G4Media.ro

Conferință G4Media: „Filmul captivant al știrilor false și cum îl demontăm. Principalele…

Conferință G4Media: „Filmul captivant al știrilor false și cum îl demontăm. Principalele teme anti-europene”/ București, 20 martie

De la „cipurile 5 G” la „conspirația vestului” și, mai recent, la opiniile privind ne-susținerea refugiaților din Ucraina – o serie de teme controversate inundă zi de zi canalele media și rețelele sociale. Cum știm ce este fals și ce este corect, ce efect au acestea asupra vieții personale și sociale, inclusiv asupra susținerii apartenenței la UE și a valorile europene?

G4Media.ro organizează în data de 20 martie conferința:

„Filmul captivant al știrilor false și cum îl demontăm”

Evenimentul va avea loc în format fizic intervalul 11:00 – 13:00 la Teatrul Excelsior, București.

Speakeri:

E.s. Doamna Ramona CHIRIAC, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România
Patrick LEUSCH, Head of European Affairs, Deutsche Welle
Dan TĂPĂLAGĂ, jurnalist, G4Media
Bogdan OPREA, profesor, Facultatea de Jurnalism, Universitatea din București
Radu BURNETE, director executiv, organizația Concordia
Marius PIELEANU, sociolog

Moderator al evenimentului: Cătălin GOMBOȘ, jurnalist, redactor șef Veridica.ro.

Dezbaterea are scopul de a diseca principalele narative recente din zona dezinformării și fake news, mai ales cele care sunt propagate în rândul tinerilor, scopul acestora și pericolele pe care le implică, dar și modul în care au evoluat în istoria democrației românești.

Ca element cheie, dezbaterea va pun în discuție un principalele narative anti-europene, modul în care au evoluat, vectorii de transmitere, soluții pentru combaterea lor.

Înscrierile sunt deschise celor interesați, prin intermediul formularului de mai jos. Precizăm că accesul va fi permis în limita locurilor disponibile, în ordine cronologică a înscrierilor, pe baza emailului de confirmare pe care îl vor transmite organizatorii. 

Partener de transmisiune: VODAFONE

Partener de mobilitate: LIME 

Partener food&drinks: Five2Go; CHIAR Răcoritoare 

Veți avea posibilitatea să participați activ la dezbatere, prin întrebări și comentarii pe care le veți putea adresa direct sau prin intermediul platformelor interactive care vor fi disponibile la eveniment.

Dezbaterea este organizată în cadrul proiectului „Cine și cum: combaterea dezinformării care îndepărtează cetățenii de proiectul european”, susținut de Agenția Executivă pentru Educație și Cultură (EACEA) cu atribuții delegate de Comisia Europeană – detalii despre proiect, AICI.

G4Media este partener în cadrul unui consorțiu al cărui lider este Freedom House Romania, parteneri: Centrul Român de Politici Europene, AMAPOLA – Progetti per la sicurezza delle persone e della comunita Asociazione (Italia), Center for the Study of Democracy (Bulgaria).

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or European Education and Culture Executive Agency. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează