G4Media.ro

Compania finlandeză de energie nucleară Fennovoima a reziliat contractul cu Rusia pentru…

Sursa foto: Facebook / Fennovoima

Compania finlandeză de energie nucleară Fennovoima a reziliat contractul cu Rusia pentru construirea centralei Hanhikivi

Compania finlandeză de energie nucleară Fennovoima a anunţat, luni, că a decis să rezilieze cu efect imediat contractul cu compania rusă de stat de energie nucleară Rosatom cu privire la construirea centralei nucleare Hanhikivi din nordul ţării, în parte din cauza războiului din Ucraina, ”care a exacerbat riscurile proiectului”, relatează The Associated Press, citată de News.ro.

De asemenea, Fennovoima a menţionat că a reziliat contractul de construire a centralei nucleare Hanhikivi din nordul Finladei din cauza ”întârzierilor semnificative şi incapacităţii de a livra proiectul”.

Centrala respectivă ar fi trebuit să găzduiască un reactor cu apă presurizată proiectat în Rusia, cu o capacitate de 1200 MW, urmând să genereze aproximativ 10% din necesarul de electricitate al Finlandei, a mai precizat compania.

În aprilie 2021, Fennovoima a anunţat că va începe construcţia în 2023, iar operaţiunile comerciale vor începe în 2029.

Directorul executiv al Fennovoima, Joachim Specht, a declarat într-un comunicat că decizia ”se estimează că va avea un impact semnificativ asupra angajaţilor Fennovoimei şi se aşteaptă să aibă un impact şi asupra companiilor din lanţul de aprovizionare”.

Sursa foto: Facebook / Fennovoima

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Rezilierea de contract nu e acelasi lucru cu modificarea unui contract fara temei legal si fara sa fie agreat de ambele parti, geniule…

 2. E greu sa citesti, desi scrie clar in articol: „Fennovoima a menţionat că a reziliat contractul de construire a centralei nucleare Hanhikivi din nordul Finladei din cauza întârzierilor semnificative şi incapacităţii de a livra proiectul.”

 3. Cine credeți că se va ocupa cu terminarea lucrărilor? Americanii, la preț dublu față de ruși!

  • „Lucrarile urmau sa inceapa in 2023”.
   Suntem in mai 2022

  • O să fie preț dublu, să zicem ca tine, dar cu banii de pe centrală nu o să-ți trimită în cap bombe înapoi și apoi soldăței ruși ca să-ti violeze femeile! Eu zic că sună mai bine… cu americanii…

 4. Finlanda pregateste aderarea la NATO. Bravo, tov. putin! 🙂

 5. In lumea civilizata se prefera sa nu se faca afaceri cu state teroriste, pe cat posibil…