G4Media.ro

Compania italiană Eni intră în cel mai mare proiect de gaz natural…

sursa foto: Pixabay/ Konevi

Compania italiană Eni intră în cel mai mare proiect de gaz natural lichefiat din lume în Qatar

RAI NEWS, (Italia) 19 iunie 2022 – ENI intră în Qatar cel mai mare proiect de gaz natural lichefiat (GNL) din lume: compania italiană a fost selectată de Qatar Energy ca nou partener internațional pentru extinderea proiectului North Field East în țara din Golf, se anunţă într-un comunicat oficial, citat de Rai News și Rador.

Ministrul de stat pentru afaceri energetice, președintele și CEO al Qatar Energy, Saad Sherida Al-Kaabi, și CEO-ul ENI, Claudio Descalzi, au semnat duminică acordul de parteneriat în timpul unei ceremonii oficiale pentru crearea noii întreprinderi mixte.

Proiectul NFE, explică Eni, va permite creșterea capacității de export de GNL a Qatarului de la 77 MTPA, la 110 MTPA. Cu o investiție de 28,75 miliarde de dolari, NFE ar trebui să intre în producție până la sfârșitul anului 2025 și va folosi tehnologii și procese de ultimă generație pentru a minimiza amprenta totală de carbon, inclusiv captarea și stocarea CO2.

Acordul marchează completarea unui proces competitiv care a început în 2019 și are o durată de 27 de ani. Aceasta este o mișcare strategică pentru ENI, care își consolidează prezența în Orientul Mijlociu prin obținerea accesului la un producător global de GNL, cu rezerve de gaze naturale printre cele mai mari din lume.

De asemenea, această colaborare reprezintă o etapă semnificativă în strategia de diversificare a companiei, care își extinde portofoliul de surse de energie mai curate și mai fiabile.

„Suntem onorați și încântați că am fost aleși ca partener în proiectul North Field East. În calitate de noi veniți la acest proiect GNL, relevant la nivel global, simțim privilegiul și responsabilitatea de a fi un partener strategic de alegere pentru statul Qatar”, a afirmat CEO-ul ENI, Claudio Descalzi în discursul pe care l-a ţinut în timpul ceremoniei ca parte a noului parteneriat pentru proiectul North Field East din Qatar.

„Acest acord este o piatră de hotar semnificativă pentru ENI și face parte din obiectivul nostru de diversificare către surse de energie mai curate și mai fiabile, în conformitate cu strategia noastră de decarbonizare. ENI este gata să colaboreze cu Qatar Energy la acest proiect. pentru a contribui pozitiv la creșterea securității aprovizionării cu gaze la nivel mondial”.

Sursa: Rainews/ Rador/ Traducerea: Cătălina Păunel

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Qatar o țară recunoscută la nivel mondial pentru democrație. Gazul și petrolul lor sunt curate că lacrima