G4Media.ro

Compania de salubritate Rosal acuză primăria Ploieşti de subfinanţare/ Primarul Voloșevici spune…

Compania de salubritate Rosal acuză primăria Ploieşti de subfinanţare/ Primarul Voloșevici spune că bani sunt, dar operatorul nu vrea să lucreze

Operatorul de salubritate Rosal acuză Primăria Ploieşti că serviciile sunt subfinanţate, primarul Andrei Volosevici spunând, în replică, faptul că banii au fost asiguraţi, însă Rosal a refuzat să lucreze conform comenzilor primite, astfel că nu a încasat aproape un milion de euro din bugetul asigurat pe primele şase luni ale anului, transmite Agerpres.

„Zilele trecute, presa a primit un comunicat prin care SC Rosal Pinocchio SRL ne povestea că de fapt în oraş este mizerie, este jeg (…), dă vina pe primar pentru faptul că bugetarea primăriei nu este corectă. (…) În 6 luni din 2021, 136 miliarde (lei – n.r.) vechi program dat şi finanţat de Primăria Ploieşti, mai puţin de 84 miliarde executate. Adică, mai pe româneşte, SC Rosal SRL nu a dorit să încaseze pentru că nu are capacitatea să lucreze corespunzător, deci să ne facă curat în oraş, undeva în jur de 48 miliarde, adică vreo 950.000 de euro în 6 luni de zile. (…) Nu a existat niciodată niciun fel de problemă din punctul de vedere al finanţării de către administraţia pe care o conduc pentru programele pentru curăţenia oraşului. (…) Rosalul, în primele 6 luni, pe singurul contract cu primăria, nu a vrut să lucreze de 48 miliarde vechi, pe comenzi date clar. (…) Rosal a avut comenzi, are buget, nu a vrut să lucreze”, a spus primarul, joi, într-o conferinţă de presă.

El spune că ia în calcul două variante: fie operatorul nu a putut lucra pentru a acoperi comenzile, fie este vorba despre alte interese şi despre un scenariu îndreptat împotriva sa.

„Situaţia asta este creată pentru a mă discredita pe mine”, a mai spus Volosevici.

În comunicatul menţionat, Rosal arăta că, de ani de zile, serviciile de salubritate sunt subfinanţate, dar se alocă bugetele necesare „doar în funcţie de interesele celor care conduc oraşul şi nu de interesele populaţiei”.

Volosevici a explicat, din nou, faptul că primăria gestionează doar contractul de curăţenie căi publice (CPP), care a şi fost reziliat, operatorul fiind în perioada celor 90 de zile în care are obligaţia legală de a asigura în continuare serviciile de salubritate după reziliere.

Cel de-al doilea contract de salubritate, care priveşte colectarea deşeurilor menajere de la populaţie, este gestionat de ADI Deşeuri Prahova.

Conform datelor făcute publice de primar, de la începutul anului, Poliţia Locală Ploieşti a aplicat operatorului de salubritate 85 de amenzi în valoare de 212.500 lei pentru nerespectarea comenzilor privind curăţenia căilor publice, sancţiuni pe care Rosal nu le-a contestat.

Sursa Foto: Ziarul de Ploiești

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Buna.Rosal oferă servicii și la Boldești Scaeni langa Ploiesti.Nici aici nu se țin de treabă.

  2. Ne interesează ca orașul să fie curățat de munții de gunoaie. Disputele între primar și Rosal pot să existe, dar după ce se va curăța orașul. Așadar cred că toată lumea trebuie să facă treabă cu adevărat. Dacă nu, alții.

  3. La Ploiesti rosal isi bate joc de toata lumea….de ce nu sunt dati afara pentru a face loc unei alte firme mai serioase?