G4Media.ro

Constanţa: Peste 130 de jandarmi şi poliţişti vor asigura măsurile de ordine…

Constanţa: Peste 130 de jandarmi şi poliţişti vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările religioase de la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei

Peste 130 de jandarmi şi poliţişti vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările religioase de luni, de la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei, nefiind adoptate măsuri suplimentare faţă de anii precedenţi. De asemenea, au fost stabilite trasee pentru deplasarea pelerinilor către racla cu sfintele moaşte, către altar şi au fost realizate marcaje pe traseul de acces în mănăstire pentru respectarea distanţării fizice.

Potrivit unui comunicat al Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa şi al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, peste 130 de jandarmi şi poliţişti vor asigura măsurile de ordine publică la ceremonialul religios desfăşurat cu ocazia sărbătoririi hramului mănăstirii ,,Peştera Sf. Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin.

“Principalele obiective ale forţelor de ordine vor fi siguranţa participanţilor şi prevenirea producerii de incidente. Pentru aceasta, vor fi organizate echipe de dialog, patrule pedestre şi auto, cordoane de ordine publică şi alte dispozitive adaptate situaţiei din teren. Acestea sunt dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment şi facem precizarea că nu au fost adoptate măsuri suplimentare faţă de anii precedenţi şi nici nu au fost mobilizate forţe şi mijloace în sprijinul celor din judeţul Constanţa”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că în colaborare cu reprezentanţii mănăstirii şi ai DSP Constanţa, au fost stabilite trasee interioare de deplasare a pelerinilor (către racla cu sfintele moaşte, către altar şi către lumânărar), au fost realizate marcaje pe traseul de acces în mănăstire, precum şi pentru participanţii la slujba religioasă astfel încât să se respecte distanţarea fizică.

“Pentru desfăşurarea fără incidente şi în siguranţă a evenimentului, solicităm tuturor participanţilor să respecte aceste marcaje, să nu staţioneze excesiv în zona raclei şi să nu forţeze accesul prin alte puncte decât cele marcate. Reamintim faptul că, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm, legislaţia actuală prevede că pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară respectiva activitate”, mai precizează comunicatul.

Jandarmii şi poliţiştii recomandă tuturor participanţilor să respecte regulile de protecţie individuală: păstrarea distanţei fizice, purtarea corectă a măştii de protecţie şi dezinfectarea mâinilor – pentru aceste măsuri, organizatorii asigură trei puncte în care sunt disponibili dezinfectanţi şi măşti.

Arhiepiscopul Tomisului va săvârşi împreună cu un sobor de preoţi, pe 30 noiembrie, Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peştera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea constănţeană Ion Corvin, judeţul Constanţa.

La manifestările religioase nu pot participa decât credincioşii din comuna Ion Corvin, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă interzicând prezenţa altor locuitori la pelerinaje religioase după ce rata incidenţei la nivelul judeţului a trecut de 3. Arhiepiscopia Tomisului a încercat în instanţă să suspende această decizie, dar nu a avut câştig de cauză.

sursa: News.ro, sursa foto: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. SA AIBA GRIJA SI DE ROLLS ROYCE-UL TOMITEANULUI MACHE! SA NU-L ZGARIE CAREVA.

  • Teodosie. Privirea lui te infioară pur si simplu. Un om hain, afurisit, lipsit de har, lipsit de bunătate, viclean. Să moară toti, numai el să supravietuiască. BOR isi face rău cu propria mână nepedepsindu-l pe acest prea-bolnav de orgoliu si de putere!

 2. Veniiiti de luaati Coviid!

 3. Ba, jandarmii împuțiți, nu mai dați comunicate mincinoase! Ați pregătit 130 de luptători ca să aveți grijă de cine? De locuitorii din comuna Corvin? Pai ma băieți, acolo exista 50 de familii, jumătate sunt turci, tătari și țigani, iar cealaltă jumătate nu sunt religioasi. Posibil sa vina doar o câteva babe din comuna. Însă voi știți, din anii anteriori, ca imensa majoritate a pelerinilor e din afara comunei Corvin și ca atare sunteți pe baricade ca să va războit cu creștinii. Sunt curios cine câștiga? La Iași și la București ați pierdut,poate acum va luați revanșa. Dar aveți grija, sa nu între nici un intrus!

 4. Imi permiteti o rectificare? Doar la Iasi „au pierdut”.

 5. 130 de politisti si jandarmi la o populatie a comunei Ion Corvin de … 1850 de locuitori in 5 sate. 👮

  Nu pare o pregatire pentru vreo 8-900 de pelerini locali… 😈

 6. Au mobilizat forte ca la o adunare de talhari la drumul mare, in timp ce la Ranca, Valea Prahovei…nu era nimeni.Dar de, trebuie sa ne intrebam in fiecare de an de guvernul liberal din 1907!

 7. La Constanta vor fi aduse si efective din Bucuresti ca la Pungesti, Vaslui unde au adus batausii de la Bacau, condusi de un colonel fost ofiter de securitate!!

 8. Păcat că cei 130 de condamnați nu sunt dintre cei care au participat la 10 august, s-ar fi făcut dreptate.
  Așa, jandarmi din Constanta, păcat de ei și de familiile lor ca se vor îmbolnăvi pentru orgoliul unui megaloman și micimea unor politicieni fără coloană vertebrală.

 9. Paznicii lgbt-ișlor prigonitorii ortodoxilor
  Minunata lume nouă.
  De asta ledăm pensii și salarii uriașe.
  Dar Dumnezeu nu doarme și votr primii primii minunatul vaccin.
  Cinste lor cinste lor .
  Evident cinste lor minerilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.