G4Media.ro

Consiliile locale ale Sectoarelor 4 și 6 au fost împuternicite să înființeze…

Sursa: G4Media.ro

Consiliile locale ale Sectoarelor 4 și 6 au fost împuternicite să înființeze câte o societate care să presteze servicii de salubrizare / Decizia, criticată de Violeta Alexandru

Consilierii generali ai Capitalei au împuternicit consiliile locale ale Sectoarelor 4 şi 6 să decidă cu privire la înfiinţarea a două societăţi care să se ocupe de salubrizare, relatează Agerpres.

Conform primului proiect, Consiliul Local Sector 6 este împuternicit să hotărască cu privire la înfiinţarea unei societăţi cu răspundere limitată, în scopul prestării serviciului public de salubrizare, pe raza sectorului. Potrivit referatului de aprobare, înfiinţarea unei astfel de societăţi comerciale va avea ca rezultat îmbunătăţirea calităţii serviciului public de salubrizare şi reducerea cheltuielilor.

De asemenea, Consiliul Local al Sectorului 4 a fost împuternicit să hotărască în ce priveşte înfiinţarea unei societăţi, entitate de drept privat şi interes local. Potrivit referatului de aprobare, societatea urmează să achiziţioneze terenul necesar amplasării unei staţii de sortare a deşeurilor, sa presteze activităţi şi servicii de salubrizare, de administrare a domeniului public şi privat, să desfăşoare activităţi edilitar-gospodăreşti. Societatea va putea să asigure şi activităţi de întreţinere şi salubrizare pentru parcajele de pe raza sectorului, de ridicare şi de blocare a autovehiculelor parcate neregulamentar; servicii de pază, supraveghere şi monitorizare a parcărilor.

Deputatul Violeta Alexandru a intervenit în cadrul şedinţei, criticând ambele proiecte de hotărâre. Ea a reamintit că reprezentanţii PNL în CGMB au iniţiat demersuri pentru desfiinţarea companiilor municipale înfiinţate de fostul primar general, Gabriela Firea. Violeta Alexandru a declarat că statul nu ar trebui să intervină şi să îşi înfiinţeze propriile companii acolo unde există ofertă din partea pieţei şi acolo unde există competiţie liberă, care să genereze un preţ corect.

„Se votează o societate a primarului Băluţă, de la Sectorul 4 şi una a primarului Ciucu de la Sectorul 6. (…) Sunt mirată de abordarea unui liberal, care este primarul de la 6, de a înfiinţa companii. Reamintesc consilierilor generali PNL că noi, în campania electorale şi dinaintea campaniei electorale, prin consilierii generali, am militat pentru desfiinţarea companiilor, nu pentru înfiinţarea altora noi”, a spus Alexandru.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a intervenit la rândul său în cadrul şedinţei, apreciind că Violeta Alexandru a făcut o declaraţie politică, pentru a puncta politic. Potrivit acestuia, firma se va ocupa exclusiv de curăţenia stradală şi va avea un management profesionist.

„În acest moment avem al doilea cost, după Sectorul 1, în ceea ce priveşte curăţenia stradală, iar rezultatele sunt nesatisfăcătoare. Pe baza propriei analize, făcute de experţi independenţi, noi am ajuns la concluzia că o firmă proprie va livra un serviciu la o calitate mult mai bună, făcând o economie anuală de 20 de milioane de lei. (…) Companiile municipale nu sunt un rău în sine, intrinsec.

Aceste companii municipale pot foarte bine să funcţioneze dacă sunt conduse de oameni competenţi şi dacă nu sunt politizate. (…) Nu cred că piaţa, aşa cum se prezintă ea în Bucureşti, în acest moment, este o piaţă care efectiv să nu fie una viciată, să fie o piaţă la care să putem apela”, a spus Ciucu.

Sursa: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. PSD (Baluta) si PNL (Ciucu) si-au votat reciproc proiectele din domeniul salubritatii, dar Ciucu cica se lupta din greu cu Ciuma Rosie si e suparat pe alianta USL2.0… 🙂
    In paralel, PSD si PNL (inclusiv Ciucu) tin cu mafia gunoaielor din Sectorul 1, ca e primar USR acolo…

  2. „”daca nu sunt politizate” = bunica virgina sau USList care nu distruge Romania