G4Media.ro

Coreea de Nord amenință că îşi va întări capacitatea de „descurajare nucleară”/…

Coreea de Nord amenință că îşi va întări capacitatea de „descurajare nucleară”/ Reuniune prezidată de Kim Young Un pe fondul zvonurilor privind starea sa de sănătate

Coreea de Nord a discutat despre noi măsuri vizând să întărească „descurajarea sa nucleară” în cursul unei reuniuni prezidate de liderul său, Kim Jong Un, a anunţat duminică agenţia de presă oficială KCNA, scrie AFP, citată de Agerpres.

„În cursul reuniunii au fost prezentate noi măsuri vizând întărirea descurajării militare a ţării”, a transmis agenţia nord-coreeană.

„Măsuri cruciale” au fost decise cu prilejul reuniunii Comisie militare centrale sub preşedinţia lui Kim Jong Un, a menţionat KCNA, fără să precizeze când a avut loc această reuniune.

Agenţia de presă nu a oferit detalii despre natura măsurilor decise privind descurajarea nucleară.

Ea a indicat că discuţiile s-au referit, de asemenea, la „trecerea în stare de alertă a forţelor armate strategice”, în cadrul „creşterii şi dezvoltării forţelor armate ale ţării”.

Au fost adoptate măsuri pentru „creşterea şi dezvoltarea considerabilă a puterii de foc a pieselor de artilerie ale Armatei populare coreene”, potrivit agenţiei oficiale.

Dacă reuniunea avut loc zilele acestea, ar fi pentru prima apariţie publică a lui Kim Jong Un de aproape trei săptămâni, a notat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.

Numeroase zvonuri privind starea de sănătate a liderului cord-coreean au circulat în străinătate după absenţa remarcată de la ceremoniile organizate la 15 aprilie când se sărbătoreşte evenimentul cel mai important din calendarul politic nord-coreean, ziua de naştere a fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene Kim Ir Sen.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. UN a murit. Trebuie sā- l credem pe Bāsescu !

  2. Asta e ca si Cidul , vedeti cum il tin generalii?Pare impaiat maimutoiul asta!

  3. Incercati sa corectati YOUNG din titlu. Aveti „cap limpede” sau functia a fost desfiintata (sau n-aveti pe nimeni în stare sa faca treaba respectiva)?

  4. Pe flămânzii ăștia îi tot papă-n p.lă până le-a f.te careva vreo câteva nucleare ș-apoi se potolesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.