G4Media.ro

Compania Airbnb susține că va găzdui gratuit 20.000 de refugiați afgani

Compania Airbnb susține că va găzdui gratuit 20.000 de refugiați afgani

Compania Airbnb s-a angajat să ofere locuințe gratuite pentru 20.000 de refugiați afgani. CEO-ul Brian Chesky a declarat marți că programul va începe imediat și că Airbnb acoperi toate plățile legate de cazare, potrivit CNN.

„Strămutarea și relocarea refugiaților afgani în SUA și în alte părți este una dintre cele mai mari crize umanitare din vremea noastră. Simțim responsabilitatea de a face ceva”, a scris Chesky într-o postare pe Twitter.

Chesky a declarat că compania va colabora îndeaproape cu ONG-urile și cu asociația sa nonprofit, Airbnb.org, care oferă locuințe persoanelor care au nevoie în urma dezastrelor naturale și a altor crize.

Chesky nu a spus cât timp vor fi găzduiți refugiații sau cât timp își va finanța compania sejururile.

Zeci de mii de oameni au încercat să părăsească Afganistanul în ultimele zile după ce capitala țării, Kabul, a căzut în mâinile talibanilor. Mulți afgani au venit la aeroportul din Kabul în speranța de a pleca pe zborurile de evacuare operate de Statele Unite și alte guverne.

Zeci de ani de conflict în Afganistan au produs deja o criză acută a refugiaților. Există aproape 2,5 milioane de refugiați înregistrați din Afganistan, potrivit Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, care cuprinde cea mai mare populație prelungită de refugiați din Asia.

ONG-urile, grupurile religioase și guvernele locale din Statele Unite, Marea Britanie și alte țări s-au angajat să ajute refugiații afgani. Chesky a cerut comunității de afaceri să urmeze exemplul.

„Sper că acest lucru îi inspiră pe ceilalți lideri de afaceri să facă același lucru. Nu este timp de pierdut”, a afirmat Chesky marți.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Cam puțin pentru niște promotori ai partidului roz.

  • Proprietarii vor vrea, daca vor primi bani de cazare de la companie.

  • Sper sa vina si booking cu o oferta.

  • Well…sunt curios cine va accepta si care vor fi conditiile comerciale. Cine va risca sa ramana cu un apartament deteriorat dupa cateva luni???

  • Oricine. Pe booking nici nu prea au de ales.

 2. AirBnB nu detine proprietatile respective; trebuie sa vrea si prorpietarii acestora sa gazduiasca afgani pe termen incert. Unii s-ar putea sa fie foarte reticenti.

 3. Criza afgana este un fake news, nici nu se compara cu tragedia din Siria sau Armenia, doar s-a schimbat un regim politic cu altul, in rest romanii din Afganistan spun ca totul este bine.

 4. Individul asta traieste intr-o realitate paralela.
  Adica, un afgan care traieste in munti, are o coliba din vegetale, face pi-pi pe tufis, se spala la coada calului, bea apa direct din rau si isi tine nevasta langa cal va fi relocat intr-o locuinta cu baie, bucatarie, pat, apa, gaze, lumina, masina de spalat, cuptor, aragaz, …
  Ceva nu este in regula.

 5. Casele oricum arata de parca au stat afgani…mai bine renuntati la inchirieri…