stricte la frontieră în timpul pandemiei de COVID-19, a raportat duminică mass-media de stat, informează Reuters, citată de Agerpres.

Într-o declaraţie transmisă de agenţia de presă KCNA, Cartierul general de stat pentru prevenirea epidemiei a anunţat sâmbătă că aprobarea dată este în concordanţă cu ajustarea nivelului de alertă anti-epidemie în urma „situaţiei pandemice atenuate la nivel mondial”.

„Cei care se întorc vor fi supuşi supravegherii medicale corespunzătoare în secţii de carantină timp de o săptămână”, se spune în comunicat.

Anunţul survine la câteva zile după ce un zbor Air Koryo de la Phenian a aterizat la Beijing pentru prima dată după blocajele impuse ca urmare a pandemiei în 2020, pe fondul unei redeschideri lente a unuia dintre ţările cele mai izolate din lume din punct de vedere politic şi economic.

Nu a fost imediat clar cine se afla la bordul zborului respectiv, dar companiile de turism occidentale care operează în Coreea de Nord au spus că se pare că a fost vorba de un zbor care să îi aducă înapoi pe cetăţenii nord-coreenii blocaţi în China în ultimii ani în care frontierele au fost închise.

Traficul cu trenuri şi nave de marfă a crescut lent de-a lungul anului anul trecut, dar abia acum Coreea de Nord începe să permită unele călătorii internaţionale de pasageri.

Multe delegaţii străine şi-au închis ambasadele de la Phenian deoarece nu au putut să rotească personalul sau să îl aprovizioneze în cea mai mare parte a perioadei de pandemie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...