G4Media.ro

Compania farmaceutică Eli Lilly începe studiul clinic final pentru unul dintre tratamentele…

Compania farmaceutică Eli Lilly începe studiul clinic final pentru unul dintre tratamentele sale cu anticorpi, care ar putea opri răspândirea coronavirusului printre persoanele vulnerabile

Compania farmaceutică americană Eli Lilly începe faza finală a unui studiu clinic pentru unul din tratamentele sale cu anticorpi destinat tratării Covid-19, pentru a vedea dacă acesta poate preveni răspândirea virusului la rezidenţii şi angajaţii caselor de bătrâni din Statele Unite, transmite Reuters, citată de Agerpres.

În cadrul studiului de fază a treia va fi testat un tratament numit LY-CoV555, dezvoltat în parteneriat cu compania canadiană de biotehnologie AbCellera. În studiu urmează să fie înrolaţi 2.400 de participanţi care locuiesc sau muncesc la o casă de bătrâni unde a fost diagnosticat recent un caz de Covid-19.

“Covid-19 a avut un impact devastator asupra rezidenţilor căminelor de bătrâni. Lucrăm cât de repede putem pentru a crea medicamente care ar putea opri răspândirea virusului la aceste persoane vulnerabile”, a declarat directorul ştiinţific al Eli Lilly, Daniel Skovronsky, într-un comunicat.

Medicamentul este testat deja în spitale, pentru a studia dacă poate funcţiona ca tratament pentru pacienţii care au boala.

Studiul clinic care va începe va testa dacă medicamentul poate fi utilizat profilactic.

Studiul de fază a treia la casele de bătrâni este efectuat în parteneriat cu mai multe reţele de centre de îngrijire pe termen lung din Statele Unite, precum şi cu U.S. National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) (Institutul Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii al Statelor Unite).

LY-CoV555 aparţine unei clase de tratamente cunoscute sub numele de anticorpi monoclonali, care se află printre cele mai utilizate medicamente bitehnologice.

Regeneron Pharmaceutical şi alţi producători de medicamente testează tratamente similare pentru Covid-19.

Săptămâna trecută, Eli Lilly a spus investitorilor că LY-CoV555 a intrat în studii clinice de fază medie ca tratament şi că în săptămânile viitoare va intra în studii de fază finală.

Compania aşteaptă ca în trimestrul patru să obţină date referitoare la eficacitatea medicamentului, provenite din studiul de fază medie.

sursa foto: Comisia Europeană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.