G4Media.ro

Compozitorul Disney Richard M Sherman, care a scris şi piese pentru ”Mary…

Sursa foto: Youtube

Compozitorul Disney Richard M Sherman, care a scris şi piese pentru ”Mary Poppins”, ”Cartea Junglei” și ”Pisicile aristocrate”, a murit la vârsta de 95 de ani

Compozitorul Richard M Sherman, care a scris melodii pentru filme clasice Disney precum ”Mary Poppins” şi ”Chitty Chitty Bang Bang”, a murit la vârsta de 95 de ani, în Beverly Hills, relatează BBC, transmite News.ro.

Sherman a făcut echipă cu răposatul său frate Robert, cei doi primind două premii Oscar în 1965, pentru munca lor la ”Mary Poppins”.

Printre cele mai cunoscute piese ale celor doi fraţi se numără ”Trust in Me” din ”Cartea junglei” şi ”Truly Scrumptious” din ” Chitty Chitty Bang Bang”.

Moartea sa a fost anunţată, într-o declaraţie, de Disney, care a afirmat că Sherman a încetat din viaţă ”din cauza unor afecţiuni specifice vârstei” la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles.

Fraţii Sherman au fost incluşi în Songwriters Hall of Fame în 2005 şi au primit Medalia Naţională a SUA pentru Arte, în 2008.

”Pisicile aristocrate”, ”Bedknobs and Broomsticks” şi scurtmetraje cu Winnie the Pooh sunt printre alte producţii Disney care au inclus versurile şi muzica lor.

Fraţii au fost înfăţişaţi în filmul din 2013 ”Saving Mr. Banks”, care spune povestea producerii lui ”Mary Poppins”.

Lansat la un an de la moartea fratelui său, în martie 2012, filmul îi are pe Jason Schwartzman şi B. J. Novak în rolurile celor doi fraţi care au compus şi scris cântecele hit ale fimului.

Piesa lor plină de energie ”Supercalifragilisticexpialidocious” a devenit un hit, intrând în Billboard Hot 100 în 1965.

De-a lungul carierei sale de 65 de ani, Sherman a devenit parte din ”cercul restrâns de talente creative” al Walt Disney, a afirmat compania.

El s-a născut la New York, în 12 iunie 1928, şi a câştigat trei premii Grammy, primind 24 de discuri de aur şi de platină, mai scrie îmn declaraţia Disney.

Serviciile aduse de el în lumea artelor au fost recunoscute printr-o stea pe Hollywood Walk of Fame.

După cum a relatat presa americană, fraţii Sherman au scris peste 150 de piese la Disney, inclusiv pentru filmul din 1961 ”Capcană pentru părinţi”, care a fost relansat în 1998, cu Lindsay Lohan, pe atunci un copil.

Sherman a continuat să joace un rol activ, producând melodii chiar la o vârstă înaintată. În 2023, el a scris un nou cântec alături de compozitorul Fabrizio Mancinelli pentru scurt-metrajul animat al legendei Disney Andreas Deja ”Mushka”.

Sherman i-a lăsat în urmă pe soţia sa, Elizabeth Sherman, copii şi nepoţi.

Înmormântarea sa va avea loc în 31 mai, în California.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...