G4Media.ro

Consilierii locali PNL anunță că NU vor vota noua organigramă a Primăriei…

Consilierii locali PNL anunță că NU vor vota noua organigramă a Primăriei Sectorului 2 propusă de primarul Radu Mihaiu (USR) / Edilul anunța o reducere cu 15-20% a posturilor

Consilierii locali PNL anunță că nu vor vota noua organigramă a Primăriei Sectorului 2 propusă de primarul Radu Mihaiu (USR), susținând că propunerile sunt insuficient fundamentate şi pot genera efecte contrare: centralizare, nu descentralizare, control şi nu responsabilizare, politizare şi nu profesionalizare.

PNL Sector 2 anunță, într-un comunicat de presă, că Biroul Politic al organizației a luat această decizie în unanimitate. Conform liberalilor, noua organigramă presupune: suprapuneri de atribuţii; control direct prin cabinetul primarului asupra capitalului şi patrimoniului instituţiilor subordonate; lacune de repartizare organizaţională; confuzie creată prin denumirile noilor entităţi interne.

În urmă cu două zile, primarul Radu Mihaiu anunța că, după multe analize și variante de lucru îndelung dezbătute cu fiecare direcție în parte, noua organigramă a primăriei este pregătită pentru a fi votată. Edilul anunța că această reorganizare presupune o scădere de 15-20% din numărul total de posturi.

Comunicatul PNL Sector 2:

Consilierii locali PNL Sector 2 nu vor vota noua organigramă propusă de Primarul sectorului 2, domnul Radu Mihaiu

– suprapuneri de atribuţii;
– control direct prin cabinetul Primarului asupra capitalului şi patrimoniului instituţiilor subordonate;
– lacune de repartizare organizaţională;
– confuzie creată prin denumirile noilor entităţi interne.

Astăzi, în şedinţa Biroului Politic al PNL sector 2, conform statutului partidului, consilierii locali liberali au cerut mandat politic pentru votarea proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local, care va avea loc joi, 22 iulie, ora 16.00.

Principalul punct de discuţie a fost propunerea privind noua Organigramă, Statul de funcţii, Regulamentul de organizare şi funcţionare ale aparatului de specialitate al Primarului sectorului 2.

Consilierii locali PNL Sector 2 au prezentat o analiză detaliată a noii organigrame. Biroul Politic al PNL sector 2 a luat decizia, cu vot unanim, ca la şedinţa de joi, consilierii locali să nu voteze această organigramă.

Analiza noii organigrame a relevat următoarele:

– se creează premisele unei supra-structuri de monitorizare şi control;
– devine imposibil ca în noua organigramă prezentată să fie făcută o evaluare corectă a performanţelor şi, implicit, să fie luate măsuri în consecinţă;
– ţinând cont că la nivelul aparatului de specialitate al Primarului sectorului 2 se observă lipsa de performanţă, de eficienţă şi de calitate a personalului, aspecte relevate şi de recentul audit comandat de Primarul sectorului 2, propunerile noii organigrame sunt insuficient fundamentate şi pot genera efecte contrare: centralizare, nu descentralizare, control şi nu responsabilizare, politizare şi nu profesionalizare.

PNL Sector 2 militează pentru un management bazat pe indicatori de performanţă, uşor de monitorizat într-un sistem descentralizat, aşa cum sunt centrele de profit din economia reală.

Anunțul primarului Radu Mihaiu:

Reorganizarea primăriei a ajuns la momentul votului. Noua structură a reieșit după multe analize și variante de lucru îndelung dezbătute cu fiecare direcție în parte. Am ascultat opiniile tuturor, iar acolo unde au existat argumente solide, am făcut ajustările necesare.

Noua organigramă va pune accent pe temele de actualitate pentru Sectorul 2. Vom avea o Direcție de Utilități Publice și Mediu care va avea sarcina să eficientizeze considerabil gestionarea gunoiului. Vom avea o Direcție de Dezvoltare Urbană și Fonduri Europene care să conducă investițiile de care avem nevoie pentru a schimba fața sectorului. Vom avea și o Direcție de Învățământ și Proiecte Educaționale care să contribuie la dezvoltarea armonioasă a generațiilor următoare. Pe lângă aceste direcții noi, sunt și multe schimbări în cadrul celor deja existente. Au fost reordonate, redimensionate în funcție de nevoi, iar unele dintre ele au dispărut complet.

Deși noua structură își propune să se ocupe de mai multe sarcini, comasarea atribuțiilor similare a dus la o scădere de 15-20% din numărul total de posturi. Reformarea primăriei nu se oprește aici. Vom reface toate procedurile interne de lucru, simplificând birocrația inutilă și astfel eliberând mai mult timp pentru interacțiunea cu oamenii pe care îi deservim.
S-a lucrat foarte mult la această reorganizare. A fost întoarsă pe toate fețele atât în cadrul majorității, cât și cu oamenii din primărie. Totuși, așteptarea a meritat – sunt încrezător că prin această nouă structură, administrația locală din Sectorul 2 va face un mare pas înainte.

