G4Media.ro

Controversatul politician olandez Arnoud van Doorn, care a părăsit partidul de extremă-dreapta…

Sursa foto: Twitter/ Arnoud van Doorn

Controversatul politician olandez Arnoud van Doorn, care a părăsit partidul de extremă-dreapta și s-a convertit la islam, suspectat că a plănuit asasinarea premierului Mark Rutte

Controversatul politician olandez Arnoud van Doorn, care a părăsit partidul de extremă-dreapta al lui Geert Wilders şi s-a convertit la islam, a fost arestat la finalul săptămânii trecute pentru „intenţia” de asasinare a premierului Mark Rutte, a anunţat avocatul său, potrivit politico.eu, citat de Agerpres.

Poliţia l-a arestat pe Van Doorn pentru că a acţionat „în mod suspect” în timp ce se afla în acelaşi cartier din Haga cu Mark Rutte. El a fost eliberat din arest luni, fără a fi formulată o acuzaţie pe numele său.

Van Doorn de declarat pentru media locale că se afla în zona respectivă din Haga pentru a-i da medicamente pisicii mamei sale şi a oprit la o cafenea care întâmplător se află vis-a-vis de sala de fitness în care era Mark Rutte.

Măsurile de securitate pentru premierul olandez au fost consolidate în urmă cu câteva zile de teama unei răpiri sau a unui atac comise de o bandă infracţională. Potrivit cotidianului De Telegraaf, ofiţeri din Serviciul de securitate regal şi diplomatic (DKDB) au fost mobilizaţi suplimentar pentru a-l însoţi Rutte, care de obicei merge la birou cu bicicleta.

În 2012, Arnoud van Doorn s-a convertit la islam după ce a părăsit Partidul Libertăţii, condus de Geert Wilders. Ulterior el a fondat Partidul pentru Unitate, care nu a reuşit să obţină un mandat în alegerile parlamentare din acest an.

El a fost condamnat pentru postarea de mesaje antisemite pe Twitter, scurgerea unor documente oficiale către presă, posesia ilegală de arme de foc şi vânzarea de droguri către minori.

Sursa foto: Twitter/ Arnoud van Doorn

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. I-auzi bai Simioane, maine poimane te inrolezi si tu in ISIS desi ai mai mult mecla de taliban.

  2. Nu va faceti iluzii. Reconvertitul asta olandez conteaza mai mult pentru Europa de Vest ca doua avioane de sparaghelisti si lucratori de azile de batrani. Si cozile de topor vestice sunt tinute la mare respect.

  3. O fi citit reconvertitul articolul de ziar din anii ’90 in care Rutte cerea in public legalizarea pedofiliei si a zoofiliei. O fi suparat de atunci.