G4Media.ro

Companiile Pfizer şi BioNTech au anunţat că încep studii clinice ale vaccinului…

Companiile Pfizer şi BioNTech au anunţat că încep studii clinice ale vaccinului anti-COVID pe femei însărcinate

Pfizer şi BioNTech au anunţat joi că încep studii clinice ale vaccinului lor anti-Covid pe femei însărcinate, acestea fiind primele astfel de teste ce vor fi derulate, informează NBC.

Companiile farmaceutice au în vedere înscrierea a aproximativ 4.000 de femei însărcinate în aceste studii, care vor include participanţi din SUA, Argentina, Canada, Chile, Mozambique, Africa de Sud, Spania şi Marea Britanie.

Vor fi eligibile femeile cu vârste de peste 18 ani care au sarcini de 24 până la 34 de săptămâni.

Primele doze vor fi administrate în SUA, a precizat Pfizer.

Dr. Brenna Hughes, specialist la Duke Health din Durham (Carolina de Nord), a transmis că „aplaudă” acest studiu demarat de Pfizer.

„Este o nevoie disperată de orice date care ne ajută să reasigurăm femeile însărcinate că vaccinul este sigur pentru ele”, a spus Hughes, membru al American College of Obstetricians and Gynecologists.

Dr. William Gruber, vicepreşedinte al Vaccine Clinical Research din cadrul Pfizer, a declarat într-un comunicat: „Suntem mândri să începem acest studiu în cazul femeilor însărcinate şi să continuăm să adunăm dovezi privind siguranţa şi eficienţa pentru a putea susţine utilizarea vaccinului la subpopulaţii esenţiale”.

Unele dintre femeile înscrise în studiu vor primi serul real, altele, placebo. Ele nu vor şti ce le-a fost administrat decât după ce vor naşte. La acel moment, femeilor care au primit placebo le va fi administrat vaccinul.

Cercetătorii vor monitoriza pentru înregistrarea oricărui efect advers, inclusiv pierderea sarcinii. Există câteva date preliminare privind siguranţa vaccinului în sarcină, pentru că unele femei care au participat la primele teste pentru vaccin au rămas însărcinate în timp ce se aflau în studiu.

„Din tot ce am văzut până acum la femeile însărcinate care au primit vaccinul, nu există semnale de avertizare”, a spus Stacey Stewart, preşedinte al March of Dimes.

Există însă dovezi că boala Covid-19 poate afecta femeile însărcinate. Din datele existente, cele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă un risc mai mare de complicaţii, inclusiv naştere prematură.

Studiul Pfizer va urmări şi nou-născuţii timp de şase săptămâni pentru a afla dacă anticorpii de la mamă au fost transferaţi la copii.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Vaccinul o fi sigur pentru mama (desi imunosupresia de graviditate previne reactiile imune si deci ar avea eficienta redusa), dar fetusul ala trecut de 24 săptămâni (la varsta suprevietuirii extrauterine) chiar e considerat un apendice inutil care poate fi stricat in utero?
  Ca nu o sa ne dam seama de efectele pe termen lung decat dupa ce trec copiii aia de varsta adolescenței.
  Toti specialiștii din lume recunosc că nu cunosc mai nimic despre sistemul imunitar și bolile autoimune (incurabile), dar geniile ahtiate dupa bani insistă cu experimentul in masa.
  Repede-repede, că trece boala secolului si ne întoarcem la probleme adevarate: cancer, diabet insulino-dependent, boli vasculare, fibrozari.

  • „Repede-repede, că trece boala” – așa ziceați și în martie 2020: nu există virus, e o gripa banală, nu-i covidul mare necaz, trece odată cu căldura verii… și uite că ai avut dreptate pe dos, că ești în martie 2021 și virusul și boala sunt tot aici. Deșteptule. Lasă expertii sa cerceteze, nu iti expune studiile din canapea.

 2. Da stim deja ca nu are risc pentru gravide e contraindicat doar copiilor pana la 16 ani si persoanelor cu varsta fertila.

  • 💉🏴inj.ect.ati odata toti ign..orantii, ca si.asa nu inteleg nimic ce inseamba tera.pie g.en.ica creata in laborator cu na.no.teh.nologie la covidioti se chiama v.a.c.ci n

 3. 💉🏴inj.ect.ati odata toti ign..orantii, ca si.asa nu inteleg nimic ce inseamba tera.pie g.en.ica creata in laborator cu na.no.teh.nologie la covidioti se chiama v.a.c.ci n

 4. 💉🏴inj.ect.ati odata toti ign..orantii, ca si.asa nu inteleg nimic ce inseamba tera.pie g.en.ica creata in la.bora.tor cu na.no.teh.nolo.gie la co.vid.ioti se chiama v.a.c.ci n

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.