Foto: Radu Mihaiu / sursa: gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. PNL = Piedone la Sector 5.
  Ce importanti se mai cred consilierii aia la cei 1000 lei cu care sunt platiti legal lunar. Nu baga decat strambe pentru banii aia.
  Nu e evident ca pentru alti bani sunt EI acolo?
  Daca nu obtin niste comisioane din pozitiile lor atunci sunt considerati inutili de catre partidele traditionale.

  • In primarii, prefecturi, la stat sunt necesare reforme, restructurari, organizari.
   Angajatii sa fie evaluati si testati, unii pot fi concediati, sa functioneze localitatea eficient.
   Alegeri in doua tururi!

  • Întâmplările de la Sectoarele 1 şi 2 arată tânărului USR că, în politică, a exclude dogmatic colaborarea cu opoziţia favorizează doar bătrânul şi experimentatul PNL, care promite că va lua toate cele 7 primării ale Capitalei în 2024.

 2. USRPlus a gresit cand a crezut ca poate face reforme alaturi de PNL. Pentru PNL, schemele incarcate de birocrati din institutiile statului sunt perfecte pentru plasat membrii de partid.
  Penelistii sunt mai apropiati de Ciuma Rosie si au alergie la reforme, s-a vazut clar asta in ultimii 31 de ani.

  • Orice institutie a statului are datoria sa fie eficienta, transparenta, si sa lucreze in folosul cetatenilor. Daca ajunsi in 2021 nu te modernizezi si nu poti sa fii mai eficient cu mai putini oameni, inseamna ca degeaba avem alegeri. Compara cineva o primarie functionala modern ca cea de la Oradea cu una de sector de Bucuresti? Care sunt diferentele? De ce unii pot si unii nu? Nu mai creati posturi pentru mafiile imobiliare, ale gunoiului, ale pietelor, ale ”dezvoltarii” pe hartie cu banii pentru drumuri, scoli, ajunsi in conturile private.

  • Motivul pentru care USR este aliat cu PNL in guvern si anumite localitati este pentru ca romanii asa au votat. Avand in vedere ca Romania este o democratie in care guverneaza majoritatea, USR a avut obligatia sa faca aliante cu alte partide (in general cu PNL) pentru a avea majoritate.

 3. Cat de important este votul in 2 tururi la locale…

  • Nici o legatura, votul pentru consilieri e intr-o singura tura.
   Despre tema articolului: e evident ca pnl isi apara pcr (pilele, cunostintele, relatiile)-urile care sug la titele prin care curge banul public. Tineti-i minte si nu-i mai votati (dar sa nu dati din lac in put votind psd sau aur).

 4. Reforma înseamnă reduceri în varianta USR și o lasam tot asa în varianta PNL.., deci rămâne tot asa

 5. Asa se intampla cand foamea e mare si ciolanul mic.

 6. Organigrama ar fi fost votată de către leprele de la pnl dacă presupunea creșterea numărului posturilor și nici într-un caz nu trebuie votată dacă se reduce numărul acestora. La noi, anormalul este considerat normal și normalul anormal. Doar vă dați seama că în atâția ani și-a infiltrat și pnl-ul suficiente cozi de topor în rândurile angajaților, iar acuma, ar fi chiar culmea, să li se subțieze numărul sinecurilor primite. Nu mă surprind absolut deloc motivele invocate, tot timpul acești bandiți găsesc motive pentru care nu trebuie adoptată o anumită lege, politică, măsură etc., doar la asta se pricep cel mai bine. Vedeți oameni buni, aici sunt fărmițate resursele publice, iar toate împrumuturile contractate în ultimele trei decenii, în loc să fie utilizate pentru dezvoltarea și modernizarea acestui stat, au fost încredințate tocmai pentru susținerea unor astfel de practici. Un milion și vreo trei sute de mii de bujetari trebuie plătit din ceva, iar după cum colectarea taxelor și impozitelor este una deficitară, logic, ne împrumutăm, cât ne-o mai împrumuta cineva. Am spus și o repet, cât timp de modernizarea și dezvoltarea țării trebuie să se ocupe tot cei care au adus-o în halul în care se găsește astăzi, ZERO ȘANSE ca așa ceva să se întâmple!

 7. Dupa europarlamentare PNListi erau disperati si principalul dusman era USRul, vad ca dupa trei ani suntem tot acolo!

 8. Urmașii fostului vice PNL Dan Cristian Popescu, acum deputat PSD.. Mai găurim și facem canalizare în parcul Motodrom,mai asfaltam și refacem niște străzi și trotuare deja reparate anterior ca să mănânce și gura lor ceva.PNL=PSD,aceeași mizerie.

 9. PNL si referma lui…cascadorii rasului…verificati numarul de persoane in structure guvernului tarii in 2020 in timpul mandatului Orban si marea reforma in Minsterul de Finante al primului epidemiolog la tarii, dl. Catu.

 10. Decat sa se bata pe functii …ar lua exemplu de la sect 5 sau 4…care sunt de 1000 de ori mai curate ca sect 2…ar face ceva cu lipsa apei calde…sau cu pasajul de la dna ghica care face atata rau circulatiei in zona…astea da probleme nu impartirea functilor

 11. Coaliția funcționează perfect la toate nivelurile.
  Eu sunt fericit!