G4Media.ro

Consiliul Național al Elevilor cere măsuri compensatorii, după obligarea elevilor cu medii…

Foto: Facebook/Consiliul National al Elevilor

Consiliul Național al Elevilor cere măsuri compensatorii, după obligarea elevilor cu medii sub 5 să meargă la profesională

Consiliul Național al Elevilor se opune “cu vehemență” limitării accesului la liceu și obligării elevilor cu medii sub 5 să meargă la profesională. După ce Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru care prevede că învățământul profesional devine obligatoriu pentru elevii cu medii sub 5, Consiliul Național al Elevilor a retransmis presei poziția pe care a comunicat-o pe 14 august, în ziua în care decizia a fost luată în Comisia de Dialog Social a Ministerului.

Elevii cer ca decizia, odată adoptată, “să fie însoțită de o serie de măsuri compensatorii“. “În acest sens, trebuie luat în calcul gradul scăzut de finanțare a instituțiilor integrate în sectorul învățământului profesional și tehnic, care nu prezintă echipamente, utilaje și alte dotări moderne, care să faciliteze punerea în practică a informațiilor livrate la clasă“, se arată în comunicatul trimis de Consiliul Național al Elevilor (CNE) către Edupedu.ro.

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Nu are nicio treaba media de la Evaluare Nationala cu ce vrea sa faca elevul mai departe…nu ar trebui sa fie obligati sa fie dusi la profesionala

    • dap…ar trebui să fie trimiși direct la facultate …la oxford dacă se poate…

    • El elevul poate o vrea dar trebuie sa si poata. Nu vad cum ar putea face fata intr-un liceu un elev care nu ia nici macar 5 la evaluare.

  2. Nu am inteles din stire daca acesti elevi mai au vreodata sansa de a face un liceu, daca exista optiune alternativă (seral, privat, ceva) mai tarziu. In definitiv, se pot intampla tragedii in viata de familie care sa impiedice un elev sa se concentreze la invatatura in acea perioada si, astfel, sa rateze examenele. Mai poate fi repetata Evaluarea Nationala?
    La fel, e gresita etichetarea scolilor profesionale ca scoli ale ratarii… Pe vremuri, se dadea examen la liceu. Cine facea o scoala profesionala (de exemplu copiii saraci, care visau sa aiba cat mai curand o meserie si un salariu), putea apoi oricand sa dea examen de admitere la liceul seral. Am avut un profesor de franceza care ne povestea ca asa isi facuse el, copil necajit dar silitor, studiile… Era profesor doctor.
    Mai e si problema navetei copiilor la scolile acestea, deoarece caminele ma indoiesc ca au fost luate in calcul…
    Nu e in ordine sa decizi un destin la 15 ani.

  3. Astia sunt aia care se opun “cu vehemență” limitării accesului la vacanta pentru scolari? cred ca e un ONG care vrea si el o piscoteala, o conferinta pe la munte/mare … despre protectia elevilor m-au convins cu opozitia la prelungirea vacantei. Din cauza lor incepem scoala mai devreme cu o saptamana si am pierdut si vacanta de iarna.
    PS sunt curios daca in Consiliul Național al Elevilor sunt elevi sau niste „fosti elevi”

  4. Corect, dar sa dea examen mai tarziu si sa ia peste 5.
    Cu nota sub cinci e si imoral si nepractic sa mearga la liceu.
    Dar cu cei care iau 7 la licienta? Sau cu cei care iau 7 la bac? Ce facem? Mai pot relua examenul sau raman stigmatizati pe viata cu nota luata?
    Dat cu cei care au cazir ce facem? Pot face ceva sa li se stearga cazierul sau raman cu cazier pw viata?
    Astept raspunsurile la intrebari si bineintales criticile.
    Multumesc