G4Media.ro

Conducerea spitalului din Reșița, acuzată de primar și șeful consiliului județean că…

Conducerea spitalului din Reșița, acuzată de primar și șeful consiliului județean că a încercat să mușamalizeze un incident grav: pacienții de la ATI COVID au fost evacuați de urgență vineri după ce s-a depășit concentrația de oxigen cu 30%

Pacienții din cadrul secției ATI COVID extindere de la Staționarul I din Reșița, etaj 3, au fost evacuați de urgență, vineri, 21 ianuarie, după ce s-au constatat depășiri de peste 30% la concentrația de oxigen din saloanele 2 și 3, transmite Rador.

Pericolul a fost unul extrem, deoarece acele saloane puteau oricând să sară în aer, au comunicat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca și primarul Reșiței, Ioan Popa.

Aceștia acuză conducerea spitalului că a încercat să mușamalizeze problema, care se putea transforma într-un tragic eveniment. Managerul Alina Stancovici nu a luat legătura cu președintele Romeo Dunca, deși spitalul se află sub coordonarea Consiliului Județean.

Publicitate electorală

Amintim că în decembrie 2020, imagini desprinse parcă dintr-un film de groază au apărut în spațiul public și înfățișează interiorul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Reșița. Mizerie, igrasie și pacienți lăsați pe jos. Managerul Alina Stancovici a recunoscut că imaginile erau din spital. La acel moment au fost anunțate controale, iar ministrul Sănătății de atunci, Nelu Tătaru, spunea că managerul trebuie demis.

Citește și Imagini de groază din Spitalul Reșița: pacienți ținuți goi pe holuri și mizerie de nedescris / Managerul: „Recunoaștem ce se întâmplă în spital” / Ministrul Tătaru a cerut un control de urgență

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Și ce trebuia să facă. Să sune mai întâi Consiliul județean și după aia să evacueze pacienții?

  2. Doamna Alina Stancovici ocupa postul de manager prin concurs, iar clica de Consiliul Județean este ofticata ca nu se poate numi cineva politic, apropiat partidului PNL! În ultimele luni, fața spitalului reșițean s-a schimbat în bine, puțin, dar se vede ceva! În schimb, domnul dunca, de când este la CJ, a creat doar haos…nimic concret, nici un drum asfaltat, oameni concediați etc. Cat despre domnul Popa….jos pălăria, dar nah…își susține prietenul….
    Vrem oameni competenți, dar când aceștia apar….nu ne convine, ca sunt corecți!🤦‍♂️