G4Media.ro

Copiii nevaccinați nu vor mai fi primiți în grădinițele italiene. Părinții elevilor…

Copiii nevaccinați nu vor mai fi primiți în grădinițele italiene. Părinții elevilor neimunizați riscă amenzi de sute de euro

Părinții trebuie să facă dovada vaccinării dacă vor să-și trimită copiii la creșe și grădinițe sau dacă vor să scape de amenzi, anunță BBC. Autoritățile italiene au luat această decizie la capătul câtorva luni de dezbateri, iar începând cu 11 martie obligativitatea a intrat în vigoare.

Potrivit sursei citate, părinții care își vor trimite totuși la școală copiii nevaccinați sunt pasibili de o amendă ce poate ajunge până la 500 de euro. În cazul preșcolarilor neimunizați, regulile prevăd interdicția de a fi primiți în creșe și grădinițe.

Unii oficiali italieni susțin că noile reguli au contribuit la creșterea ratei vaccinărilor.

Legea a fost adoptată pentru a crește rata de vaccinare în Italia, care ajunsese sub pragul critic de 80%. Obiectivul acum este atingerea nivelului de 95%, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Toate aceste măsuri sunt luate după o lungă perioadă în care o mișcare anti-vaccinare, cu ramificații globale, a produs dezechilibre majore în mai multe state.

Tema vaccinării a fost, de altfel, și un teren de încercare pentru propagarea de fake-news-uri, la baza „materialelor științifice” anti-vaccinare, popularizate pe diverse site-uri și pe rețelele sociale, stând o cantitate uriașă de informații fabricate.

Nici România nu a fost ocolită de acest fenomen, țara noastră confruntându-se cu probleme similare.

Un sondaj de opinie la nivel național realizat de INSCOP Research în ianuarie – februarie arată atitudini ambivalente ale românilor față de vaccinare. Astfel, deși 81.1% dintre respondenți spun că vaccinarea copiilor este necesară, doar 62,7% sunt de acord cu vaccinarea obligatorie.

Sursa foto: Mediafax foto

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. BBC invoca revenirea controversatei lege Lorenzin, pe fondul cresterii alarmante a infestarilor cu rujeola, copiii care nu duc dovada vaccinarii sau a unei deficiente imunitare pentru scutire pot fi interzisi la scoala.

  2. Sunt provaccinare , dar…Producătorii trebuie sa raspunda pentru eventualele efecte grave în urma vaccinarii. Nu vi se pare suspect ca fug de raspundere?? Sunt efecte adverse trecute în prospect. Daca copilul moare producătorul intra la puscărie. Sunteti de acord?

  3. Dar dacă acel copil moare din cauză că nu a fost vaccinat, părintele merge la pușcărie…! De acord?

    • Sunt de acord. Fiecare trebuie sa-si asume responsabilitatea. Cum faci sa raspunda producătorul vaccinului sau părintele responsabil??? Prin lege. Moare copilul…infunzi puscaria.

  4. Vine Pastele, copiii se grijesc cu aceeasi lingurita si sterg gurita cu aceeasi batista. Vaccinul este o solutie simpla si empirica de stopare si salvare unde nu se respecta igiena. Dar, pe langa reactiile adverse asupra imunitatii, au fost si decese de copii vaccinati, pentru ca nimeni nu face dozari imunologice pentru a decela titrul anticorpilor.

    • De fapt vrei sa sa spui ca vaccinurile nu sunt eficiente. Sau trebuie sa faci cate patru odata ca sa obtii imunizare??

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.