G4Media.ro

Consiliul Elevilor: Considerăm inacceptabil faptul că Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii nu…

Consiliul Elevilor: Considerăm inacceptabil faptul că Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii nu au semnat ordinul comun/ Este absolut necesar ca statul să asigure protecţia tuturor elevilor aflaţi în situaţii de risc medical

Consiliul Naţional al Elevilor a transmis, miercuri, că este ”inacceptabil” faptul că nici până la acest moment Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii nu au semnat ordinul comun cu măsurile pentru deschiderea anului şcolar, având în vedere că mai sunt doar 2 săptămâni. De asemenea, elevii cer necesitatea testării tuturor elevilor, nu doar a celor nevaccinaţi, în cazul apariţiei unui caz de coronavirus şi cer ca tuturor elevilor să li se asigure alternative la cursurile faţă în faţă, nu doar celor cu afecţiuni asociate imunodepresiei.

 • ”În cadrul declaraţiilor, oficialii au susţinut ideea conform căreia, în cazul în care în colectivele claselor a VII-a – a XII-a/a XIII-a se depistează un caz de pozitivare, elevii vaccinaţi vor veni la şcoală în format fizic în continuare, iar elevii nevaccinaţi vor intra în carantină, cu posibilitatea de a se testa după a opta zi. În acest sens, reiterăm necesitatea testării tuturor elevilor, nu doar a celor nevaccinaţi, astfel încât riscul de răspândire comunitară să se limiteze cât mai mult. De aceea, ştiind că şi persoanele vaccinate pot fi infectate cu COVID-19 şi pot prezenta forme uşoare sau asimptomatice, considerăm esenţial ca autorităţile să asigure testarea tuturor contacţilor direcţi ai persoanei infectate”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor, într-un comunicat de presă.

Elevii consideră absolut necesar ca statul să asigure protecţia tuturor elevilor aflaţi în situaţii de risc medical, adică a celor diagnosticaţi cu diverse boli cronice, nu doar a celor cu afecţiuni asociate imunodepresiei, întrucât actul de vaccinare este unul independent de elev, care depinde în mod direct de acordul explicit al părinţilor.

 • ”Astfel, considerăm că toţi elevii ar trebui să aibă acces la alternative educaţionale pentru şcoala faţă în faţă, dacă aceştia sunt încadraţi în anumite grupe de risc medical. În acelaşi timp, considerăm inacceptabil faptul că nici până la acest moment Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii nu au semnat ordinul comun care reglementează regulile privind începutul noului an şcolar, deşi ne aflăm la mai puţin de două săptămâni de momentul 13 septembrie. De aceea, solicităm încă o dată predictibilitate în deciziile care privesc sistemul de educaţie, având în vedere că mii de unităţi de învăţământ vor fi nevoite să se pregătească pentru reînceperea cursurilor de pe o zi pe alta”, au mai transmis elevii.
 • ”În 12 zile, milioane de elevi din România se reîntorc în bănci mai mult sau mai puţin pregătiţi, din cauza tergiversării excesive a asumării unui ordin comun. Această întârziere nejustificată nu va face altceva decât să adâncească lacunele în pregătirea unităţilor de învăţământ pentru debutul noului an şcolar, moment în care elevii vor fi prinşi între incertitudine şi nesiguranţă.”, a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi ministrul Sănătăţii, au prezentat, miercuri, condiţiile pentru derularea anului şcolar.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Ne-am lamuriti si cu acest consiliu al elevilor pesedizat .

 2. Puneti mana pe carte bai mucosi semianalfabeti si lasati dracului politica.

 3. Ori toti elevii in banci, la scoala, ori toti elevii online.
  Un NU hotarat (cu argumente solide) lectiilor in sistem hibrid.
  Puneti mana pe carte si lasati consiliile si comitetele!

 4. Domnule Min.Campeanu,
  Pana la urma ce faceti cu liceul profesional,in caz de pandemie?
  Practica,nu se poate face online,pentru cei care au fost online in clasa a IX,la Profesional practic au pierdut un an,si anul acesta va fi la fel,izolare online pentru liceele profesionale?Se ia de la capat cu online-ul?Inteleg,pentru elevii cu probleme,sa se ia in calcul varianta online,dar in rest nu stiu ce veti face,si ce se va alege cu scoala Romaneasca.Izolati elevii din punct de vedere social,si efectele se vor vedea,si deja,se vad la unii elevi,din punct de vedere emotional,multi au probleme de reintegrare sociala.Nu vrem viata de roboti pentru copiii nostri,izolati,singuri,in fata unui ecran.Permiteti online,doar copiilor cu probleme de sanatate,restul reintegrati-i,testati gratuit.

 5. Sunt cazuri de elevi de 17 ani care desi vaccinati cu ambele doze au facut covid dupa 3 luni si chiar cu simptome. Deci pe de o parte e necesara testarea , pe de alta parte cred ca si vaccinul e apa de ploaie. Cand e sa te imbolnavesti, doar Dumnezeu ne mai scapa !

 6. In statele europene decente, la rate de infectare cu mult mai mici decat 6 la mie, s a realizat testarea de doua ori pe saptamana a tuturor elevilor, pentru a putea tine scolile deschise cat mai mult timp!!! Testele rapide antigen din saliva permint ca elevii insisi sa si faca testarea, dupa un minimal instructaj. Depinde doar de vointa politica. Scuzele inventate, cu lipsa de personal medical sau alte justificari, nu vin decat sa ascunda lipsa de preocupare reala pentru procesul de invatamant